Kuyudan Adam Çıkaran Baykal - Güner Yiğitbaşı

Kuyudan Adam Çıkaran Baykal - Güner Yiğitbaşı
CHP Antalya Milletvekili BAYKAL; dün (10/06/2015) Cumhurbaşkanı Tayyip Bey ile görüşme yaparak, bize göre 2002 yılında öncülük ettiği kuyudan adam çıkarma eylemini tekrarlama girişiminde bulunmuştur.

Hepiniz hatırlayınız, 2002 seçimleri öncesinde okuduğu bir şiir üzerine yargılanarak aldığı mahkumiyet kararı nedeniyle yasaklı hale gelerek, muhtar dahi seçilemeyecek bir konuma gelen Tayyip Bey, 2002 seçimlerine katılamayarak milletvekili olamamış,ancak seçimlerden kısa bir süre sonra Baykal'ın himmeti ile yapılan Anayasa değişikliği sonunda Tayyip Bey'in yasağı kaldırılarak, milletvekili ve Başbakan olmasının önü açılmıştır.

2002 de Tayyip Bey'i kuyudan çıkaran BAYKAL, o tarlhte ana muhalefet partisi CHP Genel Başkanı idi ve bir sıfatı vardı, bugün ise, 7 Haziran seçiminin mağlubu olarak kanatları kırılan ve seçim öncesinde AKP Genel Başkanı gibi meydanlara çıkarak tarafsızlığını ve yeminini çiğneyen, meşruiyetini yitiren,anayasayı rafa kaldıran ve parlamenter sistemi bekleme odasına aldığını açıklamaktan çekinmeyen Tayyip Bey'in davetini kabul ederek Tayyip Bey ile başbaşa görüşme yapan BAYKAL'ın, Antalya CHP Milletvekili olmaktan başka hiçbir resmi sıfatı bulunmamaktadır.

BAYKAL; bize göre hiç gereği olmayan ve yorumlamakta gerçekten zorlandığımız Tayyip Bey'in görüşme talebini kabul etmekle, bize göre hata etmiş ve Tayyip Bey'i ikinci kez düştüğü kuyudan ve zor durumdan çıkarma girişiminde bulunmuştur.

BAYKAL'ın bu görüşmeyi, CHP lideri KILIÇDAROĞLU'nun onayıyla yaptığı söylenmektedir, CHP liderinin bu görüşme talebini sorgulama gereğini duymadan bu görüşmeye izin vermesi, işin diğer garabeti olup, tarafsızlığını yitiren, anayasayı rafa, parlamenter sistemi bekleme odasına alan ve kendisini seçim propaganda döneminde diktatörlükle ve yolsuzlukla suçladıkları Tayyip Bey ile meşruiyetini kabul anlamına gelebilecek olan bu görüşmeyi yapmaları neyin nesidir? Anlayabilene aşk olsun.

Tayyip Bey, CHP'nin Genel Başkanı dururken BAYKAL ile niçin görüşmüştür? Bu görüşmenin nedeni, açık ve doğru bir şekilde kamuoyuna açıklanmalıdır.

Bu aşamada, Cumhurbaşkanı Tayyip Bey, hiçbir lideri hükumeti kurmakla görevlendirmemiş ve bir kalisyon krizi henüz çıkmamıştır. Bu nedenle, Tayyip Beyin bayram değil seyran değil, BAYKAL ile görüşmesi kuşku yaratmış, BAYKAL'ın da gerdeğe yeni girecek damat  heyecanı ve iştahıyla bu görüşme talebini geri çevirmeden derhal karşılaması merak ve hayret uyandırmıştır.

CHP'ye gönül ve oy veren bir bir kişi olarak, CHP'nin; anayasayı ve yeminini çiğneyen, AKP'nin genel başkanı gibi davranarak partili bir Cumhurbaşkanı profili çizen Tayyip Bey ile yolsuzluk iddialarıyla çalkalanan AKP'den hesap sormak için, AKPnin dışlanacağı bir koalisyon arayışlarına girecek yerde, Tayyip Bey'i onurlandıracak ve meşrulaştıracak olan gereksiz görüşmelere alet olmasını kabullenemiyor ve üzülüyoruz.

11/06/2015
Güner YİĞİTBAŞI
İzmir Barosu Üyesi Avukat

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget