Siz hep böyle misiniz? - Gündüz Akgül

Siz hep böyle misiniz? - Gündüz Akgül
Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, dün ziyaret ettiği Parlamento Muhabirleri Derneği’nde (PMD) gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Yargıtay’ın Ergenekon davasıyla ilgili kararını, “İyi bir bozma kararı. Bir insanı 5 sene içeride yatırdıktan sonra pardon diyorsunuz ama bunun bir karşılığı yok. Ben pardon diyecek değilim” demiş.
Yargıtay 16 Ceza Dairesinin verdiği bozma kararıyla Ergenekon davası tamamen çöktükten sonra, zamanında bu davaya sahip çıkanlar ağız değiştirmeye başladılar…
Bunlardan biride Bülent arınç’tır…
Sayın Arınç, bozma kararını överken, geçmişte neler söylediğini anımsayanlar küçük dilleri yutuyorlar…
Bakalım dava surecinde ne demiş Sayın Bülent Arınç?
-Meclis eski Başkanı ve AKP Manisa Milletvekili Bülent Arınç, önceki akşam Ülke TV’ye çıkarak operasyon konusunda çarpıcı ifadeler kullandı. “Türkiye iyi bir noktaya gidiyor. Çünkü bu sıkıntılar, bu sancılar bir taraftan doğum sancısıdır, bir taraftan bağırsaklarını temizlemesidir.” (04.08.2008 Vatan)

-Partisinin Atatürk Spor Salonu'nda yapılan Manisa İl Kongresi'ne katıldı. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç yaptığı konuşmada ''Mafyayı çökerttik, çeteleri bitirdik, Ergenekon'u tepeledik. AK Parti bunu yapıyor'' dedi. (23.07.2009 Zaman Haber)
-Dönemin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç dalga dalga gelen Ergenekon operasyonlarının gölgesinde Gülen cemaatine ait Aksiyon dergisine verdiği söyleşide; düzmece delil ve gizli tanıklarla yürütülen Ergenekon ve Balyoz davalarında verilen kararlara destek vermiş, özel görevli yargıç ve savcıları övmüş; “Onlara bütün Türkiye’nin demokrasi adına büyük bir borcu var” demişti. (22.04.2016 Haberler.Com)
Diğerleri de ayni havadalar…
Herkes söylediklerini unutmuş, bizimde unutmamızı istiyorlar…
Sayın Arınç’ın, dava sureci ve bozmadan sonra ki zıt söylemleri insana, “Siz hep böyle misiniz” dedirtiyor…

23.04.2016
Gündüz AKGÜL 
Emekli Cumhuriyet Savcısı

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget