Hak Edenlerin Bayramı 23 Nisan - Güner Yiğitbaşı

Hak Edenlerin Bayramı 23 Nisan - Güner Yiğitbaşı
AKP iktidarının, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının düşük profille kutlanması, tüm yurtta yapılacak olan kutlama törenlerinin asgari düzeye indirmesi, ulusal egemenliğin mabedi olan Türkiye Büyük Millet Meclisindeki kutlamaların iptal edilmesi yönünde almış olduğu karar nedeniyle, milletimizin asla üzülmemelerini, kötümserliğe kapılmamalarını, bilakis sevinmelerini istiyoruz.

AKP iktidarının başında bulunanlar tarafından temsil edilen zihniyete baktığımızda, onlar için ulusal egemenlik diye bir kavram yok ki. Bakmayın siz, onların sürekli milli irade demelerine, milletimiz ne derse o olur demelerine, iki de bir de, anayasa değişikliklerini millete soralım, halkın oylarına başvuralım demelerine.


On dört yıllık iktidarlarında, eğitim sistemini değiştirerek ve devletin mali imkanlarını, tekelleştirdikleri ve yandaşlaştırdıkları medyayı kullanarak,basın özgürlüğünü yok ederek, kendi kafalarına ve zihniyetlerine uygun kemikleşmiş bir yandaş kitle oluşturduklarını ve bu kitlenin, kendilerinin her dayatmalarına evet diyeceklerini çok iyi biliyorlar.

Biz,milli düşünmediklerini, demokrat olmadıklarını,ulusal egemenliğe saygı göstermediklerini, tek kişinin egemenliğine dayanan ve her konuda onun isteği olan, milli değil, ümmet esasına dayalı bir devletten yana olduklarını açıkça göstermeleri ve gerçek saflarını belli etmiş olmaları nedeniyle, AKP iktidarını kutluyoruz.

AKP iktidarının fiili lideri ve tek adam Tayyip Bey; çok yakın bir tarihte Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından İstanbulda düzenlenen Kutlu Doğum Programında yaptığı konuşmasında, “...bizim tek dinimiz var, İslam, bizi birleştiren İslam.Biz İslam'ın bütünleştirici çatısı altında toplanacağız...” diyerek, milli düşünmediğini, ümmetçi bir kafa yapısına sahip olduklarını deklere etmiştir.

Daha dün, İzmit Körfezi üzerine yapılan asma köprünün tamamlanarak iki yakayı birleştirmesi nedeniyle yapılan törende konuşan Tayyip Bey; ulusal egemenliği ve Türk Milliyetçiliğini tanımayan tavrını yeniden sergilemiş ve ulusa danışma gereği duymadan, kendi kafasından geçen ve ümmetçi zihniyetiyle örtüşen bir şekilde, tek yanlı olarak, köprünün isminin Osman Gazi olacağını açıklamış, Osmanlıya olan hayranlığına yeni bir sayfa daha eklemiştir. Önemli yatırımlara isim verilirken, Milli bir devlet olan Türkiye Cumhuriyetinin temelinde harçları bulunan ve bu dünyadan göçüp gitmiş bulunan en başta Atatürk olmak üzere, diğer tarihi ve ulusal devlet büyüklerimizin es geçilmeleri, nasıl bir zihniyetle yönetilmekte olduğumuzu göstermektedir.

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, hepinizin bildiği gibi, milli bir bayramdır. Milli düşünmeyen, milliyetçi duyguları bulunmayan, ümmetçi bir zihniyetin, Türkiye Cumhuriyetinin en önemli milli bayramlarından olan 23.Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını, gönülden kutlamak istememeleri, kutlamaları asgari düzeye indirmeleri, Meclisteki törenleri şehit cenazelerini bahane ederek iptal etmeleri,çok doğaldır.

Milliyetçi duyguları gelişmiş, Türkiye Cumhuriyetini milli bir devlet olarak gören, Atatürk ve demokrasi ilkelerine gönülden bağlı, ulusal egemenliğe saygılı partilerimiz ve yurttaşlarımız; bu yalın gerçekleri kabullenerek, düzenleyecekleri alternatif törenlerle, ümmetçi safralarından arınmış, saf, milli ve temiz bir Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlamalı ve bayramın tadını çıkarmalıdırlar.

Tüm halkımızın ve çocuklarımızın,23.Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en iyi dileklerimizle kutluyor, bu bayramı ve bayram kutlama ortamını bizlere ve çocuklarımıza armağan eden ve sağlayan, en başta Sevgili ATATÜRK olmak üzere, tüm ulusal kahramanlarımızı ve devlet adamlarımızı,şükranla ve rahmetle anıyoruz.

22/04/2016
Güner YİĞİTBAŞI 

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget