Hoş Geldin Sefalar Getirdin Erken Seçim

Hoş Geldin Sefalar Getirdin Erken Seçim
AKP yüzde kırk oy almış olsa da, yaklaşık yüzde altmış oranındaki seçmen kitlesi; bu seçim sonuçlarıyla, AKP'yi hiçbir şekilde iktidarda görmek istemediğini göstermiş ve AKP'yi muhalefete uğurlamıştır.

Biz bu değerlendirmeyi bir yerlerimizden uydurup yapmıyoruz.

Seçmenlerimizin bir kısmı,  kendi partilerinin Doğu ve Güneydoğudaki yetersizlikleri nedeniyle, oralardan milletvekili çıkaramayacaklarını görmüşler ve AKP iktidar olamasın düşüncesiyle,yüreklerine taş basarak HDP'ye emanet oy verip, barajı aşamama riski bulunan HDP oylarının ve bu oyların karşılığı olan milletvekillerinin AKP'ye gitmesinin önlemini almışlardır.

AKP'nin iktidar olmasını istemeyen, AKP iktidarından ve Cumhurbaşkanı seçilmesine rağmen AKP'ye hükmetmeye devam eden ve ülkeyi başkanlık rejimi adı altında tek başına yönetme hazırlığı içinde bulunan Tayyip Bey'den kurtulmak isteyen  yüzde altmış civarındaki bu kitle; AKP'nin büyük ortak olacağı bir koalisyonu da arzulamamaktadır.

Seçim sonuçlarına göre,AKP iktidarından tamamen kurtulmanın mümkün olduğu tek seçenek olan; CHP,MHP ve HDP koalisyonuna, MHP'nin,kendi tabanını düşünerek kesin olarak karşı çıkması nedeniyle, bu üçlü koalisyon seçeneğinin devre dışı kaldığı bugün gelinen ortamda, AKP'nin büyük ortak olacağı ve başbakanlığı da alacağı bir koalisyon seçeneğinden başka bir seçenek kalmamaktadır

Tayyip Bey'in tüm arzu ve gayreti de, içinde CHP'nin de yer alacağı, AKP'nin Başbakanlığında kurulacak olan bir koalisyon seçeneğinin hayata geçirilmesidir.

Tayyip Bey, AKP'nin büyük ortağı ve başbakanı olduğu bir koalisyon seçeneği dışındaki oluşumlarda, karnının malum olan yumuşak yerlerinden darbe alacağını ve bundan kendisinin ve AKP'nin çok büyük yaralar alacağının bilincindedir.

Bu nedenle,Tayyip Bey; büyük ortağının ve başbakanının AKP'nin olmayacağı bir koalisyona kesinlikle razı olmayacak ve bizzat kendi eliyle yaratacağı koalisyon krizinin suçunu da muhalefet partilerinin üzerine atarak, seçimlerin yenilenmesi kararını alacaktır.

Tayyip Bey'in olmazsa olmazı,  er veya geç, mutlaka gerçekleşecek olan olası bir erken seçime, AKP nin de içinde olduğu bir hükumet modeli ile gidilmesidir.

Tayyip Bey, bugüne kadar yapılan seçimler nedeniyle, iktidarda iken seçimlere gitmenin ne kadar önemli olduğunu, bunun avantajlarını bizzat yaşayarak görmüş ve tüm devlet ve hükumet olanaklarını son damlasına kadar kullandığı halde, bunun dahi bir yerde yeterli olmadığını, 7 Haziran seçimlerindeki yenilgisi ile canlı olarak yaşamıştır.

Tayyip Bey, 7 Haziran seçimlerinde aldığı yenilgiyi her hatırladığında,  “mazallah, ben cumhurbaşkanı, AKP de iktidarda olmasaydık ve  tüm devlet imkanlarını,  havuz medyasını ve TRT'yi sonuna kadar kullanmasaydık, bugün herhalde tozumuz kalmazdı” diyerek,teselli bulmaktadır.

AKP Genel Başkanı Ahmet Bey'in de arzusu, AKP'nin büyük ortak ve kendisinin de başbakan olacağı bir koalisyon seçeneğinin hayata geçirilmesidir. Ahmet Bey de, CHP Genel Başkanı KILIÇDAROĞLU'nun başbakanlığı ve liderliğindeki,AKP'nin dışarıda kalacağı bir koalisyon seçeneğine razı olmayacaklarını, satır arasında deklere etmiştir.

Gerçekten, Ahmet Bey bugün televizyondan izlediğimiz bir beyanında, CHP'nin; 37 ilde varlığı olmayan bir parti olarak, ülkeyi yönetmeye hakkının bulunmadığını açıkça beyan etmiştir.

Daha önce Tayyip Bey ile görüş alışverişinde bulunduğu için, Tayyip Bey'in düşüncesinin de aynı yönde olduğunu çok iyi bilen Ahmet Bey; bu beyanıyla,AKP'nin  büyük ortak, kendisinin de başbakan olmayacağı, CHP lideri KILIÇDAROĞLU'nun başbakan, CHP'nin büyük ortağı  olacağı bir koalisyon seçeneğine asla razı olamayackalrını, Tayip Bey ile kendisinin ortak görüşleri olarak,  ima yoluyla kamuoyuna açıklamıştır.

CHP'nin; AKP'den yolsuzluklarının hesabının sorulmasını ve AKP'nin kaynak nerede diyerek karşı çıktığı ekonomik vaatlerini yerine getirmesini bir başka bahara ertelemek zorunda kalacağı ve AKP'nin geçmiş iktidarını kendi eliyle aklayacağı için kendi sonunu getirecek olan AKP ile koalisyon yapmaya asla yanaşmayacğına kesin gözüyle bakarak, biz diyoruz ki; hoş geldin sefalar getirdin  erken seçim.

11/06/2015
Güner YİĞİTBAŞI
İzmir Barosu Üyesi Avukat

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget