Döneklik bazılarının fıtratında var - Tayfun Talipoğlu

"Akan su pislik tutmaz" diye bir söz vardı kulağımda, gerçi şimdi akanı da duranı da kirlettik ya…Suların pürü pak olduğunu varsaysak bile

Döneklik bazılarının fıtratında var - Tayfun Talipoğlu
"Akan su pislik tutmaz" diye bir söz vardı kulağımda, gerçi şimdi akanı da duranı da kirlettik ya…
Suların pürü pak olduğunu varsaysak bile  Herakleitos' un dediği gibi "Sağ ayağımızı attığımız nehirle sol ayağımızı attığımız nehir aynı değildir."
Dünya hızla değişiyor, eski aktörler artık danışman edasıyla siyasetten çekilirken yeniler başka bir heyecanla dünyaya yön vermek içinkararlı adımlarla ilerliyor. Ancak bu dediğim, Ortadoğu ülkeleri dışındaki dünya için geçerli. Biz ve bizim gibi coğrafyanın cömert olduğu ama insanlarının seyretmeyi ve biat etmeyi yaşam tarzı haline getirdiği tarafta bilgiden, üretimden çok, hamaset pirim yapıyor.
Bir "one minute" ne kadar egosunu okşamıştı ezik halkımın düşünsenize ama ondan sonra İsrail ile ticaretin üç katına çıkmasına şaşırmamıştı bile. Hatta "Hâlâ Gazze’ye bir şey götüremiyoruz, o poz, o eda neydi?" diye soranlara neredeyse vatan haini muamelesi yapılmıştı.

Şimdi yasal olarak cumhurbaşkanı ama fiilen başkan gibi hareket eden Sayın RTE’ nin borsa gibi günlük değişimlerle verdiği demeç ve söylemler de inanıyorum ki kendisine pirim sağlayacaktır.
Alın şimdi  şu düşürülen Rus uçağına ilişkin söylenenlere bakın, "Çadır devletleri bile daha kararlı tavır sergiler" desek bize kızacak ve sosyal medyada topa tutacaklar, bu yüzden çaresizim.

İnanmak istediğine inanan, değişime direnen, güdülenmeye alışmış, kendi özgürlüklerini yönetenlere armağan eden halkımın yüzde 49’una şimdi ne diyeyim ben?
Ne yazabilirim?
"Bakın bir gün gürlüyorlar, ertesi gün kıvırıp Rus uçağı olduğunu bilemedik diyorlar" diye hatırlatsam, "Ekonomik tedbirler karşısında telaşa düşen iş adamları reislerinin moralini bozmamak için şimdilik susuyorlar yarın mızıldanacaklar" desem, hepten linç edilebilirim.
Hatta daha ileri gidip "Üç beş gün sonra Rusya’dan özür de dileyecekler" diye iddia edeceğim, edeceğim de ne olacak?  Hiç!
Çünkü artık biliyorlar ki dün  dediklerini bugün inkâr etseler de oy kaybetmeyi bırakın oylarını daha da arttırıyorlar.
Döneklik, bazılarının fıtratında var. İnanmıyorsanız önce Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’in MİT tırlarına ilişkin "Yemin ediyorum!" diye başlayan sözlerine bakın, daha sonra da şimdi nerede olduğuna...

Tayfun Talipoğlu/abcgazetesi

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget