Ersun Yanal'ın İstifasının Önemi - Güner Yiğitbaşı

Ersun Yanal'ın İstifasının Önemi - Güner Yiğitbaşı
Fenerbahçe teknik direktörü Ersun YANAL'ın istifası, bize göre, Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde, çok anlamlı, seçmene yol gösteren ve örnek alınması gereken onurlu bir davranıştır.

Bir kulüp başkanı ile teknik direktör'ü  arasında birtakım sorunlar çıkabilir ve bu çok doğaldır, bize göre çıkan bu sorunlar, kapalı kapılar ardında medenice ve  karşılıklı olarak görüşülerek giderilebilir, giderilemez ise de, taraflar el sıkışarak yollarını ayırabilirler.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz YILDIRIM, yıllarca büyük oylar alarak Fenerbahçe Kulübü Başkanlığına seçilmiş ve kulübe büyük hizmetlerde bulunmuştur.Bu gerçeği kimse inkar edemez.

Ancak, Aziz YILDIRIM;uzun yıllar başkanlıkta kalması nedeniyle yıpranmış ve kamuoyunda ses getiren hizmetlerinin diyeti olarak, kulüp de tek adam olmuş, kibirlenmiş, otoriterleşmiş ve kulüp içinde demokrasi kalmamıştır.

Aziz YILDIRIM'ın, henüz sezonun başında iken ve henüz lig maçları dahi başlamadan, lig şampiyonluğunu tehlikeye sokacak bir başarısızlık hali de olmadığı halde, kulüp içindeki tek adamlığının ve otoriterliğinin esiri olarak, bir bardak suda fırtına yaratan son çıkışları ve Ersun YANAL'ı kamuoyu önünde alenen aşağılayan ve futbolcuları üzerindeki otoritesini yerle bir eden beyan ve tutumu üzerine, Sayın Ersun YANAL, onurlu ve ilkeli bir tavır sergileyerek, önündeki maddi ve manevi olanakları elinin tersiyle itmeyi başararak, ilkeli ve onurlu bir şekilde, Fenerbahçe Kulübünün teknik direktörlüğünden istifa ederek, her doğruyu ve iyiyi kendilerinin bildiğini, söylediğini ve yaptığını, herkesin kayıtsız şartsız kendilerine biat etmelerinin gerektiğini düşünen ve zanneden otoriter ve tek adam zihniyetine büyük bir tokat atmış ve ders vermiştir.

Sayın Ersun YANAL'ı, hem de bir Fenerbahçe taraftarı olarak buradan kutluyoruz.

Sayın Ersun YANAL'ın bu ilkeli ve onurlu tavrı ve direnişi, umarız, Tayyip Beyin de aday olduğu Cumhurbaşkanlığı seçiminde, Türk seçmenlerine rehber ve örnek olur.

09/08/2014
Güner YİĞİTBAŞI
İzmir Barosu Üyesi Avukat

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget