Yeni Türkiyenin Kotları Açığa Çıkıyor - Güner Yiğitbaşı

Yeni Türkiyenin Kotları Açığa Çıkıyor - Güner Yiğitbaşı
Yeni Türkiye hedefinin kotları, yavaş, yavaş açığa çıkıyor.

Aslında,Türkiye bitirildiği,Türkiye diye bir kavram kalmadığı için, yeni Türkiye hedefinin bir önemi de kalmamıştır bizim için.

Tayip Bey, bizim önceki yazılarımızda açıkladığımız kehanet olmayan bir gerçeği, yeni yapılan Başbakanlık binasına Cumhurbaşkanı olarak kendisinin taşınacağını, bu saray görünümündeki bin odalı binayı, konut ve çalışma ofisi olarak kullanacağını,Çankaya Köşküne ise, Başbakan Ahmet DAVUTOĞLU' nun  taşınacağını ve Çankaya Köşkünü Başbakanlık konutu ve çalışma ofisi olarak kullanacağını, aralarında bu şekilde anlaştıklarını kamuoyuna açıklayarak, baklayı ağzından çıkarmıştır.

Biz bir konuda yanıldığımızı itiraf etmeliyiz. Biz,Tayyip Bey'in Atatürk Orman Çiftliğine yaptırdığı, inşaatına 2012 yılında başlanan yeni Başbakanlık Binasını Cumhurbaşkanı olarak kendisine tahsis edeceğini, Çankaya Köşkünde oturmayacağını doğru olarak tahmin etmekle birlikte, Tayyip Bey'in, yeni Başbakanlık Binasındaki bir müştemilatı yeni Başbakan'a tahsis etmekle yetineceğini belirtmiş ve Başbakan'a Çankaya Köşkünün tahsis edileceğini tahmin edememiştik doğrusu.

Tayyip Bey, Türk seçmeninin zaaflarını çok iyi bildiği ve kendisini Cumhurbaşkanı seçeceğinden çok emin olduğu için, bugüne kadar gerçekleşen her şeyi, çok önceden, oya işler gibi titizlikle planlamış ve şimdilik amacına da ulaşmıştır.

Tayyip Bey, 2007 de kardeşi Abdullah GÜL'ü Cumhurbaşkanı seçtirerek Çankaya Köşküne uğurladığı anda, bir sonraki seçimde Cumhurbaşkanı adayı olmayı kafasına koymuş ve geleceğini bu kararına göre planlamaya başlamıştır.

2011 seçimlerinden sonra, 1982 tarihli darbe Anayasasını değiştirmek ve daha demokrat yeni bir Anayasa yapma konusunda toplumda ve siyasi partiler arasında fikir birliği oluşması nedeniyle, Mecliste, yeni Anayasa taslağını hazırlamak üzere parti temsilcilerinden oluşan bir Anayasa Uzlaşma Komisyonu kurulmuş olmasına rağmen, Tayyip Bey'in, Anayasaya başkanlık sistemini monte ettirerek, rejim değişikliğine gitme ve bu ülkeye başkan olmak arzusunu dayatması nedeniyle, yeni Anayasa hayata geçirilememiş olmakla birlikte, Tayyip Bey, Cumhurbaşkanı seçildiğinde fiilen başkanlık sistemini uygulamaya koymayı planladığı için, 2012 yılında yeni Başbakanlık binası adı altında, Atatürk Orman Çiftliğinde başkanlık sarayının inşaatını başlatmış olup, bugün, bu planının gereği olarak, bu başkanlık sarayına taşınma kararı almıştır.

Tayyip Bey'in, teamüllere uymayacağız, teamülleri biz yaratacağız sözleri, hala kulaklarımızda çınlamaktadır. Tayyip Bey'in bu sözünün de, kendi planının bir  parçası olduğu, teamülleri biz yaratacağız sözleriyle, Cumhurbaşkanlarının Atatürk den bu yana Çankayada oturma ve görev yapma teamülüne, tek başına son vereceğinin işaretini vermiştir.

Tayyip Bey'in Çankaya köşkü kararı çok yanlış bir karar olup, bu karar, Tayyip Bey ile Ahmet Bey'in, kafa kafaya vererek, gizlice yaptıkları bir görüşme ile tek başlarına alabilecekleri bir karar değildir. Zira, Çankaya Köşkü, Cumhuriyetimizin bir simgesi ve Atatürk'ün bir yadigarıdır.

Çankaya Köşkünün sonsuza kadar Cumhurbaşkanı konutu ve çalışma ofisi olması gerektiğini savunuyor değiliz. Gün gelir, icabında halkımıza da danışarak, daha geniş bir platformda tartışılarak alınacak olan bir kararla, Cumhurbaşkanlığı makamı daha uygun bir mekana taşınabilir ve Çankaya Köşkü de müze haline getirilebilir.

Tayyip Bey, 2012 yılında halkımızdan da gizlenerek, Atatürk Orman Çiftliğindeki Başbakanlık binasının inşaatını başlatmakla ve Cumhurbaşkanı seçilir seçilmez de bu binaya taşınma kararı almakla, yukarıda belirttiğimiz gibi, bu ülkeye Cumhurbaşkanı ve fiili başkan  olmayı çok önceden planladığını açıkça ortaya koymuştur.

Bu nedenle, Tayyip Bey'in Cumhurbaşkanlığına adaylığı açıklanmadan önce, adaylık için istişareler yapmış olması, bir aldatmaca dır. Halkımız, bu konuda da aldatılmıştır.

Halkımız, aldatıla aldatıla, neyin doğru, neyin doğru olmadığını ayırt etme yeteneğini kaybetmiştir.

Kasımpaşanın  iki gözlü mütevazi bir  evinden çıkarak Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanlığı koltuğuna kadar yükselen Tayyip Bey'in,bu manevi haz ve zevki bir kenara bırakarak içine sürüklendiği bu lüks merakını anlamakta gerçekten zorlanıyoruz.

O kadar uçağa rağmen, son model, yaklaşık 500 milyon TL değerinde yeni bir özel uçak, Çankaya Köşküne rağmen, 700 milyon TL değerinde, petrol zengini devrik Irak lideri diktatör Saddam'ın dahi sahip olmadığı, bin odalı, olağanüstü korumalı, halkından kopuk yeni Cumhurbaşkanlığı sarayı, sizin niyetiniz ne, siz ne yapmak istiyorsunuz Tayyip Bey? Diye sormaktan kendimizi alamıyoruz.

04/Eylül/2014
Güner YİĞİTBAŞI
İzmir Barosu Üyesi Avukat

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget