İhracat Şampiyonu Rıza Zarrab! - Güner Yiğitbaşı

İhracat Şampiyonu Rıza Zarrab! - Güner Yiğitbaşı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı, Grand Tarabya Otel'de düzenlenen Türkiye İhracatçılar Meclisi 22. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreninde, ihracatın şampiyonlarına ödülleri takdim edilmiş. Mücevher sektöründeki ödülü,Volgan Gıda Dış Ticaret Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Zarrab'ın aldığı törende, Zarrab, ödülünü Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin elinden almıştır.

Rıza Zarrab; Cumhurbaşkanı Tayyip Bey'in de konuk olduğu törende, iki bakanın elinen aldığı ihracaat şampiyonu ödülü nedeniyle, 17/25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk iddialarından dolayı, savcılık kararından sonra, bir kez daha aklanmış olup, AKP iktidarının, 17/25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet iddialarından, hala kendisine  bir ders çıkarmadığı, 7 Haziran seçim sonuçlarına göre, AKP iktidarından, 17/25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet iddialarının hesabının sorulmasını isteyen ve bekleyen %60 oranındaki seçmen'in bu istek ve beklentilerinin hafife alındığı gözlemlenmiş ve bu   %60'a adeta meydan okunmuştur.

Mücevher sektöründe ihracat şampiyonu olduğu açıklanan ve ödüle değer görülen
Rıza Zarrab; ihraç ettiği ve ödüle layık görüldüğü bu mücevherleri; nerede, kaç işçi çalıştırarak ve istihdama katkı sağlayarak üretmiş ve katma değer yarattıktan sonra, devlete vergilerini vererek, hangi ülke veye ülkelere ihraç etmiş ve ülkemize ne kadar döviz girdisi, hazinemize ne kadar vergi geliri  sağlamıştır? Bunlar, bir, bir açklanmadan ve bilinmeden, sadece, boğazdaki kaçak yalıları, şarkıcı eşine yaptığı pahalı ve lüks hediyeler ile lüks yaşamına ilişkin olarak, Zarrab hakkında magazin basınından elde ettiğimiz bilgilerle, bu ödülün, Türk kamuoyunun vicdanında haklı bir karşılık bulması asla mümkün değildir.

Bu ülkede, sırtını siyasal iktidara dayayarak, İran'a uygulanan ambargoyu delmek ve bütçe açığına da haricen ve kayıt dışı bir katkı sağlamak için, siyasal iktidarın göz yummasıyla, birtakım kirli ve illegal işlere aracılık ederek zengin olan Zarrab'a, henüz 17/25 Aralık rüşvet iddialarından mahkeme kararıyla aklanmadan, boğazdaki kaçak yalılarının hesabını vermeden, Türk kamuoyunun perde arkasını tam olarak  bilmediği illegal yollarla yaptığı ticaretten kaynaklı olarak ihracat şampiyonu ilan edilerek, Türkiye Cumhuriyetinin iki bakanı tarafından ödül verilmiş olması, ülkemiz adına büyük bir utanç ve üzüntü kaynağı olmuştur.

Bu vesileyle, hala, AKP ile koalisyon kapılarını tamamen kapatmamış olan CHP ve lideri Sayın KILIÇDAROĞLU'nu, buradan bir kez daha uyarıyoruz.

23/06/2015
Güner YİĞİTBAŞI
İzmir Barosu Üyesi Avukat

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget