Demokrasi fiilen askıdadır - Tayfun Talipoğlu

Yeni bir sivil anayasa yapma girişimleri dün itibarı ile fiilen bitmiştir. Bundan sonrası laf-ı güzaf, yani boş laftır. İnatla sürdürmenin adı ise vatandaşı

Demokrasi fiilen askıdadır - Tayfun Talipoğlu
Yeni bir sivil anayasa yapma girişimleri dün itibarı ile fiilen bitmiştir. Bundan sonrası laf-ı güzaf, yani boş laftır. İnatla sürdürmenin adı ise vatandaşı kandırma, oyalama ya da siz ne derseniz o olsun ismi.

Elbette tüm partilerin katılacağı uzlaşı içinde yapılacak bir anayasa hayali için dile getiriyorum bu düşünceleri. Yoksa -ki öyle anlaşılıyor- Cumhurbaşkanı kendi fiili başkanlık durumunu partisi ile birlikte yazıp halk oylamasına götürür ve kendi keyfine(!) göre bir anayasa yapar.Yapamaz, diyen varsa saftır hatta daha ötesi var da dilim varmıyor.
Bugüne kadar neyi söyledi de yapmadı?
Bu mecliste kurulan komisyon da "havanda su dövmenin" adıdır. Sırf meydan meydan dolaşıp "Biz gelin dedik gelmediler, geldiler uzlaşmadılar."  demek ve son seçimlere göre yüzde 51'e bir gol daha atmak içindir.
Sürekli  olarak muhtarları, şimdi de kaymakamları toplayarak konuşmasının altında sadece CHP grup toplantılarının televizyonlarda yayınlanmasını engelleme düşüncesi yoktur.
Bu toplantılar, yapılacak hukuksuzluklara zemin hazırlama girişimidir; saray entrikasıdır. Pek Sayın Cumhurbaşkanı, bunu da gizli gizli değil açık açık yapmaktadır. Son noktayı da salı günü Kaçaksaray’da kaymakamlar toplantısında koymuştur.
Demiştir ki, "Kaymakamlar, yetkilerinizi sonuna kadar kullanın, daha da öteye geçip olmayan yetkilerinizi de kullanın. Mevzuatı bir köşeye bırakın, belediyelerin mallarına el koyun, memurları işten el çektirin hatta işten atabilir, içeri tıkabilirsiniz" işin özeti budur.
Şimdi muhalefetin tutumu önemlidir. Bu kafa ile göstermelik komisyonlarda oyalanıp "demokrasi" oyunu mu oynayacaklar yoksa çekilecekler mi?
Çekilirlerse iki seçim arasında koalisyon arayışlarındaki gibi bir hayal dünyasında yaşamayacak, tavırlarını gerçek demokrasiden yana koymuş olacaklardır.
Çekilmezlerse geleceği dünden belli bir erken seçimde eriyip gideceklerdir.
Sonuç her iki durumda da bellidir. Öte yandan mevcut yasaları bile defalarca delen RTE yeni anayasa yapsanız bile ne kadarına uyacaktır?
Meclis kürsüsü ve ekranlardan "yeminine uymuyor" diye her gün şikâyet ettiğiniz RTE, değişecek ve sadece kendisine tanınan yetkiler içinde mi kalacaktır? "Diktatör bozuntusu" dediğiniz adam bir gecede demokrat mı olacaktır?
Güldürmeyin insanı…

 Tayfun Talipoğlu/abcgazetesi

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget