Şanslı ve Güzel Şehir Eskişehir - Güner Yiğitbaşı

Şanslı ve Güzel Şehir Eskişehir - Güner Yiğitbaşı Hep duyardık, Eskişehir ilimizi görmeden bu dünyadan göçüp gitmeyin derlerdi de, gözümüzle görmeden pek inanmak istemezdik. Acaba abartılıyor mu diye düşünürdük.

Hemen belirtelim ki;bunu diyenler, az bile söylemişler. Eskişehir'e gittik, üç gün kalıp gördük ve döndük, bayıldık Eskişehir'e.

Bu mucizeyi gerçekleştiren Eskişehir'in Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz BÜYÜKERŞEN'i gönülden kutluyor ve en başta yaşamakta olduğumuz İzmir ilimiz olmak üzere, Tanrımızdan; her ilimize böyle çalışkan ve vizyon sahibi belediye başkanı nasip etmesini diliyoruz.

Bu arada, Yılmaz BÜYÜKERŞEN'e güvenerek ve inanarak, böyle çalışkan, iş bitiren, şehirlerine eserler kazandıran, yapıcı, üretici ve vizyon sahibi bir kişiyi belediye başkanı olarak seçme becerisini ve öngörüsünü gösterdikleri için, Eskişehir halkını kutluyoruz.



Hepimizin yere göğe sığdıramadığımız İzmir ilinde yaşayan bir vatandaş olarak, Eskişehir'i gördükten sonra, Eskişehir halkını kıskandım doğrusu. Bir an içimizde Eskişehir'de yaşama duygusu belirdi.

Eskişehir'i, bunca yaşımıza rağmen, daha önceden gidip kalarak, yakından görüp tanımak imkanını bulamamıştık. İstanbul ve Ankara demiryolu güzergahında olduğu için, çok eskiden öğrencilik yıllarımızda, yaz tatillerini rahmetli dedemin yaşamakta olduğu İstanbul Pendikte geçirmek üzere, Ankara'dan İstanbul'a trenle giderken Eskişehir'in tren istayonundan çok sık geçmiş ve burayla sınırlı olarak, Eskişehir'in çok eski halini trenden görmüştük, tabi buna görme denebilirse.

Görmeden, sadece coğrafya bilgilerinize göre bir değerlendirme yaptığınızda, Anadolunun bozkırında bulunan Eskişehir'in, İzmir'den daha yeşil bir kent olduğunu, pek haklı olarak bilemeziniz, tahmin dahi edemezsiniz tabi.

Öyleyse hemen belirtelim, Eskişehir bugün itibariyle en yeşil kentlerimizden birisi. Her yer park. Kent Park, Şelale Park, Bilim Ve Kültür Park'ı en belli başlıları. Kentin değişik yerlerindeki, İrili ufaklı pek çok park da işin cabası.

Porsuk çayının, kent için önemi çok büyük.Porsuk kenarındaki yürüyüş yolları, cafeler ve lokantalar, eğlence yerleri, şehre canlılık katıyor, Porsuk üzerindeki gondollar, Venedik'i anımsatıyor, Porsuk üzerinde motorlarla gezinti yapmak ayrı bir güzellik ve zevk kaynağı, deniz kenerındaki kentlere, denizi kullanarak değer ve güzellik katamayanları gördükten sonra, Porsuk Çayından, sinekten yağ çıkartacak şekilde yararlanarak yapay plaj mucizesi yaratanları görünce şapka çıkarmamak mümkün değil.

Bu arada üniversiteyi de unutmayalım, üniversitenin varlığı ve burada okuyan, okumak için diğer illerimizden  Eskişehir'e gelen binlerce genç üniversiteli de, kente ayrı bir güzellik, sosyal, kültürel ve ekonomik alanda bir zenginlik, canlılık ve hareket getirmiş doğrusu.

Eskişehir de gecekondu göremedik. Odun Pazarı denilen ve ayrı bir belediyesi bulunan yerleşim alanı, eski ahşap Eskişehir evlerinin örneklerini sunmakta, herbiri boyalı ve bakımlı, restore edilen bazı evler otel olarak kullanılmakta. Çağdaş Cam ve Yılmaz BÜYÜKERŞEN  Balmumu Heykel Müzeleri, görülmeye değer yerler.

Hemen Odun Pazarının üst noktasında büyk bir alana kurulan Şelale Park var ki, burada yapay br şelaleden akan su sesinin eşliğinde Eskişehir ilini tepeden kuş bakışı izlemek mümkün oluyor. Park içinde bulunan şehrin manzarasına hakim restoranda yemek yemek, cafesinde kahve ve çayınızı yudumlamak, insana ayrı bir mutluluk veriyor.Bu park da yer alan minyatür Yel Değirmeni ve Donkişot heykelini de görmeniz mükün oluyor.

Büyük bir alana inşa edilmiş bulunan ve içinde çeşitli etkinliklerin yer aldığı bir diğer güzel ve yeşil park ise,Bilim ve Kültür Parkı. Bu park'ın içinde; Masal Şatosu, Bilim Deney Merkezi,Uzay Evi,Su Altı Dünyası, Hayvanat Bahçesi,Korsan Gemisi etkinlikleri yer almakta.Parkın etrafını, minyatür trenle dolaşmak, özellikle çocuklar için ayrı bir mutluluk kaynağı.

Eskişehir'e güzellik ve değer katan önemli ve büyük parklardan birisi de, Kent Park.Bu park da da; büyük havuzlar, içinde  fıskiyeler, adacıklar, pelikanlar, balıklar, havuz etrafında cafeler ve en önemlisi de, kirlenen  denizlerinde gerçek plajların kapandığı illerimize nazire yapan, yapay plaj ve güneşlenme kumları. Görsel anlamda harika bir park.

Sonuç olarak ve gördüğümüz kadarıyla Eskişehir; gerçekten yaşanılacak, içinde çeşitli etkinlikleri barındıran yeşil, büyük ve ferah parklarıyla, Porsuk Çayı ile ulaşımına büyük katkı sağlayan raylı sistemiyle, muntazam ve planlı yapılaşmasıyla, yollarıyla,üniversitesiyle, üniversiteli genç ve dinamik nüfusuyla, en önemlisi de çalışkan ve vizyon sahibi, yaratıcı Büyük Şehir Belediye Başkanı Yılmaz BÜYÜKERŞEN ve BÜYÜKERŞEN'i Belediye Başkanı seçerek bilinçli bir tercih yaptıklarını gösteren halkıyla, güzel ve bir Turizm Kenti olmuş.

Eskişehir halkını ve bu halkın çok isabetli ve yerinde bir tercihi olan, çalışkan ve yapıcı Belediye Başkanı Sayın Yılmaz BÜYÜKERŞEN'i yürekten kutluyor ve görmeyenlere diyoruz ki; ilk fırsatta sizler de  Eskişehir'i mutlaka görünüz.

30/04/2016
Güner YİĞİTBAŞI 

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget