Sümeyye kızımız babanın yüzünü kara çıkarma ve insanlığından vazgeçme sakın!

Umarız, çiçeği burnunda yeni gelin kızları Sümeyye hanım; evine kapanarak evinin kadını olur ve babası Tayyip Bey'in tavsiyelerine uyarak en az üç çocuk doğurarak babasının yüzünü kara çıkarmaz.

Sümeyye kızımız babanın yüzünü kara çıkarma ve insanlığından vazgeçme sakın!
Tayyip Bey kadınlar hakkında yine öyle bir konuşmuş ki, insanın iter istemez, senin başka işin mi yok kardeşim  diye sorası geliyor.

Tayyip Bey, kızı Sümeyye Erdoğan’ın da üyesi olduğu iktidarın kadın ve aile politikalarına yakınlığıyla bilinen Kadın ve Demokrasi Derneği’nin (KADEM) yeni hizmet binası açılışında yaptığı konuşmada, hiç üstüne vazife olmadığı halde, esas mesleğinin imamlık olması nedeniyle olsa gerek, durumdan vazife çıkararak, kadınların anneliği geriye atmamalarını, çalışıyorum diye annelikten imtina eden anneliğini reddeden kadının eksik olduğunu, anneliği reddeden kadının insanlıktan vazgeçmiş sayıldığını, en az üç çocuk tavsiyesinde bulunduğunu, bunu kendisinin değil yüce Rabbin emrettiğini dile getirerek, kendi şahsi düşüncelerini,zorla Türk insanına dayatma özelliğini ve diktacı ruhunu açıkça ortaya koymaktan çekinmemiştir.

Tayyip Bey bunu hep yapmakta, kadınlarımızın yatak odalarına ve kendi özgürlük alanlarına girerek suç işlemektedir.

Anne olmayan kadın niçin eksik ve insanlıktan vazgeçmiş sayılacaktır anlamakta zorlanıyoruz.

Ülkemizdeki bütün kadınlarımız, normal şartlarda istisnasız annelik zevkini tatmak isterler.

Çeşitli ve kendilerince haklı nedenlerle çocuk doğurarak anne olmak istemeyen azınlıktaki kadınlarımızın da bu düşünce ve tercihlerine saygı göstermek, Tayyip Bey'in de bir insanlık görevidir.

Biyolojik yetersizlikleri ve sağlıksız olmaları nedeniyle, çok arzu etmelerine rağmen çocuk sahibi olamayan ve anneliği tadamayan hatırı sayılır miktarda kadınımızın  varlığı dikkate alındığında, Tayyip Bey'in bu talihsiz konuşmaları nedeniyle, elinde olmayan nedenlerle çocuk sahibi olamayan kadınlarımızın ne kadar çok üzüldüklerini Tayyip Bey düşünebiliyor mu acaba?

Tayyip Bey kendisini ne zannediyor? Anlamakta zorlanıyoruz. Aslında, bu dayatmacı konuşmalarıyla diktatör görüntüsü veriyor ama, kendisinin diktatör olmadığını sürekli beyan ettiği için, diktatör olmadığına ilişkin bu beyanlarına itibar ederek, kendisinin bu dayatmalarına ne anlam vermemiz gerektiği konusunda gerçekten zorlanıyoruz.

Tayyip Beyin; bu konuşmasıyla, hiç anne olamayan ve olmak da istemeyen kadınları mı, yoksa anne olmakla birlikte, Allahın emri olduğunu açıkladığı en az üç çocuk sahibi olmayan kadınları mı, yoksa her iki gruba da giren tüm kadınları mı kastettiği, pek anlaşılamamaktadır.

Tayyip Bey'in üniversite diplomasının olup olmadığı tartışmalı ise de, İmam Hatip Okulu mezunu ve asıl mesleğinin imamlık olduğu kesin olduğundan, mesleki eğitimini aldığı kendi İslam anlayışına göre kafasında oluşan kadın kavramına ve var olduğunu söylediği Allahın emrine göre, bir kadının en az üç çocuk doğurması gerektiğine ilişkin düşünceleri, sadece kendisini bağlar ve bu konudaki tavsiye ve dayatmalarını da, olsa olsa ve ancak kendisinin en yakınındaki çekirdek ailesini oluşturan kızlarına, damatlarına, oğullarına ve gelinlerine yapabilir.

Umarız, çiçeği burnunda yeni gelin kızları Sümeyye hanım; evine kapanarak evinin kadını olur ve babası Tayyip Bey'in tavsiyelerine uyarak en az üç çocuk doğurarak babasının yüzünü kara çıkarmaz. Bizler de Tayyip Bey'in samimiyetini ve kızı ile damadı üzerindeki inandırıcılığını ve otoritesini test etme imkanına kavuşuruz.

Kadınlar hakkındaki konuşmasını dinledikten sonra, Tayyip Bey'in eşi Emine Hanımefendiye de haksızlık ettiğini anlamış oluyoruz. Zira, uzak ve yakın demiyor iç ve dış tüm resmi gezilerine Emine Hanımefendiyi de götürerek, onun evinin ve çocuklarının kadını olma hakkını elinden alıyor!

Tayyip Bey'in bu dayatmacı tutumu bakalım nereye kadar devam edecek, böyle devam ederse, Tayyip Bey'in bundan sonraki dayatmasında, doğuran kadınlarımızın, doğurdukları erkek çocuklarına Recep Tayyip, kız çocuklarına da Emine isimlerinin verilmesini isteyeceği günleri de çok yakında göreceğiz inşallah.


07/06/2016
Güner YİĞİTBAŞI 

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget