Sıkça Tekrarlanan Bir Söz - Güner Yiğitbaşı

Bir siyasal iktidarın, egosunu yenerek, halkını mutlu edecek olan ve herkesin olumlu bulduğu kararlara ve uygulamalara imza atabilmesi,milli birlik ve beraberliğin ta kendisidir.

Sıkça Tekrarlanan Bir Söz - Güner Yiğitbaşı
Ülkemizde, şu sıralarda sıkça tekrarlanan bir söz var,milli birlik ve beraberlik.

AKP iktidarının bu güzel ve anlamlı sözden ne anladığını hepiniz çok iyi biliyorsunuz; 80 milyon insanımız bizim fikirlerimizi ve icraatlarımızı desteklesin,bize biat etsin,bizi hiç eleştirmesin,biz ne yaparsak ve söylersek doğrudur,gerisine karışmasınlar, sürekli bizi iktidarda tutsunlar,anlayışları bu.

Bu makalemizde, biz bir örnekle, milli birlik ve beraberlikten bir kesit sunmaya çalışacağız.

Biliyorsunuz AKP iktidarı hiçbir haklı gerekçesi ve avantajlı yanı  olmadığı halde, bu sene yaz saati uygulamasına kışın da devam kararı aldı.

Bu kararın ve uygulamanın mahzurlarını tüm halkımız yaşayarak gördüler.Okul çağındaki çocuklarımız, sabahın köründe daha hava aydınlanmadan karanlıkta yataklarından kalkarak okul yolunu tutuyor,çalışanlarımız da aynı şekilde karanlıkta işlerine gitmek zorunda kalıyorlar,yaz saati uygulamasının asıl amacı olan enerji tasarrufu yapılamadığı gibi, enerji sarfiyatında artışlar olduğu kayıtlarla sabit.

Bu uygulamadan vaz geçilmesi için binlerce imza toplanmış ve medyada bu uygulamanın mahzurları ortaya serilmiş ve halkımızın şikayetleri ve kış saati uygulamasına geçilmesi dilekleri,iktidar yetkililerine sunulmuştur.

Geçenlerde Hükümet sözcüsü ilgili bakan bir açıklama yaparak, yaz saati uygulamasından geri dönülmesinin söz konusu olmadığını açıklayarak,tartışmaya son noktayı koymuştur

Kanaatimizce, siyasal iktidar,bizim bilmediğimiz gizli bir ajandanın gereği olarak yaz saati uygulamasına devam etmekte olup,siyasal iktidar bu uygulamanın devamını gerekli kılan haklı ve inandırıcı bir neden sunamamakta,dayatma ile halkını üzmekte,onların mutlu olmalarını istememektedir,oysa ki, halkın oylarıyla iktidara gelenlerin asli görevleri, halkının can güvenliklerini sağlamak ve onların mutlu olacakları kararları almaktır.

Halkının can güvenliğini sağlayamayan AKP iktidarının,hiç değilse yaz saati uygulamasından vaz geçilmesini talep eden halkının bu haklı ve yerine getirilmesi çok kolay olan bu isteğini yerine getirerek onları mutlu etmesi gerekmez mi?

İşte,bize göre AKP iktidarı, halkın sesine kulak vererek yaz saati uygulamasına son vermek suretiyle halkını mutlu edip, milli birlik ve beraberliğin güzel bir örneğini uygulamaya koyabilirdi.

Bir siyasal iktidarın, egosunu yenerek, halkını mutlu edecek olan ve herkesin olumlu bulduğu kararlara ve uygulamalara imza atabilmesi,milli birlik ve beraberliğin ta kendisidir.Siyasal iktidar;kötü yönetimiyle her sıkıştığında milli birlik ve beraberliği sadece halkından istememelidir.

04/01/2017
Güner YİĞİTBAŞI 
Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget