Arşiv de unutmaz Allah da - Tayfun Talipoğlu

Allah'ı kandırdıklarını düşünenler doğal olarak bizi de kandıracaklarını düşünüyor olabilirlerdi. Arşiv de neymiş? Nasıl olsa bunları görmeyen ve görmeye niyeti olmayan bir yüzde 50 var

Arşiv de unutmaz Allah da - Tayfun Talipoğlu
Sosyal medyada "arşiv unutmaz" diye bir hashtag var. Çok iyi araştırma yaptıkları anlaşılan genç beyinler hepimizi şaşkına uğratacak yayınlar yaparak siyaset yaptığını sanan insanları bile utandırıyorlar.

Özellikle Gezi’den sonra yaşamımıza giren bu dahi çocuklara hayran olmamak mümkün değil. Bıkıp usanmadan zekamızla alay eden kim varsa bu zavallıların "ipliklerini pazara çıkarıyorlar" ama ne fayda! Utanmazlar ülkesine ne kadar ayna tutarlarsa tutsunlar üstüne alınan yok. Bu arsızların tutumu karşısında artık şaşırmasak da kabullenmekte de zorlandığımız bir gerçek.


Hani "Bu neyin kafası?" diye nitelendirdiğimiz "vurdumduymaz" ve pervasız tutumlarının kaynağını tesadüfen buldum. Uydu kanalları içinde "Lalegül" diye bir tv programına rastladım. Din tüccarlarından olduğu anlaşılan bir  zat, dini bilgiler veriyordu. Önce 'bir şaka programı' diye düşündüm ama adam ciddi ciddi anlatıyordu.

Özetle diyordu ki "Allah’ın huzuruna çıktığınızda işlediğiniz günahları hemen itiraf etmeyin. Sizin 'günah' diye bildiğiniz çoğu davranışınız belki de amel defterine yazılmamıştır." Kendi kendime "Nasıl yani?" diye söylenip şekerimi yükseltmişken "Günahları Allah’a unutturmanın" yöntemini de anlatmaya başladı; "Sol omzunuzda günahları yazmak için bulunan melek, günahları hemen yazmaz 6 saat bekler. Bu 6 saat içinde -tövbe ederseniz- o günah yazılmaz" yani "Allah unutmuştur, hatırlatmayın" demeye getiriyordu.

Bir an içime bir huzur doldu. Kafamda yanıtını aradığım o "Nasıl bu kadar yüzsüz ve utanmaz olabiliyorlar, gözümüzün içine baka baka dün söylediklerini bugün nasıl inkar edebiliyorlar?" sorularına açıklık getirdi adam.

Allah'ı kandırdıklarını düşünenler doğal olarak bizi de kandıracaklarını düşünüyor olabilirlerdi. Arşiv de neymiş? Nasıl olsa bunları görmeyen ve görmeye niyeti olmayan bir yüzde 50 var. Salla gitsin. Bizim zekamızla alay etmişler çok mu?

İşte yine Ramazan Ayı geldi çattı. İnanan, inanmayan, liberal-muhafazakar kim ve hangi kurum varsa takiye yapmaya başlayacak. Gazeteler ve televizyonlar dini yayınlar yapacak, kitaplar armağan edecekler.

Televizyonda her yıl sorulan "Orucu ne bozar hocam?" benzeri sorulara aynı yanıtlar verilecek. Dini bilgim yeterli olsa veya öyle bir program yapıyor olsam haykırırdım, "Orucu 1400 yıldır ne bozuyorsa o bozar ve Allah da unutmaz. Yalanlarınıza bari onu alet etmeyin" ama ne fayda!
Tayfun Talipoğlu/abcgazetesi

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget