'Türkiye, hızla Tayyipizm faşizmine doğru gidiyor'

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "Türkiye, hızla Tayyipizm faşizmine doğru gidiyor. Türkiye'de herkes dinleniyor. Milletvekillerin konuşmaları internette

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "Türkiye, hızla Tayyipizm faşizmine doğru gidiyor. Türkiye'de herkes dinleniyor. Milletvekillerin konuşmaları internette dolaşıyor" dedi. Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde CHP ilçe binasında konuşan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "Başbakan ve AKP'liler mağdur edebiyatı yapıyorlar. 12 Eylül Darbesi sonrasında hükümetin kabine üyeleri bakanları, aynı zamanda AKP'nin milletvekilleri ve bakanları. Bunlar tüm zamanların siyasetçileri. 20 yıldan buyana ülkeyi yönetenler nasıl oluyor da mağduruz diyorlar" dedi. Tarikat şeyhlerinin önümüzdeki süreçte müşteşar olabileceğini öne süren İnce, "Cumhuriyeti kuran Atatürk ve arkadaşları işe eğitimden başlayarak Cumhuriyeti kurumsallaştırdılar. Cumhuriyeti yıkmak isteyenler de işe yıllar önce eğitimden başladılar. Dünyanın hiçbir ülkesinde ülkenin kurucu idare ve felsefesine karşı duran bir öğretmen yoktur. Ülkenin idari yönetimini anlatmakla görevli öğretmenler, kurucu felsefesinin karşısında duramazlar. Öncelikle Türkiye bu sorunu çözmek zorundadır" dedi.
Türkiye'de öğrencilerin yurt sorununun bir yıl içinde TOKİ tarafından çözümlenebileceğine dikkat çeken İnce, "TOKİ bu sorunu yıllarca çözmedi. Peki neden bunu düşündünüz mü? Çözmedi çünkü öğrencilerin tarikat yurtlarında barınmasına göz yumdu" diye konuştu.

DSP Genel Başkanı Masum Türker

DSP Genel Başkanı Masum Türker, ODA TV'ye yapılan baskının, Türkiye'de basın özgürlüğünün olmadığını gösterdiğini belirtti. ODA TV'ye yönelik operasyonla ilgili yazılı bir açıklama yapan Türker, "Oda TV'ye yapılan baskın, yazılmış bir haberden kaynaklanmaktadır. Bu baskın, Türkiye'de basın özgürlüğünün olmadığını ortaya koyduğu gibi bütün basın kuruluşlarına açıkça bir gözdağı verme amacı taşımaktadır" dedi. İktidarın, kendi görüşü dışındaki görüşlere tahammülsüz olduğunu gösteren bu tutumun, 'dikta rejiminin ayak sesleri'nin artık net bir şekilde duyulduğunu ortaya koyduğunu ifade eden Türker şunları dedi: "Ülkemizde AKP'ye hayat hakkı tanıyan Anayasa'nın, basın özgürlüğü, düşünceyi ifade özgürlüğünü de güvence altına aldığı unutulmamalıdır. Basının hür olmadığı bir ülkede, demokrasiden de Anayasa'dan da yasalardan da söz edilemez. Yasamayı, yargıyı siyasallaştıran iktidarı, kendine bağımlı bir basın yaratma sevdasından vazgeçmeye davet ediyoruz. Ergenekon Davası kapsamında yapılan aramalara benzer bir şekilde bir basın kuruluşunun merkezinde, yöneticilerinin evlerinde arama yapılması, iktidarın özgür basından ne kadar korktuğunun göstergesidir. Amaç susturmaksa, AKP İktidarı unutmamalıdır ki 12 Haziran'da yapılacak seçimde, AKP halkı susturamayacaktır ve halktan cevabını alacaktır".

Yaşar Okuyan
Odatv yöneticisi Gazeteci Soner Yalçın ve arkadaşlarının gözaltına alınmasına tepki gösteren Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Yaşar Okuyan, "Bu gözaltılar, sindirme, susturulma ve gözdağı verme operasyonudur" dedi. Okuyan, Yalova'da düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin hızla AKP diktatörlüğüne gittiğini söyledi. Cumhuriyet tarihinin en baskıcı dönemi yaşadığını, Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana hiçbir döneminde aydınlara, gazetecilere ve yazarlara bu denli baskılar yaşanmadığını savunan Okuyan, "Son olarak Odatv yöneticisi Gazeteci Soner Yalçın ve arkadaşları gözaltına alındı. Türkiye'de konuşan, yazan, düşünen muhalifler tek tek gözaltına alınmaya başlanıyor Bunun sokağa algılanmasına bakmak gerek. Sokaktaki insanlar da bu şekilde yapılan propagandalarla sindiriliyor, susturuluyor, korkutuluyor" dedi. Türkiye'de her 10 generalden birinin tutuklandığını söyleyen Okuyan, "Türkiye'de artık hukuk bitmiştir. Dört kez serbest bırakılanlar yeniden tutuklanıyor. Hukuk Sistemi heyetlere göre farklı mı işliyor" diye konuştu.
Başbakan Erdoğan'ın Mısır halkına demokrasi isterken, kendisinin diktatörlüğe heveslendiğini ileri süren Okuyan, "Başbakan Erdoğan Mısır'da Mübarek'in halkın sesine kulak vermesini isterken, kendisi de diktatörlüğe özeniyor. Mısır halkı diktatörlükten demokrasiye geçerken, Türkiye demokrasiden diktatörlüğe gidiyor. Hitler de seçimle işbaşına gelmiş bir diktatördü bunu unutmamak lazım" dedi.
Etiketler:

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget