Çamurculara Tüküren Anket!.. - Mehmet Faraç

Bu köşede ısrarla vurguladım, “Dersim meselesi” üzerinde yürütülen tartışmaların iki hedef var; CHP üzerinden Atatürk’ü vurmak ve Alevi yurttaşları CHP’den uzaklaştırmak…

Diyeceksiniz ki; “İyi de kardeşim ‘Dersim’ meselesini ortaya çıkarıp krize dönüştüren, CHP’nin ta kendisi değil mi?..” Evet, toplumun içini acıtan da bu zaten!..
Ancak hiç merak etmeyin, 12 Haziran öncesinde CHP’ye uyarı yapan kitleler, bu konuda da gaflet içindekilere gerekli yanıtı vereceklerdir!..
Biz şimdi asıl meselemize dönelim ve toplumun bir anket üzerinden Atatürk konusunda verdiği şamar gibi yanıtlara gelelim:
Bu yanıt aynı zamanda, Atatürk düşmanı gazetelerde Atatürk’e saldırmak için demeç verenlere de!..
Onlardan biri de Taraf adlı gazetede Büyük Önder için saygısızca sözcükler kullanan ve “Cemevlerinden Atatürk fotoğrafları kalkacak” diye fetva veren şahıs!..
Gerçi, Karacaahmet Sultan Derneği‘nin değerli başkanı Muharrem Ercan, “Atatürk’ün resimlerini kimse indiremez. Bizim Atatürk’ten başka kimimiz var?” diyerek o işgüzara bilgece bir yanıt vermiş ama biz yine de çok önemli o ankete dikkat çekelim:
Ezici Bir Yanıt!..
Dersim tartışmaları üzerine Metropol araştırma şirketinin 30 ilde bin 367 kişi, Tunceli’de ise 435 kişi ile görüşerek yaptığı anket, CHP üzerinden Atatürk’ü vurmaya çalışan soytarılara da çok iyi yanıtlar veriyor.
Türkiye genelini temsil eden katılımcıların yüzde 44′ü Dersim olaylarını “devletin isyanı bastırması”, yüzde 22′si ise “devletin katliam yapması” şeklinde yorumlamış!..
Tuncelili katılımcıların yüzde 78′i olayı “bir devlet katliamı” olarak tanımlamış.
Hem Türkiye genelindeki (yüzde 68.5) hem de Tunceli katılımcılarının büyük bir kesimi (yüzde 91.7) arşivlerin tamamen açılmasını istemiş.
Türkiye genelinin yüzde 60.5′i, Tuncelilerin ise yüzde 46.7′si Kemal Kılıçdaroğlu’nun net bir tutum sergilemediğine dikkat çekmiş.
Tuncelilerin yüzde 45.1′i “olayların sorumlusu” olarak devleti göstermiş… İkinci sorunlu yüzde 18 ile dönemin hükümeti CHP… Atatürk’ü sorumlu tutan Tuncelilerin oranı yalnızca yüzde 2.1.
Türkiye genelini temsil eden katılımcılara göre birinci sorumlu yüzde 26.7 ile dönemin hükümeti CHP, ikinci sorumlu yüzde 22 ile devlet.
Türkiye genelindeki denekler arasında da Atatürk’ü sorumlu tutanların oranı yüzde 2.3 gibi çok düşük çıkmış...
Evet, bu anket son dönemde CHP ve “Dersim” konusu üzerinden Atatürk’e saldıran Sorosçulara, liboşlara ve Truva kısraklarına çok iyi bir yanıt olmuş…
Binlerce kezdir de ortaya çıkıyor ki; halkın çok büyük bir kesimi Atatürk’e toz kondurmuyor…
Anlayacağınız, toplumun, ezici bir çoğunluğu, Büyük Önder’e çamur sıçratmaya kalkışan soytarıların yüzüne tükürmeye hazır!..

Mehmet Faraç/AYDINLIK

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget