Mısır'da katledilen insanlara timsah gözyaşları döken Zalim İleri Demokratlara inandınız mı?

Bu hafta, yerel seçimler öncesi adaylara, aday adaylarına özellikle de, bu vesile ile siyasete yeni soyunmuşlara öneriler içeren bir yazı hazırlamıştım. Ancak dünya gündemi yakamızı bırakmıyor. Ayrıca kıyamet koparken, çiçek, böcek, kuşlar, turizm lay lay lom yazmak, en azından beni tanıyanların gözünde itibar kaybına yol açardı.
Mısır'da, tıpkı Gezi Parkı'nda olduğu gibi insanlar oturma eylemi yapıyordu. Meydanda kurdukları çadırlarda kendi dünya görüşleri doğrultusunda protesto eylemini sürdürüyor, devrik Cumhurbaşkanı Mursi'nin görevine iade edilmesini istiyordu. Bunları yaparken, tıpkı Gezi Parkı'nda olduğu gibi barışçıl bir tavır sergiliyorlardı.
Ama ne oldu? Tıpkı Gezi Parkında olduğu gibi sabahın köründe polis biber gazıyla müdahale etti. Çadırlar söküldü, yıkıldı, yakıldı. Gezi Parkı'ndan farklı olarak insanlar kurşunladı. Yüzlercesi öldürüldü. Bunu kim yaparsa yapsın, kime yaparsa yapsın, kendine demokratım diyen, ama hepsinden önemlisi birazcık vicdanı olan herkes katliam boyutlarına varan müdahaleye karşı çıkar. Şiddetle kınar. Yapmayan da insan değildir.
Şimdi bakıyorum da, İleri Demokrat denilen zalimler, en sert ifadeleri kullandıkları demeçlerle, konuşmalarla, yorumlarla Mısır'daki askeri yönetimi topa tutuyormuş gibi görünüp özgürlük havarisi kesildiler. Meydanlarda katledilen Mısırlıların cesetlerinin arkasına saklanıp, zalimlere meydan okuyan cengâver pozları veriyorlar. Niye? Yaptıkları Sivil Darbeyi gizlemek, büyük bir bölümü uyutulmuş bu nedenle de uyurgezere dönmüş toplumu daha da uyuşturmak için.
Hayatını kaybedenlerin sürekli artmasını ellerini ovuşturarak izleyen bu Zalim İleri Demokratlar, ölü sayısının 1000 civarında açıklanmasını istiyor ki, daha çok Mısırlının cesedi olsun. Niye? Çünkü o katledilen insanların arkasına saklanarak Gezi Parkı'ndan başlayıp her yere yayılan protestolarda, kameraların önünde kafasına kurşun sıkılarak ya da sopalarla dövülerek öldürülenleri unutturmanın hesabını yapıyorlar.
Kahire'nin meydanlarında katledilen insanların, yanmış cesetlerin görüntüleri, yaralıların feryatları geldikçe, İleri Demokrat denilen zalimlerin gözleri parlıyor. Niye? O görüntüleri özellikle yandaş kanallarda yüzlerce kez yayınlayarak, duygu sömürüsü yapıp, Gezi Parkı ve ardından Türkiye'ye yayılan protesto gösterilerinde uygulanan şiddeti gizlemenin, unutturmanın peşindeler.
Kahire Meydanlarında Mısırlıların katledilmesine, verebildikleri her yerden tepki veriyormuş, ağlıyormuş, kahroluyormuş ayağına yatan Zalim İleri Demokratlar, demokrasi ve darbe karşıtlığında şampiyonluğa soyunuyorlar. Niye? Gezi Parkı ve ardından Türkiye'ye yayılan protesto eylemlerinde gerçek yüzlerini gösterdikleri ve tepki aldıkları dünyayı akılları sıra kazıklayacaklarını sanıyorlar.
Mısır'da oturma eylemi yapanlar katlediliyor, ülke bir iç savaşın eşiğine geliyor, bizim Zalim İleri Demokratlar üzülmüş, kahrolmuş rolü kesiyor. Mısırlı kardeşlerimize destek olalım çığlıkları atıp, en çok biz sahip çıkıyoruz, diğerleri zaten darbeci diye yırtınıp ne kadar muhalif varsa çamur atıyor. Niye? Muhalif diye zindanlarda çürümeye bıraktıkları aydın insanlara yapılan haksızlıklar unutulsun, ağır cezalar gündemden düşsün, onlar da durmadan yollarına devam etsinler diye.
Mısır'da barışçıl gösteri haklarını kullanan Mısırlılar katledildi. Bunu yapanlar bir gün hesabını mutlaka verecektir. Söz konusu hesabı da bizim Zalim İleri Demokratlar değil gerçek vicdan sahipleri, gerçek demokratlar talep edecektir.
Bugün Mısırlıların cesetlerinin arkasına kendi baskılarını, zulümlerini, cinayetlerini, demokrasi düşmanlıklarını, rejimi değiştirme niyetlerini, haksızlıklarını, hukuk tanımazlıklarını gizlemenin peşinde olanların gerçek yüzleri artık toplumun “Duyarlı Kesimi” ve dünya tarafından biliniyor.
Bizim Zalim İleri Demokratlarda eğer biraz vicdan olsaydı, daha 2 gün önce, Nijerya'da, bir camide namaz kılarken, İslami radikal örgüt Boko'nun saldırısı sonucu 50 Müslüman'ın katledilmesine tepki verirlerdi. Mısır'da Afrika'da, Nijerya'da... Nijerya'dakilerin günahı nedir ki, Zalim İleri Demokratlar onları insan ve Müslüman yerine koymuyor?
Türkiye'de, Mısır'da zalimlerin katlettiği insanlar için kıyameti kopararak, bunun üzerinden demokrasi havarisi kesilen zalimlere samimi bir istekte bulunalım. Mısır'a uluslar arası toplum müdahale etsin diye çağrılar yapıyorsunuz. Adınız gibi biliyorsunuz ki, bu iş ABD isterse anında biter. Gelişmelerin bu yönde gitmesi ABD'nin tercihidir. Mısır'da Mursi'yi de, El Sisi'yi de işbaşına getiren Amerika Birleşik Devletleri. Öyleyse neden ABD'ye tepki gösterip, temsilciliklerinin önünde gösteriler düzenlemiyorsunuz? Kızdırmaktan, fırçayı yemekten, gözden düşmekten mi korkuyorsunuz?
Mısır'da katledilen insanların cesetlerinin üzerinden Türkiye'de, sizin gibi düşünmeyenlere dayılanmak, çamur atmak, sahte demokrat kesilmek kolay. ABD'ye, “N'aptın gocuman” diye sorsanıza. Bakalım ne yanıt alacaksınız.

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget