Ey Tayyip Dini Lider Değil Cumhurbaşkanı Seçeceğiz! - Güner Yiğitbaşı

Ey Tayyip Dini Lider Değil Cumhurbaşkanı Seçeceğiz! - Güner Yiğitbaşı
Ey Tayyip, tüm devlet olanaklarını seferber ederek düzenlediğin mitinglerde, laik olmadığın ve aklın fikrin dinde ve dini nasıl sömürürürm de daha fazla oy alabilirim düşüncesinde olduğu için, yaklaşık bir hafta sonra, laik Türkiye Cumhuriyetine, tüm dinleri ve mezhepleri ve tüm ırkları, hiçbir ayrım gözetmeksizin eşit olarak temsil emesi, hepsine eşit mesafede durarak hepsini birlikte kucaklaması gereken Cumhurbaşkanı değil de, sanki dini bir lider seçilecekmiş gibi, rakiplerini din, mezhep ve etnik kökenleri ile değerlendirme ve onları etnik kökenlerini ve mezheplerini açıklamaya davet etme gibi, üzerine hiç vazife olmayan ve seçmen kitlesini de hiç ilgilendirmeyen siyasi bir terbiyesizlik örneği sergilemen, laik Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanı seçilmen halinde, Kürdü, Türk'ü, Zazası, Müslüman'ı, Sünnisi, Şafisi ve Alavisi ile tüm Türk Milletini temsil eden ve kucaklayan gerçek ve meşru bir Cumhurbaşkanı olamayacağını açıkça gösterdin.

Senin, CHP lideri KILIÇDAROĞLU'nun alevi olmasıyla ne alıp veremediğin var?

KILIÇDAROĞLU, alevi de olsa sünni de olsa sana ne?

KILIÇDAROĞLU'nun alevi olması senin nerene batıyor?

KILIÇDAROĞLU'nun alevi olduğunu, uçan kuş dahil herkes biliyor.Sonra alevi olmak, alevi bir anne ve babadan doğmak ayıp ve suç mudur? KILIÇDAROĞLU alevi olduğunu gizlemiyor ki, laik bir kişi olan ve dini siyasete alet etmeyen KILIÇDAROĞLU, din ve mezhep'in tanrı ile kul arasında yaşanan ve inanç dünyasına ilişkin özel bir mesele olduğu için, ulu orta alevi olduğunu halkımıza açıklama gereğini duymuyor.

Sergilediği eylem ve tavrı ile dürüst, namuslu, kul hakkı yemeyen, yolsuzluk yapmayan, rüşvet almayan, hırsızlık yapmayan,yalan söylemeyen, kimseye iftira atmayan insan gibi bir insan olduğunu topluma kabul ettiren KILIÇDAROĞLU'nun alevi olduğunu açıklamasına ne gerek var?

Tayyip Bey'in maksadı başka.Ona göre alevilik, şuurunun altında yatan açıkça beyan edemediği, bazı sünniler tarafından yıllardan beri haksız bir şekilde ve alçakça gizliden gizliye dile getirilen ve açıklanması ayıp olan iftiraları ima ederek, sözüm ona KILIÇDAROĞLU'nu köşeye sıkıştırıyor ve  KILIÇDAROĞLU'nu halkımızdan utandığı için alevi olduğunu gizlediğini ima ediyor ve onu itibarsızlaştırmak istiyor.

Tayyip Bey; Cumhurbaşkanlığı seçimindeki rakibinin KILIÇDAROĞLU olduğunu zannediyor.Alevi ve CHP düşmanlığı, iliklerine o kadar çok işlemiş ki,  bir oy fazla alırım ümidiyle, kırmızı görmüş boğa gibi, önüne gelene saldırıyor ve hakaret ediyor. Şayet Cumhurbaşkanı seçilebilirse, seçenler alsınlar ve hayrını görsünler.

Tayyip Bey de, söylenenlerin alçak ve iğrenç bir iftira olduğunu, asla doğru olmadığını, alevilerin laik,Atatürkçü, demokrat, aydın,ülkesini ve milletini seven kişiler olduğunu çok iyi biliyor, ama, din ve mezhep sömürüsünün getireceği oylara muhtaç olduğunu, çapsızlığınıdan kaynaklanan açığını bu şekilde kapatabileceğini düşündüğü için, böyle iğrenç bir mezhep ayrımcılığının içine balıklama dalıyor.

Ülkemizde, çoğunluğu İslam olan seçmenin çoğunluğunun da sünni mezhebinden olması, Tayyip Bey'in politik iştahını kabartıyor ve mezhepçilik yapıyor.Şuna kesinlikle inanabilirsiniz ki; şayet, tersi olsa ve  ülkemizdeki Müslümanların çoğunluğunu sünniler değil de aleviler teşkil etmiş olsaydı, Tayyip Bey meydanlardan, KILIÇDAROĞLU'nu alevi olduğunu açıklamaya davet etmeyeceği gibi, bir fırsatını bulur ve sünni olduğu halde, kendisinin de alevi olduğunu açıklayarak, yalanlarına bir yenisini eklerdi.

Tayyip Bey'e inat bugünden itibaren biz de aleviyiz ve mezhepçilik yaparak milleti bölmeye çalışan Tayyip Bey'i buradan kınıyor ve kendisini protesto ediyoruz.

Önemli olan; iyi, namuslu, dürüst ve örnek bir insan olmak olup,  iyi ve örnek insan olmanın asgari koşulları olan, yalan söylememe, başkasına iftira atmama, namuslu olma, haram ve rüşvet yememe, kul hakkı yememe gibi koşulları üzerinde taşıyamayan kişiye, insan denemeyeceği gibi, hangi mezhepten olursa olsun Müslüman da denilemeyeceği yadsınamaz.

Açıkça sünni olduğunu beyan eden ve bunda bir mahzur görmeyen Tayyip Bey, aynı şeffaflığını milliyetini açıklamada gösteremiyor. Türk olduğunu, meydanlardan açıkça ilan edemiyor.Ülkemizdeki çeşitli etnik kökenlerden gelen ve hiçbir etnik anlam izafe edilmeksizin, Türk şemsiyesi altında toplanan milletimize, Türk Milleti diyemiyor, milletim demekle yetiniyor.

Topu taca atarak; “Bu ülke, Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla, Laz'ıyla, Çerkez'iyle, Boşnak'ıyla, Pomak'ıyla, Roman'ıyla, hepsiyle birlikte tek millet. Önce bunu öğrenmen lazım!Bunu öğrenemeyen  bu ülkede Cumhurbaşkanı olamaz” diyor. Ancak, sünni olduğunu göğsünü gere gere söylemesine rağmen, Türk'üm diyemiyor, Türk Milleti yerine “Bu Millet” ve “Benim Milletim” diyor.

Şu çelişkiye bakınız, Tayyip Bey'e göre, bu ülke, yukarıda sayılan etnik kökenlerine bakılmaksızın, değişik etnik kökenden gelen insanlarla birlikte tek millet ise, etnik kökende olduğu gibi, dinlerine ve mezheplerine bakılmaksızın, bu ülke; Hıristiyanıyla, Musevisiyle, Müslümanıyla, Sünnisiyle, Alevisiyle, Şafisiyle ve hatta Ateistiyle niçin tek millet olmuyor ve Tayyip Bey, Sayın KILIÇDAROĞLU'nun aleviliğini gündeme getirerek, alevi olduğunu açıklamaya çağırıyor?

Bu çelişkiyi, bölücülüğü ve şark kurnazlığını seçmenimizin anlayacağını ve oyunu ona göre kullanacağını umuyoruz.

Biz de buradan Tayyip Bey'i açık ve net olarak Türk olduğunu, Gazi Mustafa Kemal'in, etnik kökenlerine bakılmaksızın bu milletin tümünün ve ülkenin ATATÜRK'ü olduğunu açıklamaya davet ediyoruz.

Bunun nafile bir davet olduğunu ve şeytana pabucu ters giydiren Tayyip Bey karşısındaki çaresizliğimizi çok iyi biliyoruz.

04/08/2014
Güner YİĞİTBAŞI 
 İzmir Barosu Üyesi Avukat

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget