Kongrenin Kazananı Demokrasi Delegeler Ve Sayın İnce Olmuştur

Kongrenin Kazananı Demokrasi Delegeler Ve Sayın İnce Olmuştur
CHP  18.Olağanüstü Kongresi dün (05/09/2014) başlamış ve bugün parti meclisi üyelerinin seçimiyle sonuçlanacaktır.

İlk gün, genel başkanlığa adaylığını koyan Muharrem İNCE ile şimdiki genel başkan KILIÇDAROĞLU, delegelere hitaben konuşmuşlar ve yapacaklarını anlatmışlardır.

Genel başkan adaylarının konuşmalarını takiben, dün saat 14.30 da başlayan genel başkan seçimine ilişkin oy verme işleminin bitmesinden sonra açıklanan sonuçlara göre, 740 delegenin oyunu alan şimdiki genel başkan KILIÇDAROĞLU yeniden genel başkan olmuştur.

Muharrem İNCE ise, 415 delegenin oyunu alarak, seçimden ikinci olarak çıkmıştır.

Dikkat ederseniz, özellikle, 740 delegenin oyunu alan KILIÇDAROĞLU yeniden genel başkan olmuştur diyoruz, kasıtlı olarak, KILIÇDAROĞLU seçimi kazanmıştır demiyoruz. Seçimde 415 delegenin oyunu alan Muharrem İNCE için de, yine kasıtlı olarak, seçimi kaybetmiştir demiyor, seçimden ikinci olarak çıkmıştır diyoruz.

Baklayı ağzımızdan çıkarırsak, bize göre, bu seçimin gerçek kazananı Muharem İNCE, kaybedeni ise, Sayın KILIÇDAROĞLU olmuştur.Ayrıca, demokrasi ve CHP 'li delegeler de bu seçimin kazananlarıdır.

Zira, delege tabanına sahip ve halihazır genel başkan olarak, genel başkanlığın sağladığı avantajlarla, moral üstünlüğüyle ve yanılmıyorsak, 970 delegenin imzalı desteğiyle aday gösterilip seçim yarışına başlayan KILÇDAROĞLU'nun; 177 delegenin imzalı desteği ile aday gösterilip seçim yarışına başlayan İNCE ile girdiği genel başkanlık yarışından, aynı gün, yarış başladıktan ve her iki adayın delegelere hitaben yaptıkları konuşmalarından birkaç saat sonra, 970 delegenin imzalı desteğinden, birden bire 740'a düşen delege oy ve desteğiyle genel başkanlığa seçilmiş olması, ikiyüz küsur delegenin, Sayın İNCENİN yaptığı sunum ve konuşmadan sonra, ikna olarak, İNCE'deki kendine güveni ve inancı, partisini iktidara taşıma azmini görerek, KILÇDAROĞLU'ndan desteklerini geri çekmeleri, Sayın İNCE adına, gelecek için büyük bir zafer, KILIÇDAROĞLU adına ise büyük bir yenilgidir.

Bize göre, Sayın İNCE; bazı ayak oyunlarıyla bu yarışın bir sonraki etabında yarış dışına itilmezse, ikinci etapta, CHP 'nin Genel Başkanlık koltuğuna oturmaya en büyük adaydır.

Bu nedenle, KILIÇDAROĞLU; delegenin bu uyarısını ve kendisine tanıdığı bu son şansı, çok, ama çok iyi değerlendirmek, başka sağ ve dinci partilerden adam ayartarak partiye davet edip, tepeden inme bir şekilde partinin karar organlarına seçtirme girişimleriyle, kişi ve kimlik üzerinden değil, CHP 'nin sol ve sosyal demokrat ilkeleri ve ana karakteri üzerinden, bu ilkeleri, üreteceği somut projelerle uygulamaya ve  pratiğe koyabileceğine. sağcısı, solcusu, dindarı, ateisti, laik'i, Türk'ü, Kürt'ü,Laz'ı, Ermenisi, her ne dinden ve etnik kökenden gelirse gelsinler, tüm seçmen kitlesini ikna edip inandırmak ve onları CHP 'ye kazandırmak,bu şekilde CHP 'nin oylarını artırarak, partisini iktidara taşımak veya en azından ciddi bir iktidar alternatifi haline getirmek zorundadır.

Aksi halde, önümüzdeki 2015 de yapılacak olan seçim sınavı sonunda, hem kendisinin, hem de partisinin üzüleceği, gün gibi aşikardır.

Bu seçimli Kongrenin Sayın İNCE ile birlikte ikinci kazananı, demokrasi olmuştur.Parti içinde demokrasinin olmaması halinde, o parti iktidara geldiğinde, ondan, ülkeyi demokrsinin ilkelerine göre ve özgürlüklerden yana yönetmesini beklemek bir hayaldir. CHP Olağanüstü Kongresi medeni ve demokratik bir şekilde yapılmış, genel başkanlık seçimlerine tek aday ile gidilmemiş ve kongre, demokratik bir şekilde, genel başkanlık yarışına sahne olmuştur.

Kongrenin bir diğer kazananı da, hür iradeleri ve değerlendirmeleriyle oy kullanan  CHP 'nin delegeleri olmuştur.

Tek adaylı, parti genel başkanı Tayyip Bey'in, tek başına önceden seçtiği ve kongrenin delegelerine de o tek adayı seçmeleri için talimat verdiği, son AKP 1.Olağanüstü Kongresinde yaşananları gördükten sonra, CHP Olağanüstü Kongresinde, bizlerin özlemiş olduğumuz o demokratik yarışa ve rekabete tanık olmamızı sağlayan CHP 'ye ve CHP yöneticilerine ne kadar teşekkür etsek azdır.

Tekrar etmek gerekirse, CHP 18.Olağanüstü Kongresinin, bize göre, kazananları; demokrasi, delegeler ve Sayın İNCE, kaybedeni, KILIÇDAROĞLU, sevinenleri ise, AKP'liler ve onların her türden yandaşları olmuştur.

6/Eylül/2014
Güner YİĞİTBAŞI
İzmir Barosu Üyesi Avukat

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget