Dönekler keskin olur - Tayfun Talipoğlu

Zor iştir döneklik.Önce niye döndüğünü kendine anlatacak ve anlattıklarına kendin inanacaksın.Sonra yeni mahallene kendini kabul ettireceksin.

Dönekler keskin olur - Tayfun Talipoğlu
Zor iştir döneklik.Önce niye döndüğünü kendine anlatacak ve anlattıklarına kendin inanacaksın.Sonra yeni mahallene kendini kabul ettireceksin.
İşin bu kısmı en zor olanıdır. Eski arkadaşlarını ve davanı bu kadar kolay sattığın için doğal olarak gittiğin mahalledeki insanlar sana"Bu bizi de satar!"diyerek kuşkuyla bakacaktır. Bu yüzden dönek daha keskin söylemlerde bulunmak zorundadır. Aklına gelen her konuda eskiden ne söylüyorsa tersini söylemesi ve bunu çok sık tekrar etmesi gerekir.
Bu aşağılık durum yeni mahallesinde rağbet görür ama bu döneği kabullendikleri için değil,kendi iddialarını "Bak biz söylüyorduk inanmıyordunuz. Karşıdan gelen itiraf ediyor."demek içindir.
Uygulamalar ve örnekler göstermiştir ki, bu dönekler genellikle eski mahallelerinin en radikal çıkışları yapanları arasından çıkmaktadır.Bu yüzden onların gidişiyle terk edilen mahalle sakinleri de rahat ederler ve sevinirler,"İyi ki buna güvenip de istediği makam ve mevkiyi vermemişiz." diye.
Döneğin yeni mahallesi onun para dışındaki beklentilerini ise karşılamaz çünkü bilirler ki"kişi bir kere onurunu pazara çıkardıysa"yarın güç ellerinden gittiğinde gemiyi ilk terk edecek olan bu döneklerdir.
Bu tipler tarihin her döneminde vardırlar. İlkeleri yoktur, duruşları yoktur "Rezilem ya Resulallah! "&diyerek yeni mahallelerinin maymunu olurlar.
Geçen yüzyıllar da onurlu komutanlar bu tipleri"şerefsizlikleri"nedeni ile "Satan, hep satar!"diyerek katlederlerdi. Çağımızda ise bunları sonuna kadar kullanmayı seçerler ve zamanı geldiğinde posasını çıkarıp bir kenara atarlar.
Şimdi bu yazı nereden çıktı diyeceksiniz. Bu döneklerden bir medya maymunu CHP'nin 35. Olağan Kurultayı sonrası Parti Meclisine seçilen Alevi kökenli isimleriörnek göstererek"CHP Alevi partisi"oldu diye demeç vermiş."Evreni aydınlatacak kadar yalan yazan gazete"de onu manşet yapmış.
Bu şerefsiz zat, aslında çok iyi bilir ki CHP’de din ve mezhep üzerinden politika yapılmaz. CHP, inanç sömürüsüne kapalı bir partidir. Çünkü inancı ve mezhebi ne olursa olsun CHP; üyeleri ve seçmenleri benzer şekilde yaşayan, dünya görüşleri genellikle aynı olan bir ilkeler partisidir.
Bu zatı ve o gazeteyi ciddiye alıp yanıt yazmaksa aslında bana zul geldi. Biat etmeyi siyaset sayan zavallıların lafı ile bu parti yara almaz. Bunların kimseye faydası da olmaz.
Etkisiz elamandır yani.

Tayfun Talipoğlu/abcgazetesi

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget