Atatürk'ün Askerleriyiz diye bağıranlar iş çok ciddi uyanın artık!...

Atatürk'ün Askerleriyiz diye bağıranlar iş çok ciddi uyanın artık!...
Sözde Atatürkçüler,Mustafa Kemal'in sözde Askerleri (kimse yanlış yorumlamaya kalkmasın, Türk Silahlı Kuvvetlerini kastetmiyoruz.Törenlerde, Atatürk'ün askerleriyiz diye bağırmakla yetinen, Atatürk'ün sözde askerlerini kastediyoruz.) bu ülkenin aydın geçinenleri, Sivil Toplum Örgütlerinin üyeleri, Üniversiteler, Barolar, en başta  CHP olmak üzere, muhalefet partileri, ülkenin, ülkesini seven tüm sade vatandaşları, uyanın artık, iş çok ciddi, tren kaçmak üzere, ülkemiz; anayasasını askıya alan, ülkeyle keyfine ve kendi dini inanışlarına ve mezhebine göre oyuncak gibi oynayan ve yeniden yapılandırmaya çalışan Recep Tayyip ERDOĞAN isimli doyumsuz ve cüretkar bir imam'ın işgali altında, onun pervasız ve önlenemeyen ihtirası ve icraatları ile en başta laiklik olmak üzere, Atatürk ilkelerinin, insan hak ve özgürlüklerinin, hukuk devleti ilkelerinin günden güne  yok edildiği, dini esaslara dayalı islami bir diktatörlüğe doğru dört nala koşuyor.

Lütfen, ülkemizde olup bitenleri tarafsız bir gözle değerlendirin, Tayyip Bey'in her gün televizyonlardan yaptığı konuşmaları dikkatli bir şekilde izleyin ve yorumlayın, bu konuşmaların satır aralarında verilen mesajları sorgulayın, ülkenin içinde bulunduğu vahameti anlayacaksınız, iş işten geçmek üzere baylar ve bayanlar, ülkenin eğitimi ve bu eğitim ile yetişecek olan geleceğin nesilleri, AKP ve onun doğal lideri Tayyip Bey tarafından mantar gibi çoğaltılan imam hatip okullarının ve iktidar tarafından eğitim amaçlı olarak kurdurulan militan dini vakıflarla, kurmayı planladıkları yandaş maarif vakıflarının tasallutu altına alınmak üzere.

Saraydaki kişi, halktan ve milletten yana olduğu görüntüsünü vermesine rağmen, kendisini tamamen halktan soyutlamış, sadece kendi belirlediği sanatçı, muhtar, siyasetçi ve halktan kişileri zaman, zaman sarayına davet ederek görüşüyor ve onlara nutuk atıyor, sarayın önünden geçen yollar halka kapatılmış, sadece sarayın müştemilatı camiye giden kişiler bu yola girebiliyor.

Tam bu ortamda, Saray'ın danışmanı bir açıklama yapıyor ve anayasadan, Atatürk'e atıfta bulunulan maddelerin çıkarılarak yeni bir anayasa yapılacağını açıklıyor.

Saray tarafından yapılan bu açıklamadan da anlaşılıyor ki; bu ülkenin tüm insanlarını yakından ilgilendiren, bu nedenle büyük bir uzlaşmanın sağlanmasını zorunlu kılan bu ülkenin anayasası; tek başına, sarayın sakini Tayyip Bey'in nezareti ve gözetimi altında hazırlanmakta ve ülkemize getirilmek istenen islami diktatörlüğün temellerinin atılabilmesi için, ülkenin temellerinde ve anayasasında mevcut olan Atatürk ilkelerinin temizlenmesi ve yok edilmesi zorunlu görülmüş ve yeni anayasada Atatürk ilkelerinin yer almayacağı açıklaması yapılmıştır.

Bu ne büyük cüret, saraydaki zat, Türkiye Büyük Millet Meclisini yok sayma, Atatürk'ü karşısına alma ve onun ilkelerini anayasadan kaldırma cüretini nereden alıyor, zahmet edip hiç düşündünüz mü?

Siz zahmet etmeyiniz, biz sizlere hatırlatalım.

Saraydaki zat bu korkunç cüreti; Atatürk sevgisini, Atatürk ve onun ilkelerine bağlılığı, milli bayramlarda Anıtkabir ziyareti yapmaya ve “Atatürk'ün askerleriyiz” diyerek kuru kuruya bağırmaya indirgeyen, saraydaki zat'a ve onun kontrolündeki meclis çoğunluğuna sahip  AKP iktidarına karşı eylemli demokratik ve barışçıl gösteri ve direnme haklarını kullanamayan siz sözde Atatürkçülerden alıyor tabi.

Peki,CHP ne yapıyor? Bize göre hiçbir şey yapamıyor. CHP aleyhine kurumsal olarak haksız bir şekilde suç atan, CHP'nin teröristlere sahip çıktığı ve onlarla görüştüğü yalanlarını afiş yaparak ülkenin sokaklarına asan AKP ve onun trollerine karşı dahi direnemiyor, onlara hak ettikleri yasal cevapları veremiyor.

Örneğin, Saraydaki zat, eski şampiyon boksör Muhammed Ali'nin cenaze töreni için Amerikaya skandal ile sonuçlanan aile boyu ve keyfi bir ziyaret yapıyor ve cenaze töreni dahi sonlanmadan, kaprisleri yüzünden gerisin geriye dönmek zorunda kalıyor, CHP de çıt yok. Bundan güzel muhalefet yapma sebebi olabilir mi? Saraydaki zat'ın ve AKP' nin eline böyle bir muhalefet etme fırsatı geçseydi, evvel Allah CHP'yi sokağa çıkamaz hale getirirlerdi.

 CHP, tüm yetersizliğine rağmen, ülkede rejimi değiştirmek üzere olan saraya ve onun güdümündeki AKP iktidarına yönelik demokratik ve eylemli muhalefetin altında toplanacağı tek çatıdır.

Tüm Atatürkçüler, laikler, demokratlar, anayasanın bekçisi olan  bu ülkenin uyanık evlatları;silkinin ve  kendinize gelin lütfen, ülkemiz; anayasasını rafa kaldıran sarayın ve onun güdümündeki AKP iktidarının, anayasa dışı oluşturdukları paralel fiili bir yapılanmanın işgali altında olup, tek başlarına çıkarmak istedikleri ve bunun hazırlığı içinde oldukları, Atatürk'ü ve ilkelerini yok sayan yeni bir anayasa ile kurmuş oldukları bu paralel ve fiili illegal yapılanmayı, anayasal ve kalıcı bir zemine oturtmak üzereler, yarın vakit çok geç olabilir.

16/06/2016
Güner YİĞİTBAŞI 
Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget