Kilis ilimizde neler oluyor? - Güner Yiğitbaşı

Kilis ilimizde neler oluyor? - Güner Yiğitbaşı
Kilis'de neler oluyor?

Kilis, sürekli olarak IŞİD roketlerinin hedefi oluyor.

Kilis'de yaşayan vatandaşlarımız; tedirgin, IŞİD roketlerinin, ne zaman, hangi ev ve iş yerini vuracağının korkusu ve tedirginliği içindeler.

Kilisliler sokağa çıkamıyorlar, İş sahipleri iş yerlerini açamıyorlar, öğrenciler okullarına gidemiyorlar, gidenler de tedirginler.

Bugüne kadar Kilis'e atılan roketlerle, yirmiye yakın yurttaşımız hayatını kaybetti  ve onlarcası da yaralandı.

Şimdi bu makaleyi yazıyoruz ya, Kilis de korku ve endişe içinde ve can güvenliklerinden yoksun olarak yaşamlarını sürdürmeye çalışan, sokağa çıkamayan vatandaşlarımızın dertlerine belki sahip çıkılır ve  çare bulunur düşüncesiyle bu makaleyi yazmamızın altında da, kötü niyet aranacak ve belki de, Kilis halkını iktidara karşı kışkırtıcılık yapmakla suçlanacağız.


Halkının can ve mal güvenliklerini koruyamayan aciz iktidarların yapabilecekleri tek şey, doğruları dile getirenleri kışkırtıcı ilan etmektir, bunu çok iyi bilenlerdeniz.

Bizim ise, asla halkı iktidara karşı kışkırtmak gibi bir kötü niyetimiz yoktur.

Biz, ülkemize ve halkımıza istikrar ve huzur vaat ederek oy isteyip iktidar olan AKP'yi; sözünü tutmaya ve korku içinde yaşamaya mahkum edilen Kilis halkına  yönelik IŞİD roketlerini engellemeye ve Kilis halkının can güvenliğini sağlamaya davet amacıyla, bu yazıyı yazıyoruz.

Kilis halkı, roketlerin altında canlarını kaybedip yaralanırlarken, ülkeyi fiili başkan olarak, bildiği gibi ve tek başına yönetmeye kalkışan Sayın ERDOĞAN'ın; zamanında, Amerikada öldürülen 3 Müslüman genç için, mangalda kül bırakmadan, ABD Başkanı Obama'ya dahi siyaset ve demokrasi dersi verdiği günleri hatırlıyoruz.

ERDOĞAN;ABD Başkanı OBAMA'ya karşı sesini yükselterek ne diyordu?

 “Biz siyasiler, ülkemizde işlenen cinayetlerden sorumluyuz, tavrımızı ortaya koymak zorundayız, çünkü halk size oylarını verirken, benim can güvenliğimi, mal güvenliğimi sağlayacaksın diyor, eğer siz,bu tür bir olay karşısında sessiz kalırsanız, dünya da size her zaman sessiz kalacaktır ve diyorum ki, unutmayın, Dünya 5'ten büyüktür” demiyor muydu?

Hani nerede kaldı bu sözler?

Siz de; istikrar, can ve mal güvenliği vaat ederek, Kilis halkından aldığınız oyları, aldığınız bu oylar karşılığında da, onların can ve mal güvenliklerini sağlama sorumluluğunuzun bulunduğunu ne çabuk unuttunuz, IŞİD roketlerine niçin sessiz kalıyorsunuz, tavrınızı ortaya koymak için neyi bekliyorsunuz? Kilis halkının can güvenliğini sağlayamadığınız bir yana, demokratik haklarını kullanarak bu durumu protesto eden Kilis halkının üzerine polisleri sürerek tazyikli su sıkıp onları cezalandırıyorsunuz.

Daha yazacak ve söyleyecek çok şey var ama, karşımızda; bunları anlayacak olan, sorumluluk duygusu gelişmiş, beceremeyince, görevi becerecek olanlara bırakıp gitme onurunu ve olgunluğunu taşıyan kişilerin bulunmadığını bildiğimiz için, daha fazla uzatmadan noktayı koyuyoruz.

25/04/2016
Güner YİĞİTBAŞI 

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget