Trt Müdüründen Başka Bir Skandal - Cevat Kulaksız

Trt Müdüründen Başka Bir Skandal  - Cevat Kulaksız
Bundan önceki bir yazımda, TRT de başka bir müdürün  rahmetli  Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel hakkındaki bir densizliğine değinmiştik.    Spor Yayınları Dairesi Başkanvekili Nasuhi Güngör’ün Star Gazetesi’nde yayınlanan bir yazısında, yaşamını yitiren 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel hakkında ağır ifadeler yazdığı medyada yayıldı. Güngör, Star'daki yazısında "Demirel sahteliktir, korkaklıktır, köylülüktür, hiledir, kirli savaştır, ölümdür!" diye yazması toplumda şaşkınlık yarattı.  Oysa İslamiyet, “ölülerinizi hayırla yâd ediniz” der.
Aradan çok zaman geçmeden yine TRT nin Dış Haberler Servisinde Müdür olarak çalışan Serdar Akın,  devletin bir memuru olduğu halde, sanki bir siyasal partinin lideri imiş gibi, CHP lideri Kemal Kılıçtaroğlu için tweetler atarak ağır hakaretlerde bulunduğuna tanık olduk.
Bilindiği gibi,  Cumhurbaşkanı R.T. Erdoğan ile Kılıçtaroğlu arasında “altın klozet” tartışması olmuştu.
İktidarın borazanı konumuna düşenTRT nin bu müdürü, tweet hesabından,  Kemal Kılıçtaroğlu’na ağır hakaretlerde bulunmuş, altına da “Klozet Kemal” diye not düşmüştü.
Aynı Müdür Serdar Akın,  R.T.Erdoğan ile Kemal Kılıçtaroğlu arasında tartışma ve polemik konusu olan tweetlerin birinde şöyle diyordu: “Sen Cemaat’in gazı ile klozete düşersen, Reis de sifonu çeker” diye yazıyordu.  Bir devlet memurundan, demokrasinin olmazsa olmazı bir parti liderine böylesine hakaret edici mesaj yazılmasının iğrençliğini siz düşünün. Devlet organları böylesine laçkalaştıramamalı.
        
SADECE KILIÇTAROĞLU’NA DEĞİL, DEMİRTAŞ’A DA HAKARET
TRT nin aynı yandaş müdürü Serdar Akın R.T.Erdoğan’a  “tilavetinde hitabetin gibi güzel Uzun Adam” diye övgüler diziyorken, HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a da  hakaret ediyor,  “isterse milyonları toplasın, bu onun terörist olduğu imajını değiştirmez… Gelsin Karadeniz’de yapsın yiyorsa” diyordu, mesajlarında. Aynı Müdür Akın, bunun nedenini soran gazetecilere, “Olabilir. Onları yazmış olabilirim. Ama ben direk şahsı hedef almak değil de benzetmeler yaptım. Sosyal medyada dönen geyiklere katkı sundum”, diyebiliyor.
Sen devletin, ciddi bir kurumunun müdürü müsün, yoksa herhangi bir kahvehanede geyik yapan müdavimlerinden misin, bu nasıl memurluk?
Türkiye’de her vatandaşa gelen elektrik faturasına baktığınız zaman, TRT payı diye bir vergi kesildiğini görürsünüz.  Bu pay dışında devlet bütçesinden de ödenek ayrılan devletin bir kurumunda çalışan, devletten maaş alan bir memur, bir parti liderine böylesine hakaret içeren mesaj atması ahlaki olmayışı bir yana, suç teşkil etmez mi?  Kendilerine yazarların, gazetecilerin yazı ve çizileri ile eleştirel yazı yazanlara karşı Başbakan ve Cumhurbaşkanı yüzlere varan davalar açarken, bir parti liderine böylesine bir hakareti nasıl hoş görebilir. Demek ki, AKP-RTE iktidarı, devletin bütün kurum, müdür ve yetkililerini muhalefete saldırı aracı olarak kullanıyor gibi görünüyor. Bu ve buna benzer nice örnekleri gördüğümüz zaman böyle düşünmekten kendimizi alamıyoruz.
AKP-RTE iktidarının RTÜK ile TRT ile borazanı olan kurumlarda böylesine kin ve hakaret dili kullanan müdürlerinden tarafsız-yansız haber, program beklenir mi? Muhalefet partileri TRT ve RTÜK gibi devletin özerk ve tarafsız olması gereken kurumlarından yıllardır yakınıyorlardı. Bu tavır içinde olan TRT yayınları eleştiri olması bir yana haberleri bile dinlenilmek istenmiyor artık.
En küçük eleştiri için, yazarlar, karikatüristler hakkında peş peşe davalar açan Cumhurbaşkanı R.T. Erdoğan,  demokrasinin bir kurumundaki lidere böylesine hakaret eden resmi bir kurumun müdürü hakkında dava açtırmak bir yana,  en küçük eleştiride, kınamada bulunmaması, suskun kalması nasıl yorumlanır. Ama tarafsız kalması gereken, bunun için anayasal yemin eden bir cumhurbaşkanı meydanlarda muhalefet partilerini eleştirirken,  böylesine hakaretimsi olayı kınamaması mümkün olamazdı sanırım.
Cumhuriyet tarihinde cumhurbaşkanı ile valileri, kaymakamları ile müdürleri, bürokratları ile muhalefet partilerini böylesine kötüleyen, tarafsız olmayan bir yönetim gelmemişti.

 Cevat Kulaksız
ckulaksizster@gmail.com

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget