Tayyip Bey Yaver Geleneğini Kaldırmaz - Güner Yiğitbaşı

Tayyip Bey Yaver Geleneğini  Kaldırmaz - Güner Yiğitbaşı
Hepinizin bildiği gibi, AKP ve yandaşları askerleri pek sevmezler.

Zira, laik ve devrimci olduğu için sevmedikleri Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK de, öncelikle bir askerdir.

ATATÜRK, ülkemizi emperyalist güçlerden temizleyip Türkiye Cumhuriyetini kurduktan sonra, en başta laiklik olmak üzere, tüm ilke ve devrimleriyle ve yönetim tarzıyla, askeri kişiliği ve dehasının yanında, büyük bir idareci ve devlet adamı olduğunu da göstermiştir.

Türk ordusunun mensupları da, bugüne kadar, en büyük komutanları Atatürk'den gelen bir geleneğin temsilcileri olarak, en başta laiklik ilkesi olmak üzere, Atatürk devrim ve ilkelerine sürekli sahip çıkmışlardır.

Laiklik karşıtı eylem ve faaliyetlerin odağı olduğu Anayasa Mahkemesinin kararıyla tescil edilen AKP ve yandaşlarının; Türk ordusunu sevmemeleri de, Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkmalarından ve laiklik ilkesine olan bağlılıklarından kaynaklanmaktadır.

Bu nedenle, AKP iktidarı döneminde cemaatle iş birliği yapılarak orduya kurulan kumpas ve ordu mensuplarımızın başlarına gelenler, hepinizin malumlarıdır.

Durduk yerde bunları niçin yazdığımızı merak ettiğinizin farkındayız.

Geçenlerde Sözcü Gazetesindeki köşesinde Yılmaz ÖZDİL'in bir yazısını okudum.Yazının başlığını hatırlamıyorum. Yazıda özetle, AKP iktidarı tarafından askeri vesayetin kaldırıldığı, buna paralel olarak da, Türkye Büyük Millet Meclisinden, Dolmabahçe Sarayından, Dolmabahçe Sarayındaki ATATÜRK'ün öldüğü yatağın başında tutulan nöbet yerlerinden, tüm askerlerin kaldırıldığı ve onların yerlerini polislerin aldığı anlatılıyor ve Atatürk'den gelen bir gelenekle Cumhurbaşkanlarına verilen askeri yaverlerin de kaldırılıp kaldırılmayacağı konusunda fikir jimnastiği yapılıyordu.

Gerçekten, AKP iktidarı tarafından askerlerin çoğu resmi kurumlardaki koruma ve sembolik nöbet görevlerine son verilmiş ve askerlerin yerini polislerimiz almış ve sözüm ona, bu konuda da askeri vesayete son verilmişti!

Sayın Yılmaz ÖZDİL' in de merak ettiği gibi, acaba Cumhurbaşkanı Tayyip Bey; kaldırmakla övündüğü askeri vesayeti çağrıştırdığını düşünerek, yanlış hatırlamıyorsak birisi başyaver olmak üzere, Kara, Deniz ve Hava, her üç kuvvetin seçkin subaylarından belirlenerek atanan Cumhurbaşkanlığı yaver kadrosunun görevine son verip, kendisine polis kadrosundan emniyet müdürü rütbesinde yaverler atayacak mı? Biz de çok merak ediyoruz.

Yerleşmiş devlet geleneklerine pek bağlılığı bulunmayan ve kendi geleneklerini kendisinin yaratmasından hoşlanan Cumhurbaşkanı Tayyip Bey'in, askerlere pek sıcak bakmamasına rağmen, başkomutanlığının fark edilebilmesi, başkomutanlığının zevkine varabilmesi ve yanında ayakta ve esas duruşta sürekli put gibi duran ve kendisine hizmet eden, her emir verişinde, baş üstüne Sayın Cumhurbaşkanım diyerek kendisine selam duran subayların varlığından ayrı bir zevk alacağı için, askeri yaverlerini muhafaza edeceğini, bu konuda kendi egosuna yenilerek, Atatürk'den gelen gelenek'den  ayrılmayacağını düşünüyoruz.

12/Kasım/2014
Güner YİĞİTBAŞI
İzmir Barosu Üyesi Avukat

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget