105 Bin lira maaşlı Kayyum'un karanlık ilişkileri

Kaynak Holding'e 105 bin lira aylık maaşla atanan Aytekin Karahan'ın adı da İmran Okumuş gibi adı kirli ilişkiler içinde geçiyor.

105 Bin lira maaşlı Kayyum'un karanlık ilişkileri
Aytekin Karahan, 2012 yılında Kamu İhaleleri'ndeki rüşvet, usülsüzlük operasyonlarında gözaltına alınıyor. Karahan'ın tapeleri 2012 yılında gazetelerde yayımlanmıştı. Aytekin Karahan'ın şirketine çevrecilerin tüm protestolarına rağmen, İstanbul Maltepe'de Başıbüyük-Gülensu Ormanı'nın 34 hektarlık bölümü Orman Bakanlığı tarafından düzenlenen ihaleyle 'C tipi mesire alanı' olarak metrekaresi 1,6 kuruştan 29 yıllığına kiraya verilmişti.

Kanlıca Orman İşletme Müdürlüğü'nde düzenlen ihaleye tek katılan Aksen Yatırım Organizasyon Turizm Lojistik İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş oldu. Anadolu yakasının ana oksijen arterlerinden birisi olan ve 'Doğal Hava Koridoru' olarak adlandırılan 340 bin metre karelik 'Adalar manzaralı' yeşil orman, 340 bin metre karesi 161 bin liraya 29 yıllığına kiralandı.

İNTERNET SİTESİ BİLE YOK

3 Mart 2015 günü yapılan son ihaleye tek firma katıldı. Muhammen bedel olarak 160 bin liradan açılan ihale, 161 bin lira’dan bitti. İhaleyi kazanan Aksen Yatırım A.Ş'nin daha önce herhangi bir ticari faaliyeti bulunmuyor. Şirketlerin internet sitesi kurma mecburiyetine rağmen hiçbir kayıtları yok. Ticaret odasından bile kayıtları sildirilmiş. Kayıtlara göre 100 bin lira sermayeli tek kişilik anonim şirket Zafer Tırınk adına kayıtlı. Ancak Haliç Kongre Merkezi İşletmeleri Yönetim Kurulu Üyesi ve İşletme Müdürü Aytekin Karahan'ın şirketin gizli ortağı olduğu ileri sürülüyor.

 İHALE SÜRECİ ŞEFFAF DEĞİL'

Çevreciler “şirketin gizli ortağı olduğu” ifade edilen Karahan, ihalenin bitmesinden sonra proje için eylem kararı alan “Başıbüyük” sakinlerine kendisini projenin ortağı olarak tanıttı. Haliç Kongre Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Aytekin Karahan, o dönem  Yurt gazetesi muhabirine “Tırınk'ı tanımadığını ve şirketin ortağı olmadığını” söyledi. Konuyla ilgili konuşmak istemediğini kaydeden Karahan Başıbüyük sakinlerine kendisini neden projenin ortağı olarak tanıttığı sorusuna ise “yanlış anlaşıldı” yanıtını verdi.

GÜVENLİK KAYITLARI 'ELEVERDİ'

Aksen Yatrım A.Ş'nin patronu Tırınk'ı “tanımıyorum” diyen Karahan Tırınk'la sosyal medya hesaparında birbirlerini takip ettiği ortaya çıktı. Aralarındaki ilişki bununla da sınırlı değil. Projenin “gizli ortağı” olduğu iddia edilen Karahan'la şirketin tek sahibi olarak gözüken ve internet aramalarında hiçbir bilgiye rastlanmayan Tırınk'ın, şirketin ticari sicil kayıtlarında adres olarak verilen Üsküdar Acıbadem'deki Akasya Evrerinde B2 Blok 25/3 numaradaki aynı ofisi paylaştıkları ortaya çıkıyor. Üstelik Karahan ve Tırınk'ın sosyal medya hesaplarında da birbirlerini az sayıdaki takipçisi durumundalar.

KAYYIM AYTEKİN KARAHAN'IN ADI KAMU İHALELERİNDE RÜŞVET SORUŞTURMASINDA GEÇİYOR

Medyaya yansıyan haberlerde Ankara Emniyeti tarafından yapılan operasyonlarda ihalelerin para karşılığı iptal edildiği ve rakip firmalara  'servis' edildiği ortaya çıkmıştı. KİK üyesi Ali Kaya ile o dönem Mass şirketinin yöneticiliği yapan Aytekin Karahan'la şifreli rüşvet konuşması yaptığı ve konuşmada ihaleden istenilen sonucun elde ettiği anlaşılıyordu.

PARALAR KOLİLERLE TAŞINMIŞ

2012'de Taraf'ta çıkan haberde, paraların kolilerle gönderildi ifade edilmişti.

29 Aralık 2011 tarihinde Sevgi Varürer adına kargoyla gönderilen kolinin KİK raportörü Osman Turna’ya iletileceği yönünde gelen ihbarı değerlendiren polisler, kargo şirketinden KİK rapörtörü Şenol Varürer’in yakını Sevgi Varürer adına gelen koliye el koydular.

 Koli, Ankara Cumhuriyet Savcısı gözetiminde açıldı. Paketin içinde ayrı ayrı düzenlenmiş kargo paketleri bulundu. Kolide çıkan kargo poşetlerinden birinin alıcı bölümünde ‘Osman Bey’ ve ‘Ali Bey’ ibaresi yazılı ambalajlı poşet açıldığında; Raymond Weil Geneve marka kol saati, Longines marka kol saati, “Osman Bey’e” isimli poşette 50 adet 100 TL (5 bin TL) çıktı. Kolide bahsi geçen “Osman” ve “Ali” isimli kişilerin raportör Osman Turna ve halen Ankara Numune Hastanesi’nde tedavi gören KİK Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kaya olduğu belirlendi.

Polisin tesbitine göre MASS Arıtma Sistemleri İnş. ve San. Tic. A.Ş yetkilisi Aytekin Karahan ile ortağı Hasan Karaya’nın KİK Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kaya’ya teslim edilmek üzere dört adet Iphone marka cep telefonu Kaya’nın şoförüne teslim etmiş.

Paranın şifresi kayıtta: İyi peynir

Ankara’da 1 milyar TL’yi bulan kamu ihalelerindeki usulsüzlük ve yolsuzluk operasyonunda teknik takibe takılan işadamlarının, rüşvet paralarını çeşitli ifadelerle kodladığı ortaya çıktı. Bir işadamı rüşvet parasını ‘iyi peynir’, kargoyla gönderilen ‘hediye’ eşyaları ise ‘kitap’ olarak ifade etmişti.

Parayı gönderdik, takip sende

Kamu İhale Kurumu’nda raportör olarak görev yapan Osman Turna ile işadamı Aytekin Karahan arasındaki telefon tapelerinde rüşvet trafiği, kodlu ifadelerle yapılıyor. Dinlemeye takılan o görüşmeler şöyle:

Osman: Aytekin hocam merhaba
Aytekin: Merhaba abi, nasılsın, iyi misin
Osman: Saol
Aytekin: Ha şimdi iyi peynirleri biz şey yaptık, oraya, siparişini verdik bir hafta içerisinde gelecekmiş
Osman: Tamam
Aytekin: Takip sende artık
Osman: Tamam oldu.
Aytekin: Kazara şey falan şey yapmasınlar...

Kitapları kargoyla yolladım

19 Mart 2011 günü saat 18:18’de Osman Turna ile Aytekin Karahan arasında geçen görüşme ise şöyle:

Aytekin: Hocam hani bizim bi iyi şeyler, o şey kitabının içerisinde bir o kitapta bir simetri var hani bir karşıdan bakınca ancak görüyorsun bir de yatay dikey taramalar var hani, yandan yatarken falan, o üç ya hani görüntü

Osman: Evet
Aytekin: Anladın mı
Osman: Tamam
Aytekin: Ha öyle bir özellikte olsun dedik eee çarşamba günü sende olacak
Osman: Tamam
Aytekin: Kargoyla çarşamba günü sizde. Bir de kitap var biliyorsun 64
Osman: Tamam anladım
Aytekin: Şey 64 sayfalık
Osman: 64 sayfa mı
Aytekin: Hı hı 64 sayfa kitap var
Osman: Tamam
Aytekin: Üç tane o kitaptan, öbür bi de o kitap var ya hani üç şeyleri anlatan Osman: Heh onların hepsi o arkadaşların adresine gidiyor tabi
Aytekin: Aynen öyle hepsi kendisine ulaşıyor
Osman: Tamam

Kaynak:Cumhuriyet
Etiketler:

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget