Kürsülerin arka üst duvarlarında yer alan adalet devletin temelidir sözlerini indirin lütfen !..

Mahkeme kürsülerinin arkasındaki duvarın üst bölümünde yer alan ve üzerinde “Adalet Devletin Temelidir” yazılı levhaların, bugün için bir anlamı kalmış mıdır?

Kürsülerin arka üst duvarlarında yer alan adalet devletin temelidir sözlerini indirin lütfen !..
Adalet devletin temeliymiş de bizim haberimiz yokmuş.

Mahkeme kürsülerinin arkasındaki duvarın üst bölümünde yer alan ve  üzerinde “Adalet Devletin Temelidir” yazılı levhaların, bugün için bir anlamı kalmış mıdır?

Yargı, bağımsızlığına ve tarafsızlığına kavuşuncaya kadar, indirin bu levhaları lütfen.

Yargı ve adalet, günümüze kadar böyle örselenmemiş ve sahipsiz kalmamıştır.

Yargı ve adalet, devletin temeli olma işlevini kaybetmiş, siyasal iktidarın bekçiliğine alet edilir hale getirilmiştir.

Yargı; 15.Temmuz hain darbe girişimini bahane ederek, beraberlik çağrısı kisvesi altında,kendi kafasındaki düşüncelerine göre, muhalefete danışmadan ve Meclisi devre dışı bırakarak devleti yeniden yapılandırmaya çalışan iktidarın sağ kolu haline getirilmek istenmekte ve etkin pişmanlıktan yararlanacakları vaatleri ile gizli tanık yapılan kişilerin gerçek dışı beyanlarıyla, muhalif masum kişilerin dahi Fetocu ilan edildikleri cadı avına alet edilmektedir.

Durum,yargı adına çok vahimdir.

Yargı; yeni adli yılın açılış törenleri bahane edilerek, yürütmenin başı olan Cumhurbaşkanının vesayeti ve himayeleri altına alınmak ve Cumhurbaşkanlığı Sarayında yapılacak olan yeni adli yıl açılış töreni ile bu vesayetin dost ve düşmana ilan edilmesi için gün sayılmaktadır.

Kuvvetler ayrılığı ilkesi, ayaklar altında perişan ve can çekişmektedir.

Teşbihte hata olmaz,yargı sarayın haremine cariye yapılmak istenmektedir.

15.Temmuz.darbe girişiminin zorunlu kıldığı birlik ve beraberlik ruhu;muhalefetin, siyasal iktidarın tüm icraatlarına tartışmasız itaat etmesi,eleştiri hakkını kullanmaması ve yargının da yürütmenin ve siyasal iktidarın vesayeti ve emri altına girmesi demek değildir.

Birlik ve beraberliğin devamı konusunda azami özen ve gayreti göstermek, dayatmalardan ve olup bittilerden kaçınmak görevi, en başta siyasal iktidara düşmekte olup,birlik ve beraberliğin; siyasal iktidarın,kendi iktidarını dikensiz bir gül bahçesinde sürdürmesi için siyasal iktidara tanınan bir imtiyaz olmadığı, ülkenin menfaat ve yararlarıyla sınırlı olduğu unutulmamalıdır.

Sayın Cumhurbaşkanının adli yıl açılış törenlerinin tüm haklı itirazlara rağmen, Cumhurbaşkanlığı Sarayında yapılması konusundaki çabalarının, 15.Temmuz hain darbe girişiminden sonra yakaladığımız birlik ve beraberlik ruhuna zarar vereceğini değerlendiriyor ve ülkemiz adına endişeleniyoruz.

31/08/2016
Güner YİĞİTBAŞI 

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget