Yeni Türkiye'nin Valisine Yakışanı Yapmış!

Yeni Türkiye'nin Valisine Yakışanı Yapmış!
Edirne Valisi Dursun Ali ŞAHİN, iki gün önce talihsiz bir açıklama yapmış ve "Mescid- i Aksa’nın içinde savaş rüzgarları estiren, bizzat savaş tatbikatı yapan o eşkıya kılıklı insanlar orada Müslümanları katlederken, biz de onların burada sinagoglarını yapıyoruz. İçimde büyük bir kinle söylüyorum bunu" diyerek, sinagogu ibadete kapatacağını ve müze yapacağını kamuoyuna duyurmuştur.

Edirne Valisinin; Mescid-i Aksaya yapılan saldırıdan etkilenerek, bu saldırıdan  sorumlu olmayan, sırf İsrail kökenli ve  Türkiyedeki Musevi cemaatine mensup olmaktan başka hiçbir suç ve günahları bulunmayan, sizin ve bizim gibi Türk Vatandaşı olan bir kitleye yönelik, ayırımcı, kin ve nefret dolu, Edirne ilinde, demokratik ve laik Türkiye Cumhuriyeti Devletini temsil eden en üst düzey mülki amir sıfatıyla yapmış olduğu bu açıklaması, ülkemizin laik ve demokrat kesiminde, büyük bir şaşkınlık ve üzüntü yaratmıştır.

Edirne Valisinin, ayırımcı, bölücü ve nefret içeren bu beyanları, Türk Ceza Kanununa göre açıkça suç olup, laik cumhuriyetimizin laiklik ilkesine de açık bir şekilde aykırıdır.

Bu nedenle, yandaş olmayan görsel ve yazılı medyada, valinin beyanları şiddetle kınanmış ve eleştirilmiş, bir çok makaleye konu olmuştur.

Biz bu makalemizi, açıklamaları nedeniyle Edirne Valisini eleştirmek ve kınamak amacıyla yazmıyoruz.

Bizim amacımız, Edirne Valisinin şahsında, yeni Türkiye denilen AKP yönetimindeki laik Türkiye Cumhuriyetinin bugün getirilmiş bulunduğu acı ve hazin duruma dikkat çekmektir.

Biz, vatandaşlarımızın dinlerine ve mezheplerine, etnik kökenlerine göre ayrıştırıldığı ve kamplara bölündüğü, mezhep farkı yüzünden dış politikalarda değişikliklere gidilerek, eski dost devletlerin düşman ilan edildiği, çözüm süreci adı altında ülkemizin Güneydoğu bölgesinin fiilen bölünmesine göz yumulduğu, bu ülkenin kurtarıcısı ve Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün, haksız ve utanmaz bir şekilde, diktatör ve soykırımcı olmakla suçlandığı yeni Türkiyede, yaptığı açıklama ile Devletin değil AKP iktidarının Valisi olduğunu gösteren Edirne Valisinin, bu yeni Türkiye'ye yakışanı yapmış olduğunu değerlendiriyor ve valinin açıklamalarını hiç yadırgamadığımızı belirtmek istiyoruz.

Basında yer alan bazı haber ve makalelerde, Edirne Valisinin derhal görevden alınması istenmekte ve bugüne kadar görevden alınmaması eleştirilmekte ise de; biz,yeni Türkiye'ye çok yakışan ve yeni Türkiye'nin gereklerine göre görevini ödünsüz yerine getiren bu valimizin, ilk çıkarılacak olan valiler kararnamesiyle Ankara veya İstanbul illerimizden birine vali atanmasını Bakanlar Kurulumuzun yüce taktirlerine arz ediyoruz!

Yakışır doğrusu!

Bu vesileyle, AKP iktidarının yarattığı yeni değil, Atatürk'ün kurup Türk gençliğine emanet ettiği demokratik ve laik Türkiye Cumhuriyetine yakışan kuşaklar, valiler ve sair yöneticiler yetiştirmeleri dileğiyle, emeklisi ve çalışanıyla hak ettikleri gerçek maddi ve manevi değerlerden yoksun bırakılan fedakar ve cefakar tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyor, tüm öğretmenlerimize selam, sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.

24/Kasım/2014
Güner YİĞİTBAŞI
İzmir Barosu Üyesi Avukat

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget