Yeni Türkiye - Güner Yiğitbaşı

Yeni Türkiye - Güner Yiğitbaşı
Cumhurbaşkanı seçilen Tayyip Bey ve yandaşlarının son günlerde dillerinden hiç düşürmeyerek, sürekli tekrarladıkları moda kavram, yeni Türkiye kavramıdır.

Gerçekten; ülkemiz, yeni bir Türkiye ile karşı karşıyadır.

Ancak, bu yeni Türkiye; maalesef, ülkemizi eskiye göre daha modern, gelişmiş,daha demokrat, hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını savunan özgürlükçü, katılımcı, çoğulcu kılan ve ülkemizi, eskiye nazaran,daha da ileriye götüren olumlu gelişmeleri ifade etmemektedir.

Yeni Türkiye;Tayyip Bey'in ağzıyla konuşursak, paralel yapıların, biat kültürüne dayalı tek adam hakimiyetinin hüküm sürdüğü, ülkenin fiilen bölündüğü, Devleti yönetenlerin fiilen gözden çıkardıkları, kamu görevlilerinin, Devletin otoritesini ve ağırlığını hissettiren yasal görevlerini yapamadıkları Güneydoğuda, bölücülerin son günlerde Atatürk Heykellerine saldırılarının yoğunlaştığı, bu saldırılara karşı ülkeyi yönetenlerin sessiz kalarak, bu saldırılara içten içe destek çıktıkları,adeta Atatürk devrimlerinden intikam alındığı, milli ve laik eğitimin rafa kaldırılarak, okulların imam hatipleştirildiği ve bir devrim yasası olan Öğretim Birliği Yasasının ayaklar altında paspas yapılarak, yeniden dini eğitime dönüldüğü, özgürlüklerin kısıldığı, Anayasanın askıya alındığı, şark tipi ucube fiili bir başkanlık sistemine geçişin hazırlıklarının yapıldığı, Osmanlının eski saray tipi yaşam ve yönetim tarzına özentinin hakim olduğu bir ülke haline getirilmiştir.

Tayyip Bey, kesin seçim sonuçları açıklanarak 12. Cumhurbaşkanı seçilip mazbatasını aldığı halde, Anayasanın açık hükmüne rağmen, Anayasaya meydan okuyarak ve elinde tuttuğu Devlet'in cebir gücünü kullanarak,  Milletvekilliği ve Başbakanlık koltuğunu bırakmamakta ve Başbakanlık makamını işgal altında tutarak Anayasayı cebren ihlal etmektedir.

Devlet içinde, Cemaat ile AKP iktidarı ortaklığında kurulan, Cemaat ve AKP paralel yapısına ilaveten, ülkenin filen bölünen Güneydoğu bölgesinde, PKK ve AKP ortaklığında ikinci bir  paralel yapı kurulmuş ve bu bölgemizde icrai sanat eylemekte, Cumhurbaşkanı seçiminden sonra, kesin seçim sonuçlarına göre 12.Cumhurbaşkanı seçilen Tayyip Bey, Anayasanın açık hükmüne rağmen, Başbakanlık koltuğunu bırakmayarak, illegal bir şekilde Başbakanlık görevini sürdürdürmek suretiyle Devlet içindeki yeni ve üçüncü bir paralel yapının mimarı olmaktadır.

İşte, huzurlarınızda, bir kanser gibi, paralel yapıların tüm organlarını sardığı, eskisini fenerle aratan  yeni Türkiye.

En sade vatandaşından, üniversitelerine, sivil toplum kuruluşlarına, barolarına, sendikalarına, yazılı ve görsel  basınına ve bilim adamlarına kadar, tüm bu olumsuzluklara ve yeni Türkiye manzarasına, en ufak bir tepki vemeyen, ülkemin, Dünyanın en kolay ve zahmetsiz yönetilebilen uysal ve gözleri kapalı insanlarına, bu yeni Türkiye hayırlı ve uğrlu olsun!

25/Ağustos/2014
Güner YİĞİTBAŞI
İzmir Barosu Üyesi Avukat

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget