Bir Cumhurbaşkanı gerçek dışı beyanlarda bulunabilir mi?

Bir Cumhurbaşkanı gerçek dışı beyanlarda bulunabilir mi?
Bir Cumhurbaşkanı, hem de dindar geçinen, gerçek dışı konuşmanın ve beyanda bulunmanın günah olduğunu bilen, konumu itibariyle gerçek dışı beyanlarda bulunmaması gerken bir kişi; gerçekleri çarpıtarak, herkesin gözlerinin üzerinde bulunduğu Amerika gibi bir ülkede katıldığı bir panelde yaptığı konuşmasında gerçekleri çarpıtarak,gerçek dışı beyanlarda bulunabilir mi?
Değerli okurlar;şimdi haklı olarak hep birlikte diyeceksiniz ki;ne konuştuğunu, neler söylediğini bilmeden, bu sorunuza sağlıklı bir cevap vermemiz mümkün değildir.
Çok haklısınız, sizlere, tırnak içinde, söylediklerinden bir bölümü aynen aktarıyoruz.

“Son 13 yılda toplumun her kesiminden vatandaşımızın hak ve özgürlüklerinin daha ileriye taşınması için kapsamlı reformları hayata geçirdik. 2010’da kabul edilen anayasa değişikliği paketiyle ki 26 maddedir bu; bir yandan vatandaşlarımız yeni haklara kavuşurken, diğer yandan anayasal hakları koruyacak ilave mekanizmalar getirdik. Böylece hukuk devleti mekanizmasını güçlendirmiş olduk. Pek çok reform paketini hayata geçirdik. Temel mevzuatta köklü değişiklikler yaptık. Bu çerçevede ifade ve basın özgürlüklerinin genişletilmesi için düzenlemeler yaptık. Farklı inanç grubuna mensup vatandaşlarımızın yanı sıra, farklı kökene sahip vatandaşlarımız için çok sayıda adım attık. 2013’te bizzat açıkladığım demokratikleşme paketiyle önemli mesafe kaydettik. Bu süreç demokratikleşmeden uzaklaşma olarak görülüyorsa ortada çok ciddi ve bizden kaynaklanmayan bir durum vardır. Kendi ülkelerine yönelik terör tehditlerine karşı sert önlemlere başvuranların, ülkemizdeki demokratik standartlarla ilgili söyleyecekleri bir şey olamaz. Türkiye, şu anda en eli kanlı örgütlerin ortak hedefidir. Buna rağmen, demokrasiden, özgürlüklerden, hukuk devletinden taviz vermeden mücadelemizi yürütüyoruz. Terörle mücadele ederken, hak ve özgürlükler bakımından Türkiye’den daha ileri bir ülke yoktur. ......Basın özgürlüğü kapsamında tutuklu gazeteci yoktur. “
Beyanları okudunuz.
Şimdi sorumuzu tekrarlıyoruz.Bir Cumhurbaşkanı, Amerikada katıldığı bir panelde gerçek dışı ve yanıltıcı beyanlarda bulunabilir mi?
Kaldırılan parmaklara bakılırsa, Soru da çok kolay olunca, cevaplamak isteyen de çok maşaallah.
Evet sakallı bey, siz lütfen, cevabınızı açıklar mısınız?
Cevaplıyorum; “Cumhurbaşkanının, vatandaşlarının yeni haklara kavuştuğunu, vatandaşlarının hak ve özgürlüklerinin daha ileriye taşındığını,ifade ve basın özgürlüklerinin genişletilmesi için düzenlemelerin yapıldığını, hak ve özgürlükler bakımından ondan daha ileri bir ülkenin bulunmadığını, basın özgürlüğü kapsamında tutuklu gazetecinin olmadığını beyan ettiği ve kast ettiği ülke, gerçekten Türkiye ise; sorunuzun cevabı, maalesef EVET Güner Bey, demek oluyor ki, bir Cumhurbaşkanı dahi, gerçek dışı beyanlarda bulunabiliyormuş.

31/03/2016
Güner YİĞİTBAŞI 
Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget