Diyanette çok büyük yolsuzluk iddiası


Diyanette çok büyük yolsuzluk iddiası
CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı’nda çok önemli yolsuzluk ve usulsüzlüklerin yapıldığını, iddia etti.

“Yolsuzluk ve usulsüzlüklerle ilgili meblağları biliyorum ama yine de Diyanet İşleri Başkanlığı’na yazılı soru önergeleriyle sorarak teyit etmek istedim. Bu yolsuzluk ve usulsüzlükleri yapmak için ya Allah korkusu olmayan bir vicdana yada derin bir cehalete sahip olmak gerekir.” diyen Bülent Kuşoğlu Diyanet İşleri Başkanlığı’na  şu konuları sordu;

1- Vekâlet yoluyla kesilen kurban paralarından ne kadar gelir elde edilmektedir? Elde edilen gelirin akıbeti ne olmuştur?
2- Hac ve Umre işlemleri ile ilgili Türkiye Diyanet Vakfı’na aktarılan meblağlar ne kadardır?
3- Yurt dışındaki vatandaşlarımızın Hac ve Umre ziyaretlerinden elde edilen gelirlerin akıbeti nedir?
4- Diyanet Radyo ve Televizyonu’nun gelir ve giderleri ne kadardır? Kaynakları nedir?
5- Diyanet İşleri Başkanlık makamının temsili ödenekleri ne kadardır, nereden karşılanmıştır?
6- 2010 yılında meydana gelen depremde Haiti’ye yardım için toplanan meblağlar neden gönderilmemiş ve vakfa aktarılmıştır?

Bülent Kuşoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın genel bütçeye tabi bir devlet kuruluşu, Türkiye Diyanet Vakfı’nın ise özel hukuk kişisi olduğunu belirterek, “Diyanet yetkilileri bu çok önemli ayrımı görmeden, devlet imkânlarını babalarının çiftlikleri gibi kullanıyorlar, Dinle uğraşan bir kuruma hiç yakışmıyor, kul hakkı yeniyor.” dedi.

Kuşoğlu; “Haiti için halktan bağış toplanıp gönderilmemesi ve üstelik vakfa aktarılması doğru ise tam bir uluslararası skandal” yorumu da yaptı.
Etiketler:

Yorum Gönder

Yazı ile ilgisi olmaya, link verilen yorumlar silinecektir.

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget