CHP nasıl kazanır? - Mehmet Ali Güller

CHP başta İşçi Partisi olmak üzere bazı milli güçlerle ittifak yapmazsa, en fazla yine ana muhalefet partisi olur, iktidar değil!

CHP nasıl kazanır? - Mehmet Ali Güller
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP'nin HSYK teklifiyle ilgili görüş alışverişinde bulunmak üzere önceki gün bir grup hukukçu ve gazeteciyle kahvaltıda buluştu.
Kanadoğlu'nun CHP'ye güçbirliği tavsiyesi
Bu buluşmada Onursal Yargıtay Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'na çok önemli bir uyarıda bulundu:
"Bu iktidarın sizin tarafınızdan ortadan kaldırılması lazım. Yani bu seçimi kazanmaya mecbursunuz. Bu nedenle evvela sandık güvenliğinin sağlanması lazım. İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı'na bağımlı seçim hiç güvenli olmaz. İkincisi güç birliği. Yasalar müsaade etmediği için yurttaşa düşüyor. Üçüncüsü ise taraflar kavga ediyorsa birini destekler gibi görünmemekte yarar var. Ayrıca, kahraman olmayan kişilerin belirli olaylarda kahraman haline getirilmesi de yanlıştır. Bu zor gidiş ya sizin başarınızla ortadan kalkacak ya da Türkiye daha karanlık yere gidecek." (Milliyet, Serpil Çavikcan, 14 Ocak 2014)
Gerçi sözleri oldukça açık ama biz vurgulamak ve cümlenin öznelerini yerlerine koyarak yeniden inceleyelim. Kanadoğlu, Kılıçdaroğlu'na şunları söylüyor:
1) Türkiye AKP iktidarından kurtulmalıdır. Bunu CHP başarabilir ve seçimleri kazanmalıdır. Ancak seçim güvenliği sağlanmadan olmaz.
2) CHP seçim kazanmak istiyorsa, mutlaka "güçbirliği" yapmalıdır. Yasalar izin vermediği için, güçbirliğini yurttaşlar sağlamalıdır.
3) CHP, AKP-Cemaat kavgasında taraf tutamaz. Kemal Kılıçdaroğlu'nun Zekeriya Öz'ü kahraman haline getirmesi yanlıştır.
4) Bu kötüye gidişi ya CHP engelleyecek ya da Türkiye daha da karanlığa yuvarlanacaktır.
Kılıçdaroğlu'nun oyalama taktiği
En sonuncusundan başlayalım: CHP bu gidişi engelleyemezse, daha doğrusu engelleyecek ittifakları kurmaktan kaçınırsa, kuşkusuz işimiz zor olacak ama Türkiye karanlığa yuvarlanmayacak! Çünkü Türk milleti, Kılıçdaroğlu CHP'sine mahkûm değildir ve geçen yüzyılın başında Mustafa Kemal'le yükselttiği aydınlanma mücadelesini bu yüzyılın başında mutlaka kazanacaktır!
Umarız CHP, Türkiye'nin "tek şansı" olduğunu düşünerek kibirli davranmaz ve Sabih Kanadoğlu'nun "güçbirliği" önerisinin ne kadar yakıcı bir ihtiyaç olduğunu görerek hareket eder.
Zira edindiğimiz izlenimlerden anlaşılıyor ki, Kılıçdaroğlu yönetimi güçbirliği görüşmesi yaptıkları adresleri oyalamayı tercih ediyor. "Nasılsa oylarını bize verirler" diye düşünerek, güçbirliği "istermiş gibi görünmeyi" ve zamana oynamayı tercih ediyor.
Bu CHP'nin kendisi için hem tarihi bir hata hem de telafisi zor bir "taktik" olacaktır! Bu nedenle sadece Sabih Kanadoğlu'nun değil, tüm CHP'lilerin yönetimi uyarması ve güçbirliği baskısı yapması gerekiyor.
İktidar olmak mümkün
Rakamlar ortada...
CHP başta İşçi Partisi olmak üzere bazı milli güçlerle ittifak yapmazsa, en fazla yine ana muhalefet partisi olur, iktidar değil!
Kılıçdaroğlu yönetimi artık şu düşünceden kurtulmalıdır: "İP'in yüzde 3-4, DSP'nin yüzde 1 oyu nasılsa bize gelir. Bu partilerin tabanları sağduyuludur, 'AKP kazanmasın' diye kendi partilerine değil, bize verirler!"
Uyarıyoruz: CHP'ye oy verenler de sağduyuludur ve artık şunları söylemeye başlamıştır, duyuyoruz: "Kaç seçimdir yanlış olmasına rağmen baraj korkusuyla oyumuzu İP'ye değil, CHP'ye veriyoruz. Ama CHP, oylarımızın hakkını vermiyor! Asıl etkili muhalefeti İP yapıyor!"
CHP bu sese kulak vermeli ve gözünü ana muhalefet olmaya değil, iktidar olmaya dikmelidir. Güçbirliği ile bu mümkündür! Hele de AKP güç kaybediyorken, Erdoğan'ın iktidarı sallanıyorken...
Aksi takdirde Türkiye yine kazanır ama kaybeden CHP olur!

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget