Yeni şeyler söylemek lazım diyerek Atatürk’ün.....

Yeni şeyler söylemek lazım diyerek Atatürk’ün.....
Nankör ve densiz bir kişi, yeni şeyler söylemek lazım gerekçesiyle, Meclisteki milletvekili ofisinin duvarında asılı olan ATATÜRK resmini duvardan indirerek,çöp sepetinin yanına koymuş.

Bu densizliği yapan kişi, Atatürk Türk iyesinin bir milletvekili.

Bu milletvekili, aynı zamanda bir kadın.

Sıkı durun daha bitmedi, bu densiz milletvekili kadın olmasının yanı sıra, bir CHP milletvekili.

Yani, resmini meclisteki odasının duvarından indirerek çöp sepetinin yanına koyduğu Yüce ATATÜRK’ÜN kurduğu ve ilk genel başkanı olduğu CHP'nin miletvekili.

Peki ATATÜRK kimdir?

Hepinizin çok iyi bildiği diğer yaptıklarını saymamıza gerek kalmadan hemen belirtelim ki, ATATÜRK; ülkemizi düşman işgalinden kurtararak Türkiye Cumhuriyetini kurmak suretiyle, o kadın milletvekilinin de hem cinsleri olan masum kadın ve kızlarımızı, işgalci düşman askerlerine yosmalık ve babası ve nesebi  belirsiz p.ç lere annelik yapma zilletinden kurtaran, kadınlarımızı erkelerle eşit yurttaşlar haline getiren, kadınlarımıza diğer dünya milletlerinden çok daha önce, seçme ve seçilme haklarını veren, kadınlarımızın eğitimlerine önem veren ve yaptığı devrimlerle kadınlarımızın bugünkü modern ve eğitimli konuma gelmelerini, milletvekili seçilebilmelerini sağlayan, bu nedenlerle kadınlarımızın, kendisine çok şeyi borçlu oldukları, özellikle de CHP li kadınlarımızın ve kadın milletvekillerimizin, onun devrimlerine ve manevi mirasına sahip çıkmaları gereken, çalışma ofislerinin ve hatta evlerinin duvarlarında asılı bir resmine tahammül etmeleri, bir yurttaşlık ve  insanlık görevi olan kurtarıcımız ve Cumhuriyetimizin kurucusudur.

Basından izlediğimiz kadarıyla, maalesef CHP li bir kadın milletvekilinin meclisteki çalışma odasının duvarında asılı olan ATATÜRK resmini, bundan sonra  yeni şeyler söylemek lazım diyerek indirerek çöp sepetinin yanına koyduğunun bir gerçek olduğu anlaşılıyor.

CHP ye gönül verenleri üzen bu acı ve düşündürücü eylemi gerçekleştiren densizin açık kimliği, en kısa zamanda belirlenerek, Türk kamuoyuna açıklanmalıdır.

Bu görev de, bizzat, ATATÜRK'ün makamında oturmakta olan  partinin genel başkanı KILIÇDAROĞLU'na aittir.Bu ismin bulunup açıklanması ve o kişi hakkında gereğinin yapılması, CHP'yi güçsüz değil, bilakis daha da güçlü kılacak ve CHP'ye gönül verenleri rahatlatacağı gibi,  ATATÜRK ve onun ilkelerine karşı çıkanları eleştirme hakkını CHP kendisinde bulabilecektir. Aksi halde, o milletvekilinin bireysel olan ATATÜRK'e yönelik bu saygısız eylemi, kurumsal hale gelecek ve CHP'nin üzerine yapışıp kalacaktır.

Bugün için, CHP'nin ve Türkiye Cumhuriyetinin, yeni şeyler söylemeye değil, yıllar önce Yüce ATATÜRK'ün söylediği ve bugün de aynen geçerliliğini ve gerekliliğini korumakta olan sözlerine ve yaptığı devrimlerine harfiyen uymaya ve uygulamaya ihtiyacı vardır.

Sayın KILIÇDAROĞLU'nun; bu olaya bizzat el koyarak, evelemeden ve gevelemeden, ATATÜRK'ün, meclisteki milletvekili çalışma ofisinin duvarında bulunan resmini indirerek çöp sepetinin  yanına koyan kadın milletvekilinin kimliğini tespit ederek, Türk kamuoyuna açıklamasına ve o milletvekilini partiden kovmasına kadar, CHP seçmenliğim ve gönüldaşlığım askıya alınmıştır.

27/01/2016
Güner YİĞİTBAŞI
İzmir Barosu Üyesi Avukat

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget