MHP’de genel başkanlık için adaylığını açıklayan Antalya Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç, disiplin kurulu kararıyla partiden atıldığının açıklanmasına rağmen, “Atılmam söz konusu değil. Bunun yasal süreçleri var. Bu partinin oy oranının yüzde 30’larda olması gerekirken, hala yüzde 13’lerde durmasına gönlüm razı değil. İlk ülkücüler dede oldu ama partimiz 42 yıldır hala iktidar olamadı” dedi.
İhraç kararına rağmen kendisinin MHP milletvekilliğinin partide ve komisyonda devam ettiğini öne süren İrbeç, “İhraç edildiğine dair hukuken kesinleşmiş bir şey olmadığını, kararın tebliğinden sonra 10 gün içinde itiraz hakkının bulunduğunu, ardından dava açacağını ve uzun bir hukuki süreç yaşanacağını” öne sürdü.
Yusuf Ziya İrbeç, MHP’de yaşadığı süreci SÖZCÜ’ye şöyle anlattı:
Bahçeli, başka aday istemiyor
MHP Genel Başkan adaylığımı açıklamamdan sonra, genel başkan ve çevresi beni ‘istenmeyen adam’ ilan etmeye başladı. Devlet Bahçeli, kendinden başka kimsenin adaylığına tahammülü yok. Disiplin kuruluna sevk edilmemin yanı sıra bana yapılan suçlamalar da siyasi nezakete uymuyor. O yüzden, haksız ithamlar karşısında tazminat davası açma hakkım da doğdu.
Dinamik bir MHP için dolaştım
Özellikle Ağustos ayında, MHP’nin milletvekili olmayan 40’ın üzerinde il’e gidip partimizin dinamizmini artırmak için neler yapılabileceği konusunda ülkücü camiayla görüş alış-verişinde bulundum. Bu toplantıları ben teşkilatlarla birlikte yaptım. Nasıl Antalya’ya gidiyorsam, aldığım yolluğun hakkını vermek için diğer illere de gidebildiğim kadar gitmekle yükümlüyüm. MHP’nin iktidara taşınabilmesi için neler yapılması gerektiği, hangi noktalarda daha dinamik bir yapı geliştirilmesi gerektiğini arkadaşlarla tartıştık. Amacım, bu düşünceleri Ankara’ya taşınması ve gerekli tedbirlerin alınmasıydı.
Genel Başkan aleyhine konuşmadım
Çukurca’da 24 şehidimizin verilmesinden iki gün sonra Orta Anadolu illerindeki şehit ailelerini dolaşmaya karar verdim. Nevşehir’e gittiğimde, partiden ihraç istemiyle disiplin kuruluna verildiğimi öğrendim. Genel başkanın aleyhine konuştuğum öne sürülmüş. Oysa, ben toplantıları arkadaşlarımızın önünde yapıyor, görüşlerimi orada açıklıyordum. Genel başkan aleyhine konuştumsa, bunun ispat edilmesi gerekir.
Ülkücülerin iktidara gelmesi
Çalışmalarımın hedefi, ülkücü hareketinin iktidara gelmesi, bunun için birlik-bütünlük içinde çalışmadır. Ama genel başkan bunu kendisine dönük bir tehdit olarak algıladı. Benim için “dengesiz, disiplinsiz ve partimizdeki siyasi mayındır” ifadelerini kullandı. Bu haberleri düzeltmediğine göre tazminat davası açma hakkımda doğmuştur.
Ne zaman iktidar yüzü görecekler
MHP’de genel başkan adayıyım. Hedefim çok net ve açık b.ir biçimde MHP’nin iktidara taşınmasıdır. Partinin oy oranı böyle kritik bir dönemde yüzde 13’ler civarında olmaması gerekir. Yerimiz, yüzde 30’lar olmalıydı. Bu partiyi dinamik hale getirmeyen zihniyetin daha dinamik hale gelmesinin MHP içinde tesis edilmesini istiyoruz. Genel başkanı itham ederek ona karşı olumsuz tavırla değil, olumlu taraflarımızla partimize katkı yapmayı düşünüyorum. 42 yıllık süreç içinde bana ‘ilk ülkücüler dede oldu, biz hala iktidar olamadık. Biz ne tek başımıza iktidar olacağız’ diye soruyorlar.
Saygı Öztürk/SÖZCÜ
Yorum Gönder