Atatürk Sevgisini Asla Yok Edemeyeceksiniz - Güner Yiğitbaşı

Atatürk Sevgisini Asla Yok Edemeyeceksiniz - Güner Yiğitbaşı
İktidar ve yandaşlarının ahlak ve sapıklık anlayışlarını; tarafsız, orta zekaya sahip ve  sorgulama yeteneği olan herkes anlamış olmalıdır.

Öyle bir zihniyet ki; koruma ve kollama,siper olma anlamında kullanılan “önüne yatmak” tabirini, kendi partilerine mensup hem de zamanın İçişleri Bakanı olan kişi, Reza Zarrab isimli şu anda Amerikada tutuklu bulunan 17/25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet iddialarının odağındaki şüpheli hakkında kullanıyor ve yasa dışı eylemlere bulaştığı iddia edilen kişiye, gerekirse senin önüne yatarım diyor, bunu söyleyen bakan, iktidar partisinin yöneticileri tarafından en küçük bir eleştiriye tabi tutulmuyor,hatta hakkındaki suçlamalardan dolayı iktidar milletvekilleri tarafından mecliste aklanıyor, aynı iktidarın yöneticileri ve yandaşları, İçişleri Bakanlarının Reza Zarrab için sarf ettiği aynı sözleri, 45 erkek çocuğumuzun cinsel istismara uğratıldıkları  Ensar Vakfı için KILIÇDAROĞLU söyleyince, iktidar yöneticileri ve yandaşları ayağa kalkarak, vay efendim, sen Aileden sorumlu bayan bakana hakaret ettin, bakana cinsel tacizde bulundun, cinsiyet ayrımı yaptın diyerek ipe sapa gelmeyen suçlamalarda bulunuyorlar.

Tam bir rezalet, aynı AKP mantığıyla değerlendirmeye kalkışacak olursak, bir şüpheli şahsa, gerekirse senin önüne yatarım dediği iddia edilen o eski İçişleri Bakanı olan AKP'li kişi, g..... Rezza Zarraba ikram etmiş olmuyor mu? Kendi eski İçişleri Bakanı arkadaşınıza, kendi partilinize iftira etmiş olmuyor musunuz?

Bize göre asıl sapıklık, öküz altında buzağı arayan bu kötü niyetli kalbi bozuk zihniyete sahip kişilerin, düşünce, değerlendirme ve davranışlarıdır.

KILIÇDAROĞLU'na yönelik bu yapay ve haksız linç girişimi; zaten had safhada gergin olan ve patlamaya hazır bir bomba gibi duran toplumu iyice germe ve insanları sizden bizden diyerek kamplara bölerek, ülkeyi uçuruma sürükleme girişimi olup, aynı zamanda ülkemize yapılan en büyük ihanet olan bu girişim, bir iktidar için bindiği dalı kesmekle eşdeğerdir.Nitekim bu ihanet girişimi meyvesini vermiş ve bugün medyada izlemiş olmalısınız, bu yapay ve haksız linç girişimi nedeniyle İzmir Çiğli Belediye Meclisinde CHP ve AKP'li meclis üyeleri tekme tokat birbirlerine girerek ortalık savaş yerine dönmüştür.


Bizim bildiğimiz kadarıyla; ülkeye zarar veren gerginlik politikasından, belki muhalefet yararlanmak isteyebilir.Muhalefet partileri, toplumu geren eylem ve beyanlarda bulunsa dahi, muhalefetin gerginliği tırmandıran eylemlerine karşı önlem alması, bazı meseleleri büyütmeden alttan alması,muhalefeti sükunete ve aklı selime davet etmesi,soumlu davranması gereken bizzat iktidar partisi olmalıdır.Gerginlikten, halkın kamplara bölünmesinden zarar görecek olanlar, toplum ve bizzat siyasal iktidarın kendisidir.

Ama, AKP iktidarının yöneticilerinin ve tarafsız olması gereken Cumhurbaşkanının sorumlu beyan ve davranışlarını, ne yazık ki göremiyoruz.

AKP iktidarı ve yandaşları; anayasayı, yasaları, Anayasa Mahkemesi başta olmak üzere yargı kararlarını tanımıyorlar, yolsuzluk ve rüşvet iddialarının üzerine gitmiyorlar, bu nedenle yapılan demokratik eleştiri ve tepkileri, Cumhurbaşkanına hakaret, hükümeti devirmeye teşebbüs olarak değerlendirerek, kendilerini haklı çıkmaya çalışıyorlar.

KILIÇDAROĞLU'nun;çocuklara yönelik cinsel istismar eyleminin odağındaki  Ensar Vakfının önüne yatmak deyimiyle ifade ettiği, ilgili bakanın Ensar Vakfını koruyup kolladığına yönelik haklı eleştirisini çarpıtarak, bir bardak suda fırtına yaratan ve KILIÇDAROĞLU'na linç girişiminde bulunanların gerçek amaçlarının, ahlakı ve fazileti savunmak olmadığı, KILIÇDAROĞLU'nun bel altı ve cinsel amaçla olarak  kullanmadığı bu sözlerini fırsat bilerek, KILIÇDAROĞLU üzerinden sevgili ATATÜRK'e dil uzatma hainliğini yapanların attıkları twitlerle ortaya çıkmıştır.

Öncelikle şunu söyleyelim ki; tüm ATATÜRK düşmanlarının, ATATÜRK'e dil uzatanların, ATATÜRK'e dil uzatanlara arka çıkanların dilleri kökünden kopsun ve her kim olurlarsa olsunlar, ATATÜRK'e söyledikleri hakaret içeren sözler kendilerine dönsün ve başlarına ATATÜRK kadar taş düşsün.

Bugünkü (07/04/2016) Sözcü Gazetesinde yer alan bir habere göre; KILIÇDAROĞLU'nun sözlerini çarpıtan ve bunu fırsat bilen Kocaeli Derince AKP Gençlik Kolları Başkanı  olan zat, ATATÜRK'e ve 93 yıllık Cumhuriyete hakaret içeren bir twit atmıştır.

Twitte diyor ki; “Senin de, senin gibi kaç tane zerzavat varsa hiçbirinizin yatacak yeri yok.Bu toprakların tarihindeki en kara lekesiniz.93 yıllık garabetin çocuğu...Atan ne ki,sen ne olacaksın. Allahsız Kılıçdaroğlu”

Haydi bakalım, siyasal iktidarın; o ahlak ve namus timsali beyanlarda bulunarak KILIÇDAROĞLU'nu linç eden, onu siyasi sapık ilan eden her kademeden mensup ve yandaşları, bu twiti atan zata karşı aynı yoğunluktaki eleştiri ve beyanlarınızı bekliyoruz, samimiyet testinden geçtiğinizi unutmayınız.

Oturmakta olduğunuz ve kalkmamak için elinizden geleni de yapmakta olduğunuz koltuklarınızı kendisine borçlu olkduğunuz ATATÜRK'e ve onun emaneti olan 93 yıllık Cumhuriyete hakaret eden partinize mensup o densize hak ettiği cevabı merakla bekliyoruz.

Sizler; ne tepki verirseniz veriniz, hatta hiçbir tepki de vermeseniz, er ya da geç, birgün mutlak surette o koltuklarınızdan inecek ve unutularak yok olup gideceksiniz. Ama,Sevgili ATATÜRK'ümüzün, bu milletin kalbindeki ve gönlündeki sevgisi ve en başta laiklik ilkesi olmak üzere, rehberimiz olan tüm ilkeleri, asla yok olmayacak ve ilelebet var olacaktır.

07/04/2016
Güner YİĞİTBAŞI 
İzmir Barosu Üyesi Avukat

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget