Hakimiyet (Egemenlik) Kayıtsız Şartsız Milletindir

Meclis Başkanı zat tarafından, Meclis logosunda yer alan “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” sözlerine, iftar davetiyesinde yer verilmemesi, bu sözlerin Meclis logosundan çıkarılması, bizim için asla sürpriz olmamıştır

Hakimiyet (Egemenlik) Kayıtsız Şartsız Milletindir
Demokratik Cumhuriyet yönetim sisteminin geçerli ve hakim olduğu ülkelerde, hakimiyet (egemenlik) kayıtsız ve şartsız millete aittir.

Ülkemizde de; şu anda  Anayasası ilga edilmiş ve tek kişinin hakimiyetine dayalı anayasa dışı fiili  bir yönetim sistemi geçerli olmasına rağmen, hukuken yürürlükte olan bizim anayasamızın 6. maddesine göre de, egemenlik kayıtsız şartsız millete ait olup, yine anayasamıza göre, Türk Milleti; yasama yetkisini, Türkiye Büyük Millet Meclisi, yürütme yetki ve görevini, Cumhurbaşkanı ve Bakanlar Kurulu, yargı yetkisini de, bağımsız mahkemeler eliyle kullanır.

Bu nedenle, Türk Milleti adına yasama yetkisini kullanan yasama organımız Türkiye Büyük Millet Meclisinin salon duvarında Egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu yazılıdır.

Tüm bu gerçeklere rağmen, Türkiye Büyük Millet Meclisinin Başkanlığı koltuğunda oturan AKP Milletvekili zat, ramazan nedeniyle Mecliste vereceği iftar yemeği daveti için düzenlettirdiği davetiyede yer alan Türkiye Büyük Millet Meclisi logosunun altında yer alan “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” sözünü çıkarmıştır.

Düşünün, bugün Türkiye Büyük Millet Meclisinin Başkanlığı koltuğunda oturan, Türk Milleti adına yasama yetkisini kullanan Türkiye Büyük Millet Meclisinin bir üyesi ve başkanı olan zat, milletin emanetine hiyanet ederek, emanetçi olarak adına yasama yetkisini kullandığı milleti, Türkiye Büyük Millet Meclisinden atmaya ve silmeye çalışıyor.

Ey Meclis başkanı; sen kimin malını kimden kaçırıyorsun. Başkanı olduğun Türkiye Büyük Millet meclisinin asıl sahibi Türk Milletidir, sen o koltukta emanetçisin. Meclis logosunda yer alan “Egemenlik Kayıtsız şartsız milletindir” sözlerini hangi hak ve yetkiyle çıkarıyorsun? Senin yaptığın, Türk Milletine saygısızlığın, ihanetin haddini bilmezliğin, nankörlüğün,aymazlığın tipik bir örneğidir.

Ey Meclis Başkanı; biz,senin ve mensubu olduğun AKP iktidarının ve milli şefinizin gerçek niyetini, Meclis logosunda yer alan “Egemenlik kayıtsız şarsız milletindir.” sözünü, hangi nedenle çıkarma gereğini duyduğunuzu, adımızın Güner olduğu kadar emin bir şekilde çok iyi biliyoruz.

Sizlerin kafalarınızda yer alan, dini esaslara dayalı ve Tayip Bey'in tek yetkili olacağı, bugün millete ait olan tüm egemenlik haklarının Tayyip Beyde toplanacağı, ülkemizde kurmak istediğiniz islami devlet sisteminde, egemenlik; öncelikle ve asıl olarak Allah'a ait olup, sizlere göre egemenliğin gerçek sahibi olan Allah adına bu egemenlik hakkını tek başına Tayyip Bey kullanacağı için, bugünden, egemeniğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu gerçeğini inkar ederek, unutturmaya çalışarak, geleceğe hazırlık yapmaktasınız.

Sizler millete asla saygılı değilsiniz, milli irade, milletimiz laflarını çok sık kullanıyorsunuz ama, millet iradesine asla saygılı değilsiniz, millet ve milletin iradesi, sizlere göre amaç değil, sadece bir araç, milleti kendi çıkarlarınız için kullanmakta ve yeri geldiğinde hatırlamakta, elinize kimse su dökemez, bunun farkındayız.

Sizler; hakkınızda çıkan yolsuzluk ve rüşvet iddialarından korkarak, bağımsız mahkemelerde yargılanıp aklanmak istemediğinizde, antidemokratik anayasa değişikliklerini meclisten geçiremediğinizde, bu değişiklikleri referandum yoluyla gerçekleştirmek için milleti hatırlarsınız.

Sizler; sınırsız devlet olanaklarını ve tümüne yakınını ele geçirerek yandaşlaştırdığınız medyanın gücünü kullanarak, eşit olmayan koşullarda yapılan seçimlerle tek başınıza iktidar olduğunuzda milleti hatırlar ve balkon konuşmalarında millete şükranlarınızı bildirerek, tüm suçlarınızı ve sorumluluklarınızı milletin sırtına yükleyip temize çıkar ve ondan sonra millete sırtınızı dönersiniz.

Millet; sizin için, geçici olarak kullanılan ve sonra bir kenara fırlatılıp atılan bir cankurtaran simidinden farksız olup, milleti kullanarak canınızı kurtardıktan  sonra, araç olarak kullandığınız milleti bir kenara fırlatıp atarak, asıl amacınız için uğraş verirsiniz.

Meclis Başkanı zat tarafından, Meclis logosunda yer alan “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” sözlerine, iftar davetiyesinde yer verilmemesi, bu sözlerin Meclis logosundan çıkarılması, bizim için asla sürpriz olmamıştır.

14/06/2016
Güner YİĞİTBAŞI 

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget