Bakla falı! - Necati Doğru

Bakla falı! - Necati Doğru
Kuru bakla olacak. Baklalar, avuçlanır ya da tasa konur. Siz niyet tutarsınız. Ne öğrenmek istiyorsanız iç sesinizle kendinize söylersiniz. Bakla falına bakıcı kadın, yeldirmesini omuzundan hafifce geri savurup avucundaki baklaları önüne bırakır.
Başlar anlatmaya:
Dört bakla küme oldu.
Üç bakla ayrı düştü.
Senin muradın dörtlüde.
Bakanlık görüldü.
Dördüncü büyük olacaksın.
Birinci Cumhurbaşkanı.
İkinci Meclis Başkanı.
Üçüncü Başbakan.
Dördüncü büyük sen.
Muradına ereceksin.
Bakla falı bu hafta açılıyor: Meclis’te ceylan derisi koltuklarda dizim dizim oturan yeni milletvekillerinden hangileri bakan olacak? Eski koltuk sahiplerinden kaçı, bakanlıklarını koruyacak? Bu hafta netleşecek.
An-ya- man-ya!
Kum-pan-ya!.
***
Aslında ampul falı açmak daha merak uyandırıcı olur. Kaç ampul var? Hangi ampul yanıyor? Hangi ampul ışıksız? Bunu bilmek için fala sığınmak ayıp. Bu halk koyun değil. Cin gibi. Anlıyor: Bütün ampullerin fişinin “Tek Kaynağa” takılı olduğunu yaşadıklarıyla çok net öğrendi. Bütün ampuller ve hatta “geçmişinde kültür bakanlığı yaparken baleye karşı olmasına rağmen frak ısmarlayan Meclis Başkanı adayının” ampulü de elektriğini Tek adamın prizinden almaya başladı.
Tek canlı ampul var.
Diğerleri ölü.
Söz gelimi ay da bir yıldız, güneş de bir yıldız. Fakat ay ölü yıldız. Güneş ışık vermezse gece ay ölü ampul kadar karanlık. Liste hazırdır. Ölü ampuller fişe takıldı ve “ışık saçsınlar” diye bakanlık koltuğuna oturtuldu! İşte o isimleri bu hafta günde az 20 kez duyup, görüp öğreneceğiz. Gazeteler yazdı. Tek Adam, Meclis Başkanı adayı eski tüfek AKP’liye “Gel abi sana ihtiyacımız var” demiş. İhtiyacımız var demek, sana ışık vereceğiz demek.
Işığı garantiledi.
Frak ısmarladı.
***
Aslında 2 hükümet var.
Beştepe Hükümeti.
Çankaya Hükümeti.
Saray’da yani Beştepe’de oturan ve bütün ampullere ışık veren tek canlı yıldız, Köşk’te yani Çankaya’da oturan ölü yıldıza aniden bir uyarı yaptı.
Ayrı telden çalarsan.
Senin ışığını keserim.
Bu uyarıya uygun olarak “bakanlar listesi” ışığa kavuşturulsunlar diye Beştepe’ye çıkartılacak. İstenmeyen bir ampul listeye girmişse; “senkronize olmayı” bozacağı için geri döner.
***
Yazıyorlar.
Söylüyorlar.
Ölü olmayan, kendi ışığını kendi yaratıp bağımsız olan da var diyorlar. Kim o bağımsız, söyleyin diye soruyorum. Bekle göreceksin; “faizleri indirmiyor diye vatan hainliğiyle suçlanan ekibin lideri yeniden bakan olacak çünkü ona söz verildi” diye bana cevap yetiştiriyorlar. Çankaya Hükümeti, Beştepe’den habersiz söz vermiş!
Görmeden inanmam.
Bütün ampuller tek prize takılı.
Tek Şef!
Tek Parti!
Tek Mehdi!
An-ya- man-ya!
Kum-pan-ya!
Gelsin yeni Ana-yasa!
Türkmenler!
Büyük güçler arasında patlayan üçüncü dünya savaşının uzantısı olarak Rusya, Ortadoğu’daki enerji kaynaklarından uzak kalmamak için Suriye’ye girdi. IŞİD’i kovalarken Bayır Bucak Türkmenlerine de ölüm yağdırıyor. Türkmenlerin elindeki Kızıldağ, arkasında Rus desteği olan Esad ordusunun eline geçti. Türkiye, Türkmenlerin yardımına koşamıyor. Türkiye bölgesel güçtü. Bizi yönetenler, bize öyle söylüyorlar. Küresel güç Rusya açısından Türkiye diye bir bölgesel güç yok. Türkmenler yardım bekliyor.

Necati Doğru/SÖZCÜ

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget