Teröre Karşı Milli Birlik ve Beraberlik Çağrıları - Güner Yiğitbaşı

Siyasi iktidar; gerçekten,ülkede milli birlik ve beraberliği arzu ediyorsa, milli birlik ve beraberliğin olmadığından şikayetçi ise,bunun reçetesi kendi elinde

Teröre Karşı Milli Birlik ve Beraberlik Çağrıları - Güner Yiğitbaşı
Dakika bir,gol bir.

İstanbul yine teröre teslim oldu ve 39 masum insan,yılbaşı gecesi bir gece kulübünde eğlenirlerken hain bir terör saldırısının kurbanı oldular.65 masum insan da yaralandılar.

Siyasiler,yine demeçler vererek, aynı şablon beyanlarını tekrarladılar, hiçbiri eylemin siyasi sorumluluğunu üstlenerek istifa etmeyi düşünmedi.

Milli birlik ve beraberlik çağrısı yaptılar.Sanki,milli birlik ve beraberliğin köküne benzin dökenler, masum halkımızmış gibi.

Milli birlik ve beraberliğin yok edilişinin,halkın; din, mezhep, etnik ve siyasi düşünce farklılıklarına göre ayrıştırılıp bölünmelerinin gerçek suçlusunun, terör kurbanı insanlarımızmış anlamına gelen bu milli birlik ve beraberlik çağrılarından artık ziyadesiyle tiksinmeye başladık.

Siyasi iktidar; gerçekten,ülkede milli birlik ve beraberliği arzu ediyorsa, milli birlik ve beraberliğin  olmadığından şikayetçi ise,bunun reçetesi kendi elinde.

Siyasi iktidar; öncelikle, milli birik ve beraberliğin tanımını doğru yapmak zorundadır.

Milli birlik ve beraberliğin, aynı kişiyi lider olarak benimseme,aynı partiye gönül verme,başkanlık sisteminin ülkemizin çıkarlarına uygun tek siyasi rejim olduğunu benimseyip kabul etme,siyasi iktidara kayıtsız şartsız boyun eğme,onun her yaptığının doğru ve ülke yararına olduğunu kabullenme olmadığını, doğru ve yerinde yapılan muhalefetin,milli birlik ve beraberliğimize zarar vermeyeceğini, demokrasilerde muhalefetin zorunlu olduğunu siyasi iktidarın kabullenmesi ve teröre bunların dışında çözümler üretmesi zorunludur.

Bize göre, en başta laiklik olmak üzere,cumhuriyetin kurucu  değerlerine ve ilkelerine uyulduğu ve saygı gösterildiği,demokrasinin tüm kurumlarıyla işletilmesine imkan tanındığı, karşıt düşüncelere ve eleştiri hakkına saygı gösterildiği ölçüde,milli birlik ve beraberlik kendiliğinden tesis edilecek ve terör yeşerecek zemin bulamayacaktır.

Terörün asıl amacı ve hedefi milli birlik ve beraberliğimizi yok etmek ve ülkeyi bölmek olduğuna göre,hala milli birlik ve beraberliğimiz devam ediyor olmalı ki, terör örgütlerinin saldırılarının hedefi olmaya devam ediyoruz.

Bu nedenle, milli birlik ve beraberliğimize olumsuz katkıları olan siyasi iktidar, terörün  önlenemeyen yükselişinin nedenini,milli birlik ve beraberlikte aramamalıdır.

Siyasal iktidar;artık, terörün önüne geçmek için, milli birlik ve beraberliğin tek başına yeterli olmadığını kabul ederek, başka çareler ve çözümler üretmelidir.

02/12/2017
Güner YİĞİTBAŞI 
Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget