Haberal’ın özgürlüğünden rahatsız olanlar meğer sadece yandaşlar değilmiş…!

Ergenekon adı verilen davanın karar duruşmasında açıklanan ağır cezalara bu topraklarda yaşayan “Duyarlı İnsanlar” tepki gösterdi.
Yandaş medyanın sapıkları ve onların yalana boğduğu “Duyarsız İnsanlar” ise hem sevinçten göbek attı, hem de verilen cezalar az diye itiraz etti.
Bunları en çok rahatsız eden ise “Dünya’nın Saygı Gösterdiği Bilim Adamı” Prof Dr Mehmet Haberal’ın tahliye edilmesi oldu.

Haberal Hocanın 4 yıl, 3 Ay, 28 gün süren tutukluluğunda, “Suçum ne?” Sorusuna yanıt veremeyenler, hala utanmadan “Nasıl olur da tahliye edilir” diye soruyor. İddianamede, özel konuşmaların aktarıldığı 4 telefon tapesinden başka bir şey bulunmamasına rağmen 12 yıl 6 ay hapis cezası verilmesini izah edemeyenler, “Nasıl olur da Haberal serbest kalır” diye soruyor. Zahmet edip iddianameyi okusalar, o kör gözleriyle bile gerçeği görecekler, ama o insanlık yok ki bu yaratıklarda.

Evet, yandaş karaçalıcıların, gözlerini kör, kulaklarını sağır eden, beyinlerini de çürüten kinlerini anlayabiliriz. Ancak bir ikinci kesim var ki, onları anlamak mümkün değil.
Bu kesim kendini Atatürkçü, Cumhuriyet değerlerinden yana vb özelliklerle tanıtıyor. İşte bu kesimden bazı isimler, bir yandan yazdıkları yazılarda, adına Ergenekon denilen davadaki ağır cezalara tepki gösterirken, diğer yandan ise Haberal Hoca’nın özgürlüğüne kavuşmasının nedenini sorguluyor.
Birçok kişi ağır cezalar alırken, nasıl olur da Haberal Hoca serbest kalır diye sorularını sıralayıp, suçlamaya, karalamaya doğru giden ifadeler kullanıyorlar.
Aynı soruları, tahliye edilen 3 General için de dolaylı yollardan sormaya çalışıyorlar.

Prof Dr Mehmet Haberal’ın özgürlüğüne kavuşmasını sorgulamak, yandaş medyada görevlendirilmiş leş kargalarının, akbabaların önüne yem atmaktır.
Binlerce hastayı, yaptığı organ nakilleriyle hayata döndüren, onların yakınlarını sevince boğan, onbinlerce öğrenciyi karşılıksız bursla okutan, onbinlerce insana iş ve aş sağlayan Haberal Hoca Silivri zindanında kalsaydı yandaş medyacılar ve “Duyarsız İnsanlar” mutlu olacaktı
Peki ya siz? Siz de mi mutlu olacaktınız?

Yapmayın. Ayıptır. Haberal Hoca bu tuhaf, kinayeli ve suçlama içeren soruları, yorumları, değerlendirmeleri hiç ama hiç hak etmiyor.
Ayrıca Haberal Hoca, Silivri zindanlarında çürütülenlere hiç kimsenin sahip çıkamayacağı kadar da sahip çıkıyor. Ama bunun reklamını yapmıyor…


Gürbüz Evren / Siyaset Bilimci
 www.facebook.com/gurbuz.evren

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget