Yeniden Kurtuluş Savaşı! - Gündüz Akgül

Yeniden Kurtuluş Savaşı! - Gündüz Akgül
Başbakan Erdoğan Kızılay - Sincan metrosu açılışında yaptığı konuşmada, “Kurtuluş Savaşı'nı vermiş olan Ankara Allah'ın izniyle yeniden İstiklal Mücadelesini kazanacaktır. "
Bildiğim kadarıyla büyük önder Mustafa kemal ATATÜRK kurtuluş savaşını yengi (zafer) ile kazandıktan tarihe geçen şu sözleri söylemişti.
-“Lakin milletin hayatı tehlikeye düşmeyince, savaş bir cinayettir.”
-“Yurtta barış, dünyada barış”
O günden bu güne kadar;
1950-1953 yılları arasında devam eden Kore savaşına, NATO’ya girmek amacıyla emperyalist güçlerin etkisiyle asker göndermek,
Yavru vatan Kıbrıs’ta Rumların yurttaşlarımıza uyguladıkları zülüm sonrasında 20 Temmuz 1974 tarihinde zorunlu olarak Barış Hareketiyle Kıbrıs’a asker çıkarmak,
Dışında savaşmadığımızı biliyorum.
Emperyalist ABD, Turgut Özal’ın Cumhurbaşkanlığı (1991) döneminde Irak’a düzenlediği Körfez savaşının içine Türkiye’yi çekmek istemesi ve Özal’ın buna istekli olması karşısında, Hükümetin ve Silahlı kuvvetlerin direnci ile bu bataklığa girmekten kurtulduk.
Keza Emperyalist ABD, Irak’ta nükleer silahlar var, Irak’a demokrasi götüreceğiz yalanı ile 2003 yılında Irak’a saldırınken, iktidarda olan AKP, bu bataklığa girmek için TBMM’ne, "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yabancı ülkelere gönderilmesi ve yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye'de bulunması için Hükümet'e yetki verilmesine ilişkin başbakanlık tezkeresi” gönderdi.
TBMM iki partiden (AKP-CHP) oluşmuştu. Diğer partiler, %10 seçim barajını aşmadıkları için meclise girememişlerdi.
1 Mart teskeresi diye tarihe geçen, hükümetin isteği, CHP sert direnci ve CHP’ye katılan yurtsever bazı AKP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. Bu sayede girmekten kıl payı kurtulduğumuz Irak bataklığından sonraları ABD askerlerini çekerken, Irak’a demokrasi gelmediği gibi anarşi, gözyaşı ve ölüm kol gezmektedir.
Evet, Kurtuluş savaşından sonra bildiğim ve anımsadığım savaşlar ve savaş tehlikeleri bunlar.
Gerçek durum bu iken, Cumhurbaşkanı adayı Başbakan, sürekli rakipleri ile savaş havasında olduğunu biliyoruz da bu yeniden kurtuluş savaşı neyin nesi. Kime karşı veriliyor.
Yoksa birileri bizimle savaşmak için ülkenin sınırlarına dayandı da bizim mi haberimiz yok.
Başbakanın sözünü ettiği yeniden kurtuluş savaşı;
-Kendisine oy vermeyen %57 yurttaşlara karşı mı?
--Yıllarca ortaklık yaptığı, ortaklık bozulunca paralel yapı, çete, haşhaşi diye nitelendirdiği eski ortağa karşı mı?
-Bir türlü dize getirmediği onurlu, omurgalı ve dik duran bir bölüm medyaya ve yazarlarına karşı mı?
-Karşısına Muhalefet partilerinin çıkardığı Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na karşı mı?
Anlamış değilim.
Bilen varsa açıklasın da rahatlayalım.
Başbakanın mağdur yaratmasına, kavgacı üslup kullanmasına, bağırıp çağırmasına alıştık, yalnız ülkenin savaş alanı haline getirmesine alışamayız.
Çünkü biz, önderimizin “Yurtta barış, dünyada barış” ilkesine uyarak, ulusumuz yaşamı tehlikeye girmedikçe savaştan değil, barışta, sevgiden, hoşgörüden yanayız.
Diğer yandan son günlerde gündeme bir dava söylemi düştü.
“Bu teşkilat içinde kendisine vazife verildiğinde dava sancağını canı bilip göğsünü siper edip gidecek nice kahraman vardır.”
Söylem böyle, ama davanın ne olduğu açıklanmıyor.
Biz biliyoruz bilmesine de, açıklamak istemeyenler, kutsal bir davaymış ülkenin yararınaymış gibi algı yaratarak, bilmeyenlerin aklını çelme peşinde.
Acaba yeniden kurtuluş savaşı, ne olduğu açıklanmayan bu dava için mi?

08.07.2014
Gündüz AKGÜL
Emekli Cumhuriyet Savcısı

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget