AKP ile CHP Kötü Söz Söyleme Yarışı mı Yapıyor?

AKP ile CHP Kötü Söz Söyleme Yarışı mı Yapıyor?
Herkes işi gücü bırakmış, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğu’nun son grup toplantısında, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu için söylediği (maksadını aşan) sözleri konuşuyor.
AKP’liler de, ellerini ovuşturarak, gerçek gündemi unutturan bu gelişmeleri izliyor.
Kendisini yakından tanıyan, ‘Sıradan’ bir CHP üyesi sıfatıyla söylüyorum; Kemal Beyi, başta verdiği sözleri unutması olmak üzere eleştireceğim çok konu var, ama nezaketine, kadınlara saygısına kimse bir şey diyemez.

Ancak Kemal Bey ve yakın çevresinin siyaset üretemediği, AKP iktidarına muhalefet etmekte zorlandığı, hatta edemediği, bunun da, milletvekillerini, parti örgütlerini ve üyeleri de etkilediği açıkça görülüyor.
Meclis’te kürsüye çıkan, kameraları, mikrofonları gören, partililerin izlediği Halk TV’ye çıkan CHP’lilerin çoğu, ne kadar hiddetli bağırır ve sert konuşursa, ağzına geleni tartmadan söylerse, kendisini AKP’ye o kadar sıkı muhalefet etmiş ve parti tabanında beğeni kazanmış sanıyor.
Ama bu yöntemlerde ısrar edenler, “öfkeli siyasetin” geçer akçe olduğunu sananlar, tam da AKP’nin istediği tarzda ilerlediklerini, onun tuzağına düştüklerini 14 yıldır anlayamadı.
Oysa sosyal yaşamdan teröre, dış politikadan ekonomiye, eğitimden yolsuzluklara, sözcülerinin yaptığı hatalardan skandal laf ve hakaretlere kadar sayamayacağımız çoklukta malzeme veren AKP iktidarı, ana muhalefet CHP için bulunmaz nimettir.
Tekrar hatırlatıyorum, AKP’nin 5 zayıf noktası var. Eğer “üst düzey donanımlı ve yüksek öngörülü” siyasetçilerden oluşan CHP yönetimi, söz konusu noktaları anlayıp, üstüne giderse, 1 yıl içinde AKP yüzde 35’lerin altına iner ve iktidarı kaybeder.
Konumuza dönecek olursak, AKP’li yetkililerden, milletvekillerinden, örgütteki yöneticilere kadar son 14 yılda kadınlara yönelik öyle hakaretler ve hakaret içeren sözler duyduk ki, ağzımız açık kaldı.
Sadece Tokat Milletvekili Zeyit Aslan’ın kadın gazetecilere yönelik sözlerini ve Genel Kurul’daki küfürlerini hatırlayın yeter.
Kötü sözleri yarıştırıyor değilim, ama Kılıçdaroğlu’nun Bakan Sema Hanıma yönelik sözleri üzerinden koparılan kıyamet, AKP’lilerin, 14 yıldır ağır hakaret içeren ifadelerinin toplamına yönelik tepkileri çoktan aştı.
Bunun nedenini, AKP iktidarının sadece medya gücüne bağlamak kolaycılıktır.
AKP’nin bu konudaki başarısı, Algı Yönetimini çok ama çok iyi yapmasından kaynaklanmaktadır.
Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmalara, kullandığı ifadelere mutlaka dikkat ediyordur.
Ama bir anlık dikkatsizliğin, AKP’ye eşsiz bir karşı propaganda ve karartma malzemesi verdiğini de görüyordur.
Kemal Beyin, Sema Hanım için dile getirdiği ifadelerin önündeki konuşma metninde olduğunu sanmıyorum.
Eğer varsa, zaten bize söyleyecek söz kalmaz.
Geçmişte kendisine konuşma metni yazmış ‘Sıradan’ bir CHP’li olarak, Kemal Beyin söze önündeki kâğıtla başlayıp, bir süre sonra yazının dışına çıktığını, bunun da sıkıntı yarattığını biliyorum.
Sanırım yine böyle bir metin dışına çıkma kazası oldu.
Uzun lafın kısası, CHP’nin bilge yönetimi, AKP’yi 1 yılda yüzde 35’in altına indirecek olan 5 zayıf noktayı bir an önce tespit edip, hem partiyi hem de ülkeyi kurtarmalıdır.
Aksi takdirde, AKP’ye verilen malzemelerin ve AKP sözcülerinin oluşturduğu suni gündemlerin bataklığına CHP iyice gömülecektir.
Peki, 5 zayıf noktanın bulunmasından umutlu muyum?
Ne demişler, “Umut fakirin ekmeğidir. Ye Gürbüz ye…”

Gürbüz Evren /Gerçekgündem

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget