Utanıp Susacaklarına Baskın Çıkmaya Çalışıyorlar - Güner Yiğitbaşı

Utanıp Susacaklarına Baskın Çıkmaya Çalışıyorlar - Güner Yiğitbaşı
Eski para birimiyle yaklaşık iki katrilyon liraya mal olan yeni Cumhubaşkanlığı sarayı ile uçan saray olarak nitelendirilen yeni Cumhurbaşkanlığı uçağı nedeniyle kamuoyunda başlatılan tartışmalar, tüm hızıyla devam ediyor.

En başta, konuya ilişkin  kendi fikrimizi açıklamak gerekirse; bu yeni lüks ve kaçak saray yapımı ve yeni uçak alımı  için bütçeden harcanan yaklaşık iki katrilyon lira, ödemeler dengesi sürekli açık veren, delik deşik olan bütçesi sürekli açıklarla kapanan ülkemiz için büyük bir israf olup, bu harcamalara yol açan Tayyip Bey de, bu tutumuyla, ülkemize acımasızca en büyük kötülüğü yapan kişi olarak siyasi tarihimize geçmiş bulunmaktadır.

Ayranı yok içmeye tahtaravanla gider sı...ya lafı da, sanki bunun için söylenmiş olan bir lafmış gibi, olayımıza cuk oturmaktadır.

Tayyip Bey;gereksiz olan bu harcamalara yapılan eleştiriler karşısında, yüzü kızarıp susacağına büyük bir pişkinlikle, kamuoyunda yapılan eleştirilere cevap vererek; Özal uçak aldığında, onu da eleştirdiler demiş, biz Tayyip Bey'e Başbakanın ve Cumhurbaşkanının özel bir uçağı olmasın demiyoruz ki, yeteri kadar uçağınız var, banyolu, yatak odalı, çalışma salonlu, çok uzun menzilli, bu sonuncu çok lüks ve pahalı uçağa ne gerek vardı diyoruz. Tayyip Bey konuyu saptırıyor ve hiç benzerlik taşımayan Özal'ın aldığı uçaktan örnek vererek kendisini savunmaya çalışıyor.

Tayyip Bey savunmaya devam ediyor ve şimdiki Başbakanlık binasının önü caddeydi, tören yapılırken trafiğe kapatıyorduk.Koskoca Türkiye Cumhuriyetine caddeyi trafiğe kapatıp tören yapmak yakışır mı? Diye soruyor.

Tayyip Bey, bu kaç-ak ve bin odalı lüks sarayı, kendisi Başbakan iken, Başbakanlık binası olarak yaptırmaya başlamış ve ancak Cumhurbaşkanı seçilince Başbakan'a yar etmeyerek Cumhurbaşkanlığına tahsis ettirmiştir. Bu itibarla, Tayyip Bey'in, şu anda bu saray sanki Başbakanlık binasıymış gibi ve Başbakan ağzıyla, Başbakanlık öününde tören yaparken trafiğe engel olmamak için bu sarayı yaptırdığı savunması içine girmesi, anlamsız ve inandırıcılığı olmayan boş laflardır.

Tayyip Bey'imizin, trafiği kapatarak trafiğin akışına engel olmaktan kaçınma gibi bir anlayışa ve duyarlılığa sahip olduğunu da zannetmiyoruz. Zira, Tayyip Bey'in keyfi için trafik akışının engellendiğine bu millet sıkça tanık olmuştur.

Tayyip Bey'in, bu kaç-ak saray'ın ülkenin itibar makamı olduğuna ve uçak konususnda da Türkiyeye yakışanın yapıldığına yönelik beyan ve savunmaları da; bugün, ülkemizin itibarını ve saygınlığını yok eden, içinde bulunduğumuz olumsuz koşullara bakıldığında, çok komik ve yersiz beyanlardır.

Buradan Tayyip Bey'e cevap vermek istiyoruz.Büyük bir yanılgı içindesiniz.

Ülkemizin ve devletimizin itibarı ve saygınlığı; ülkemizin sürekli açık veren ve delik deşik olan bütçesini umursamadan, yoksul halkımızın ödediği vergilerle elde edilen, bu bütçenin açığını daha da büyütecek miktarlardaki israf derecesine varan büyük paralar harcanarak gereksiz ve kaçak olarak yaptırılan saraylar ve satın alınan gereksiz ve lüks uçaklarla ölçülemez.

Ülkemizin itibarı ve saygınlığı; kaçak ve lüks saray ve uçaklarla değil, açık vermeyen denk bütçelerle, yabancılardan gelen günü birlik sıcak paralarla, ülkenin para getiren kaynaklarını ve tesislerini satarak elde edilen mirasyedi  paralarla döndürülmek zorunda kalınmayan güçlü ekonomilerle, işsiz sayısının azlığıyla, ülke insanının sahip olduğu üst düzey refah seviyesiyle, ülke insanının sahip olduğu sınırsız hak ve özgürlüklerle, ülke insanının kültür seviyesiyle, ülkenin sahip olduğu uluslararası üne sahip sanatçıları ve yazarlarıyla, yetişmiş insan sayısıyla, ülke olarak uluslararsı arenada sözünün geçerliliğiyle, iş kazalarının azlığıyla, işçilerin, maden ocaklarında aynı anda üç yüz işçinin topluca ölümüne neden olmayacak düzeyde iş ve can güvenliklerine sahip olmalarıyla kazanılabilir. Bu saydığımız konularda yetersiz olan ve geri kalan ülkemizin ve devletimizin, geri kalmışlığın simgesi olan lüks ve kaçak saraylarla ve lüks uçaklarla saygınlık ve itibar kazanacağını düşünmek ve açıklamak, büyük bir yanılgı ve abesle iştigaldir.

Sizin söyledikleriniz doğruysa; halkları yoksulluk içinde kıvranırken, halkları özgürlüklerinden yoksun ve yoksul bir şekilde  yaşarlarken, yöneticileri bolluk ve lüks saraylar içinde yaşayan sayılarını saymakla bitiremeyeceğimiz geri kalmış ve dikta ile yönetilen ülkeleri ve onların yöneticilerini, itibarlı ve saygın ülkeler ve kişiler olarak mı kabul edeceğiz, Sayın Tayyip Bey?

07/Kasım/2014
Güner YİĞİTBAŞI
İzmir Barosu Üyesi Avukat

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget