İdeolojik ayrışma - Tünay Süer

İdeolojik ayrışma - Tünay Süer

CHP den bir yıldız daha kaydı. Emine Ülker Tarhan’dan sonra Em. Tuğamiral Türker Ertürk’ün istifası partiden umudunu kesenler için bir başlangıç mıdır acaba?
CHP’nin köklerinden, temel değerlerinden koparılma gayretlerini üzülerek izlemekteyiz.
Delegenin istememesine rağmen bir çeşit hile ile partinin genel başkan yardımcılığına getirilen Mehmet Bekaroğlu’nun “ulusalcılar giderse parti güçlenir” “söylemi talihsiz bir açıklama mıdır yoksa bilinçli olarak söylenen sözler midir?
Hiç düşünmeye gerek yok elbette bilinçli.  Partiye geleli henüz iki ay olan bu adam cesareti nereden alıyor dersek YCHP’ in Cumhuriyetimizin kurucu ideolojisine adeta düşmanlık eden bir yapıya bürünmesini örnek gösterebiliriz.
                                                        ***
YCHP, Türkiye olağanüstü bir dönemden geçerken Atatürk’ün ideolojisinden tamamen sapmış bölücülere ve Cemaate yakın bir duruma getirilmiştir.
Bunu halen görmeyen, görmek istemeyen arkadaşlarımı esefle kınıyorum.
CHP’nin bağımsızlık ruhu gitmiş adeta birilerine bağlı, birilerini kayıran, birilerine boyun eğen duruma gelmiştir.
Kürt açılımını destekleyen, Atatürk ve İnönü’yü katliamcı gösterme çabası içinde adeta birbirleriyle yarışan, geçmişinde Atatürk’e, onun kurmuş olduğu Cumhuriyete kin ve nefret duyanlar, son kale olan CHP ‘ni yıkmak için ellerinden geleni yapmaktadırlar.
"Statükocu ve ırkçılığa dayalı Atatürk Milliyetçiliğine son vermek ve kardeş halkların özgürce yaşadığı bir Türkiye için CHP" sözlerini söyleyen Sezgin Tanrıkulu’nun sözlerinde açıkça belli olmuyor mu?
Atatürk Milliyetçiliğini ırkçılık olarak göstermek, PKK ya ve AKP ye yandaşlık değil de nedir?
CNN Türk’te bir programda Dersim (Tunceli) olayları için binlerce özür dilemesi Atatürk ve İnönü’yü katliam yapmakla suçlamak değil de nedir? 
Velhasıl CHP Atatürk’ün kurduğu çağdaş, üretken ve devrimci CHP ile uzaktan yakından ilgisi olmayan bir parti konumuna getirilmiştir.
Türk Ordusu'na tertip yapıldığı ve ordumuzun şerefli komutanlarının, Atatürkçü aydınlarımızın esir alındıkları,  Atatürk heykellerinin kırılıp yakıldığı, tabelalardan TC kaldırıldığı zamanlar da sessiz bir CHP izledik.
Sn Kılıçdaroğlu’nun politikaları bu konulara değinmeden hep hırsızlık ve Erdoğan’a laf yetiştirme olmaktan öteye gitmemiştir. Oysa Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün temel anlayışı Anadolu halkı, inancı, haksızlığa direnme gücü, bağımsızlık ve özgürlüktü.
                                                  ***
YCHP Tam Bağımsızlıkçı, NATO ve AB üyeliğini reddeden, Altı Ok'u savunan Atatürkçü bir parti halinden çıkmış, bunun yerine Altı Ok’un modasının geçtiğini,1930 ların partisi olmadığını söyleyen,  "Atatürk düşmanlarının, bölücülerin, etnik milliyetçilerin, kurucu ideolojimize düşmanlık edenlerin partisi konumuna gelmiştir.”
CHP ‘in amblemi olan 6 Ok’u küçültmüş meydanları kırmızı beyaz ‘Altı Ok’lu bayraklar yerine, ulu Çınarlı bayraklarla donatılması da değişimi anlatmaktadır.
Bunları yazıp söylemek benim gibi partinin iktidar olması için yıllarını veren bir emekçi olarak hiç kolay değil.
Üzgünüm ama gerçekleri görmezden gelmek Atatürk’e ihanettir.

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget