Meb Öğretim Programı (Müfredatı) Ve Bir Anı…

Atatürk’ün, Cumhuriyeti emanet ettiği Türk gençliğine, Atatürk ilke ve devrimlerini anlatmak yerine, her Türk gencinin kafasına nakış gibi işlenmiş olan adını, anne ve baba adını öğretmeye çalışıyoruz.

Meb Öğretim Programı (Müfredatı) Ve Bir Anı…
Medyaya yansıyan haberlere göre yayınlanan yeni MEB Öğretim programında;

 “ Atatürk’ün sadece doğum yeri, anne ve babasının adı, ölüm yeri ve Anıtkabir, Atatürk’ün çocukluğu, başarılı bir öğrenci olması, ailesine değer vermesi ve çocukluk anıları, arkadaşlarıyla iş birliği içerisinde çalışması; başkalarının görüşlerine değer vermesi; kararlılık, akıl yürütme, inandırıcılık ve insan sevgisi özellikleri üzerinde çalışma yapılacağı…
Önceki müfredatta yer alan Atatürk’ün vatan ve millet sevgisine değinilmediği…
Önceden Hayat Bilgisi dersinde yer alan Atatürk’le ilgili İnkılap tarihi dersi ile eşleştirilecek birçok kazanım müfredattan çıkarıldığı.”

Bildirilmektedir.
Bu haber bir anımı anımsattı.
Yıl 1970 ilk atama yer tutucu bir yöreydi.
Günlük gazeteler ilden getiriliyordu. Abone olmayanın gazete bulma olanağı yoktu. Bu işleri ilçenin bakkalı yapıyordu. Yargıç arkadaşlarımın uyarması üzerine bakkala gittim Cumhuriyet Gazetesine aboneliğimi yazdırdım.
Lisede bulanan 4 devrimci öğretmen, çevrenin tutuculuğundan bunaldıkları için, göreve başladığım gün okuldan çıkınca doğru bakkala gitmiş ve Savcı hangi gazeteye abone oldu diye sormuşlar. Sonradan kendilerinden öğreniyorum ki Cumhuriyet adını duyunca oh demişler.
Bu dört lise öğretmeni ile sonraki günlerde çok güzel dostluklar kurduk, bu köklü dostluğumuz aradan 56 yıl geçmesine karşın hala ayni coşkuyla devam ediyor.
I0 Kasım Atatürk’ün ölüm yıl dönümünde, Mustafa adındaki öğretmen günün anlam ve önemini anlatacak konuşmayı yapacaktı.
Rahmetli olmuş Mustafa Öğretmene, Mustafa’cığım sakın konuşmanda Atatürk’ün kardeşi Makbule ile bakla tarlasında kuş kovaladığını, kendisini üstün zekâlı gören matematik öğretmeni Yüzbaşı Mustafa Efendi’nin O’na Kemal adını verdiğini anlatma dediğimde.
“Ne anlatmamı istiyorsun ağabey,” diye yanıtlayınca.
Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerini anlat dedim.
Kendisi de devrimci olan Mustafa öğretmen, çok güzel bir konuşma hazırlayarak Atatürk’e yakışır bir şekilde günün anlam ve önemini dile getirmişti.
Nereden nereye…
Atatürk’ün, Cumhuriyeti emanet ettiği Türk gençliğine, Atatürk ilke ve devrimlerini anlatmak yerine, her Türk gencinin kafasına nakış gibi işlenmiş olan adını, anne ve baba adını öğretmeye çalışıyoruz.
Amaç büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ü unutturmak ve gardırop Atatürkçüler yetiştirmekse, bunu başaramazsınız.

19.01.2017
Gündüz AKGÜL
Emekli Cumhuriyet Savcısı

Gündüz Akgül


Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget