Cumhuriyet 'sehven' sona ererse şaşırmayın - Tayfun Talipoğlu

Cumhuriyet 'sehven' sona ererse şaşırmayın - Tayfun Talipoğlu Hiç merak etmeyin, cami provokasyonları sona ermiştir. Çünkü reis "Bu tasvip edilecek bir davranış değil" dedi.

Cumhuriyet 'sehven' sona ererse şaşırmayın - Tayfun Talipoğlu
Hiç merak etmeyin, cami provokasyonları sona ermiştir. Çünkü reis "Bu tasvip edilecek bir davranış değil" dedi.

"Bu kadar basit mi?" diyeceksiniz. Evet, bu kadar basit. 13 yıllık iktidarın çözemediği hatta artırdığı sorunların hesabını muhalefet partisi liderine yıkacak kadar kalın kafalı olan bu zümre, reisin ağzına bakar. Hatta Kılıçdaroğlu'nun önüne mermi bırakan zat bile inanın bu sözden sonra Kılıçdaroğlu yerine RTE'den özür dilerse şaşırmam.

Diğer taraftan Cumhurbaşkanı da görecektir ki yangına körükle gitmeyip "Eyyy!" diyerek sürekli ortamı germese ülkede tansiyon düşecek ve toplum rahatlayacak. Cumhurbaşkanı, yanında kendisine bunları söyleyecek bir danışman kadrosu yerine "iktidarsız muhterisleri" barındırıyor.

Onlar da hak etmediklerini bildikleri bu makamları  kaybetmemek için RTE'ye sürekli gaz veriyorlar. Bu nedenle yanlışlar ve yalanlar, doğruyu siyaset arenasından kovmuştur. Hal böyle olunca da artık söylemler şirazeden çıkmıştır. İşte bu ortamda Cumhurbaşkanının ağzından doğru bir şey duyunca mutlu olduk. Tam mutluluğumuzu sizlerle paylaşalım demiştik ki, baktık RTE bu kez de "Bize gerici öğretmenler göndermeyin" diye demokratik tepkilerini ortaya koyan liselilere giydirmeye başladı. Asla unutamayacağı ve yönetemediği için, içine sindiremediği gezi direnişi günlerine döndü ve "çapulcular" dedi.

Diploması tartışmalı bir isimin, Türkiye'nin en seçkin okullarından tutun da kendi açtığı ve halkın çocuğunu gitmeye zorunlu bıraktığı imam hatip liseleri öğrencilerine "çapulcu" demesi beş saniye içinde fabrika ayarlarına döndüğünü gösterdi. Çok kısa süren "Acaba Cumhurbaşkanımı olduğunu hatırladı mı?" umudumuzun sönmesi bizi başka bir üzüntüyü götürdü. Üzüntümüzün nedeni bu okullardan mezun olmuş ve bugün yönetim kademelerinde görev alan bürokrat işadamı ve sanatçıların suskunluğuydu.

Aynı akşam "ensar"a bulaşmış bir zat, TRT ekranlarında "Namaz kılmayan hayvandır" diyordu ve bir sonraki gün laik cumhuriyete söve söve TBMM Başkanlığını işgal eden kişi milletvekillerine vereceği iftar yemeği için gönderdiği davetiyede logo altında yazan M. Kemal Atatürk'ün "Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir" sözünü sehven(!) unutuverdi.

Diyeceğim dostlar; "Hedef 2023" artık gizlenmiyor, yani bir gece sehven Cumhuriyet sona erecek haberiniz ola...
Tayfun Talipoğlu/abcgazetesi

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget