Gündüz Akgül: Demokrasi Savında Olanlara…

Gündüz Akgül: Demokrasi Savında Olanlara…
Milli Görüş düşüncesinde ki siyasal İslamcı akım, 26 Ocak 1970'te kurduğu Milli Nizam Partisi (MNP) ile siyaset sahnesinde yer aldı.
MNP’si, Anayasa Mahkemesi tarafından “laikliğe aykırı eylemlerin odağı olduğu” gerekçesi ile kapatılınca, yerini alan Milli Selamet Partisi de 1980 yılında yapılan faşist askeri darbe sonunda kapatıldı.
Sonrasında kurulan (Refah, Fazilet) partilerde ayni gerekçe ile Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılınca, hala siyaset sahnesinde olan Saadet Partisi’nin kuruluşu ile kendilerini yenilikçi diye nitelendiren ve Milli Görüş Gömleğini çıkarttıklarını, “Geliştik, gelişerek değiştik”  savında bulunanlar partiden ayrılarak, ülkeyi demokrasi rayından saptıran ve 12 yıldır iktidarda bulunan AKP’yi kurdular.
Zaman içinde, gelişerek değiştiklerinin aksine hiç değişmediklerini kanıtladılar. Zira partileri de ayni gerekçe ile kapatılmaktan kıl payı kurtuldu.
Siyasal İslam’ın demokrasiyi ve laik rejimi asla içselleştirmeyeceğini bilenler, MNP’sinin kuruluşundan beri öncelikle seçim dönemlerinde olmak üzere her platformda, bu düşüncenin demokrasi için tehlike oluşturduğunu anlatmaya çalışıyorlar.
Ne yazık ki yıllarca bu tehlike tam olarak anlatılamamış veya yurttaşlar anlatılanlara kulak asmamış olacak ki her seçimde AKP oylarını arttırarak iktidarını devam ettirmiştir.
Bu yazıda, artık yurttaşlara anlatılacak bir sözümün olmadığını kabul ederek, daha fazla demokrasi,   daha fazla özgürlük isteğinde bulunan ve kendilerini aydın olarak tanımlayanlara birkaç sözüm var.
Öncelikle, 2010 yılında yapılan halk oylamasında Anayasa değişikliğinde, iki metre ötesini görmeyip “Yetmez ama evet” diyerek halkoylamasında evet çıkmasını sağlayanlara seslenmek istiyorum.
O değişiklikle, Anayasa Mahkemesi (AM) ile Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun (HSYK) yeniden yapılandırılmasını sağladınız, yeniden yapılandırılan HSYK’nun yaptığı atamalarla Yargıtay ve Danıştay’ın da yeniden yapılandırılmasıyla,  Yargı erkini Anayasadaki güçler ilkesine aykırı olarak yürütmenin emrine sokulmayı sağladınız.
Sözde aydınlar, umarım aklınız başınıza gelmiş ve bu yerel seçimde hatanızın diyetini ödeyerek, samimi olarak daha fazla demokrasi, daha fazla özgürlük diyen siyasi partide, açıkçası CHP’de toplanarak, demokrasinin katledilmesini önlersiniz.
Sonrada, kendilerini sol ve demokrat olarak taktim eden tabela partilerine seslenmek istiyorum.
Eyyyy;
İP, DSP, TKP, ÖDP ve EMEP, hiç birinizin %2 dolayında tabanı olmadığı halde, seçim propagandanızda CHP’ye yüklenmekle AKP’nin ekmeğine yağ sürdüğünüzün farkında mısınız?  Alacağınız her oyun seçim sistemi nedeniyle AKP hesabına yazılacağını ne zaman anlayacaksınız.
Siyasi parti olarak seçime girmeniz Anayasal hakkınız olmakla birlikte, alacağınız her oyla “Bir bölen” olacağınızın farkında değil misiniz?
Artık, kartvizitinizde Genel Başkan sıfatının yazılmasını arzulamak bencilliğinden vazgeçme zamanı gelmiştir. Çocuklarımızın aydın geleceği için bir çatı altında toplanmak veya istemeyerek te olsa demokrasi için, özgürlük için seçimde güç birliği oluşturmak gerekmez mi?
Bu dediklerime kulak asmazsanız, bir daha aydın olduğunuzu, demokrasi ve özgürlük istediğinizi söylemeyin.
Çünkü inandırıcı olamıyorsunuz.
Benden söylemesi.

25.03.2014
Gündüz AKGÜL
Emekli Cumhuriyet Savcısı

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget