Şiştik bu Sarıgül adaylığından-Tünay Süer

Çeşitli basında bir sürü anketler yapılıyor.
Efendim CHP’nin İST Büyük Şehir Başkan adayı kim olmalıymış? Sarıgül önde gidiyormuş o aday olursa
mutlaka kazanırmış.
Gerçekten de bıktık artık bu İstanbul adaylığından. Türkiye tam bir kaosa doğru sürüklenirken,, herkes yarın neler olabilir endişesi içerisindeyken, derdimiz Sarıgül oldu sanki.
CHP’nin içinden bir takım kişiler Sarıgül’ü desteklese de örgüt kendi içinden birisinin olmasını istiyor..
CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı,  Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve CHP Silivri İlçe Örgütü’nün de eşlik ettiği Çanta Cumhuriyet Evleri’nde düzenlediği toplantıda bazı açıklamalarda bulunmuş.
Toplantının başlığı “Yerel seçimler yaklaşıyor CHP ne yapmalı?” imiş.
Kendisine CHP İstanbul için ne düşünüyor sorusu yöneltildiğinde;
Masada kim yüksek olursa onu aday gösteririz. Anket sonuçlarına bakarız, geçmişine, sahadaki başarılarına bakarız demiş.
Bu cevapta bence doğrunun yanında yanlış ta var.
Şimdilerde yapılan anketlerin çoğunda yaptıranlar tarafından Sarıgül önde gösteriliyor.  Yani bu anketlere bakarak CHP, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ümü aday göstermelidir?
Bu çok yanlış olur.
Mustafa Sarıgül henüz CHP li bile değildir.
Bu haberler, anketler rutin olarak birileri tarafından yaptırılıyor sanıyorum.
Sarıgül kararsız Kâzım misali tutarsız yanıtlar veriyor adaylığı hususunda. "Benim nereye gideceğim kararını benim vermem söz konusu değildir. Çünkü Sarıgül’ün rütbe heyecanı yoktur. Benim öncelikle vatandaşlarıma hizmet heyecanım var. O yurttaşlarım hizmet heyecanımda beni nerede görmek istiyorlarsa önümüzdeki günlerde yapılacak olan kamuoyu yoklamaları yurttaşlarımızın takdiridir.”
"Yurttaşlarım beni ileride nerede görmek istiyorlarsa, beni orada görecekler" Diyor. (Sen onu benim külahıma anlat diyorum.)
Sayın Sarıgül’e o zaman soruyorum.
Seni AKP de görmek isterlerse orada mı olacaksın?
İnsanın önce bir ideolojisi olmalıdır. Ya ak, ya da kara demeli bunu da saklamamalıdır. “CHP’ye gelecekse ve aday olacaksa bunu çekinmeden açıklamalıdır. Tabir caizse kıvırtıp durmasın bence.
Kendisine çok güveniyorsa da paşa paşa bağımsız adaylığını koyar, olur biter. Ne kerametse GEZİ olaylarında kendisini hiç göremedik. Hangi halk  kendisini destekliyor acaba?
CHP ‘nin adayı ilk önce gerçek CHP li olmalı ve örgütün içinden çıkmalıdır .Örgütün desteklemediği hiçbir aday başarılı olamaz bu da AKP’nin ekmeğine yağ sürmek demektir.
Sn. Kılıçdaroğlu Milletvekili seçimlerinde yaptığı hatayı tekrarlamamalıdır.
                                                              ****
Erdoğan “deliğe süpürülecek “noktaya gelmiştir.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Samsun Milletvekili Prof. Dr. Haluk Koç Aydınlık Gazetesinden Tanju Cığızoğlu’nu CHP Genel merkezindeki bürosunda kabul ederek çok önemli konuşmalar yapmış.;
Cumhuriyetin tüketilen değerlerini, AKP iktidarı ile yaşanan erozyonları nasıl onaracağız? Sorusuna mutlaka onarılacaktır başkası düşünülemez Derken;
Bugün içinde yaşadığımız sürecin tek kişinin ihtirası ve siyasi beklentileriyle çekildiğimiz bir kaos ortamını gösterdiğini, dış politikamızın Türkiye’yi içinden çıkılması zor, farklı maceralara sürüklediğini, yeni dünya düzeninin şu ana kadar siyasi mimarisini hazırlayarak desteklediği Tayyip Erdoğan olgusunun artık deliğe süpürülecek noktaya geldiğini söylemiş.
 “Birlik olarak amacımızı gerçekleştirmeliyiz.
” Milli Hükümet arayışı 326 AKP milletvekili olan bir meclis aritmetiğinden çıkmaz. İlk genel seçimle beraber her alanda kanatılan Türkiye’nin yaralarının sarılması için çoğulcu değil ama çoğulcu temsiliyeti barındıracak bir parlamento aritmetiğini hep beraber gerçekleştirmek zorundayız. Akıl, bilim ve sağduyu rehberliğinde bu duyarlılıklarımızı birleştirerek, gerçekten demokrasi, gerçekten özgürlükler bağlamında bu hedefi yakalamak zorundayız.
Çare;  demokrasi mücadelemiz ısmarlama, taşeron siyaset uygulamaları yerine küresel emperyalizmin raflarında duran Türk-Kürt-Alevi-Sünni, laik, dinci dosyalarının tuzağına düşmeden yakalamak zorundayız. Çare;  demokrasi mücadelemiz ısmarlama, taşeron siyaset uygulamaları yerine küresel emperyalizmin raflarında duran Türk-Kürt-Alevi-Sünni-laik-dinci dosyalarının tuzağına düşmeden bir ve birlikte olarak bu amacı gerçekleştirmek olmalıdır. Demiş.
“AKP yapısının önümüzdeki yerel seçimlerde mutlaka geriletilmesi, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de görevden düşürülmesi, bu topraklarda yaşayan düşünceleri farkı olsa da, tüm duyarlı yurttaşlar için öncelikli hedef olmalıdır”. Diyen Sayın Koç’un bu düşüncelerinin gerçekleşmesini bütün benliğimle desteklerken CHP içerisinde keşke tüm yöneticiler de böyle düşünmüş olsalar AKP bugün böylesine güçlü olamazdı diyorum.
                                                                         ****
Bugün Mısır yarın Türkiye(!)
Başbakan Erdoğan  “Bugün Mısır ama belki yarın Türkiye’yi karıştırmak isteyecekler. Çünkü bölgede güçlü bir Türkiye istemiyorlar”. Diyerek kendi yaratmış olduğu karanlıklara bir kulp bulmuş adeta. Sütten çıkmış ak kaşık sanki.
Türkiye’yi içinden çıkılmaz durumlara getiren kendisi değil sanki.
 İleri demokrasi aldatmacası ile Cemaat ve tarikatların etkinliğini güçlendiren,40 bin şehidimizin sebebi olan PKK ve onun başı ile masaya oturup AÇILIM diye vatanın bölünmesine zemin hazırlayan da kendisi değil.  TSK ‘in değerli komutanlarını, diğer personelini, vatanın aydın yurtseverlerini dijital sahte deliller üreterek zindanlara kapatan, neredeyse aldığımız nefesten vergi almaya kalkan, yasaklarla özgürlüğümüzü kısıtlayan da o değil.
Özelleştirme adına milli değerlerimizi emperyalistlere adeta peşkeş çekercesine pazarlayıp satan da o değil. Doğanın katledilmesi, Kentlerin talan edilmesinin sebebi de kendisi değil.
İşçinin, emekçinin haklarını adeta gasp eden, Türkiye’yi bu kadar yoksullaştırırken çocukları dahil kendisini dünyanın bilmem kaçıncı zenginleri arasında saydıran da o değil.
Ortadoğu’nun bugünkü hale gelmesine, kan gölüne dönmesine sebep ABD in taşeronu olması da yalan.
Veee hep kendisi haklıdır.  Kendisini eleştiren düşmanı, biat eden kölesi, artık yeter diyenler çapulcu, ayyaş, teröristlerdir ona göre. Daha hangi birisini sayayım. Sata sata memlekette satılmadık bir ulusalcılar, Atatürkçüler kalmış. Elinden gelse ya tümümüzü zindanlara kapatacak, ya da köle niyetine satacak.
Şimdi kalkmış Sayın Başbakan yarın belki Türkiye’yi karıştıracaklar diyor. Yahu başbakan Türkiye’yi mikser gibi karıştıran sensin. Allahtan Türk Halkı tüm yaptıklarına sağduyulu davranıyor. Demokratik yollardan senden kurtulmak için çözüm yolları arıyor. Dışarıdan kimse karıştıramaz bu ülkeyi merak etme. Yeter ki sen şu Hitler tutumundan vaz geç. Seçimlerde nasılsa kaybedeceksin bari seçimlere kadar şu sultanlık hayallerinden vaz geç biraz iyimser biraz da hoşgörülü ol.
TC.Tünay Süer
 20.Ağustos.2013

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget