Tutun ki diploması yok, ne olacak? - Tayfun Talipoğlu

Diploması yoksa RTE daha çok pirim yapacaktır. Çünkü "Peygamber efendimizin diploması mı vardı?" deyip bunu da artı olarak hanesine yazarlar, demedi demeyin.

Tutun ki diploması yok, ne olacak? - Tayfun Talipoğlu
"Cumhurbaşkanı RTE'nin üniversite diploması var mı, yok mu?" tartışması kendisine muhalif olanların  "çaresizlik" itirafıdır. Zaten o da bu polemiği ciddiye almıyor, hatta dalga geçiyor. "Rektöre söyledim, şu külliyatı bir karıştır, yoksa da bir güzellik yap!" anlamına gelecek sözlerle konuyu uzatıp topu taca atıyor ki bu tartışma uzasın. Uzasın da biraz daha eğlensin.

Şimdi ben "diploması yok" diyenlere sesleniyorum: "Eyyy, bu anlamsız tartışmadan medet umanlar! Eyyy, bu polemiği uzatarak RTE'nin ekmeğine yağ sürenler! Eyyy, yaşanan tüm olumsuzlukları görmezden gelip bilerek ya da bilmeyerek dikkatleri bu lüzumsuz konu üstüne çekenler! Tutun ki siz haklısınız,  RTE'nin üniversite diploması yok; ne yapacaksınız? 'Anayasaya aykırıdır.' diyerek Cumhurbaşkanlığını mı düşüreceksiniz?"

Böyle bir hayale kapıldıysanız ya çok safsınız ya da akıl fukarası. Uzun adam; Anayasayı takmıyor, Anayasa Mahkemesini tanımıyor; Yargıtay, Danıştay Başkanları emrinde… Polis, asker dahil hangi güç varsa ülkede ipleri onun elinde. Neye, kime güvenerek yola çıkıyorsunuz? Sizinki bağışlayın ama sadece anlamsız bir beklenti. Bu diploma meselesinden oy kaybedeceğini düşünüyorsanız da rüya görüyorsunuz ve bu rüyadan uyanın.

Diploması yoksa RTE daha çok pirim yapacaktır. Çünkü "Peygamber efendimizin diploması mı vardı?" deyip bunu da artı olarak hanesine yazarlar, demedi demeyin.

2000'li yılların başında AKP'nin temelleri atılırken Hürriyet gazetesi onu yıpratmak amacıyla  -bu halkı tanımadıklarından- kocaman bir fotoğrafla "İşte Tayyip'in kaçak gecekondusu" diye bir manşet atmıştı.

O zamanlar kendisine de bir sohbette söylemiştim,"Milyonlarca lira reklam parası verseniz böyle bir fayda sağlayamazdınız" diye. Hem gecekondu hem kaçak… Bundan daha büyük mağduriyet mi olur? Bu ülkede herkesin bir kaçak katı, hiç olmazsa kapatılmış bir balkonu vardır. Bu nedenle halkım kendi mağduriyetini buluvermişti onun mağduriyetinde.

Bu yüzden bu diploma tartışmasını uzatmayın artık. Başkanlık seçimine doğru giderken RTE'nin puanını birkaç puan daha yükseltmeyin.

Tayfun Talipoğlu/abcgazetesi

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget