Atma Recep din kardeşiyiz

Erdoğan’a yüklenen Kılıçdaroğlu, “Hani meşhur bir laf var; ‘Atma Recep din kardeşiyiz’ diye aynen öyle. Sana yakışıyor mu? Camide namaz kılıyorsun, kalkıyorsun bir de millete yalan söylüyorsun”

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, böyle seslendiği Başbakan’a yüklendi: Namaz kılıyorsun, kalkıp millete yalan söylüyorsun.
Grup toplantısında Başbakan Erdoğan’a çatan Kılıçdaroğlu, “Efendim biz gitmişiz Denizli’ye, vatandaş 1 trilyonun hesabını sormuş, ben vermemişim. İnsaf! O sorunun yanıtını herkesin huzurunda verdim” dedi.
KILIÇDAROĞLU, Başbakan’a bir de suçlama yöneltti: AKP’nin de hesapları incelendi. Bazı giderler kabul edilmedi. Parfüm merakın nereden geliyor? Neden bunları AKP’ye fatura ediyorsun?
Millete yalan söylüyorsun
Erdoğan’a yüklenen Kılıçdaroğlu, “Hani meşhur bir laf var; ‘Atma Recep din kardeşiyiz’ diye aynen öyle. Sana yakışıyor mu? Camide namaz kılıyorsun, kalkıyorsun bir de millete yalan söylüyorsun” dedi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, konuşmasında Başbakan Erdoğan’a yüklendi. CHP lideri, “Öfkeme hakim olamıyorum diyor. Olamıyorsan siyaseti bırak. Siyasetçinin görevi itibarlı olmaktır“ dedi.  Kılıçdaroğlu, ”Vay efendim biz gitmişiz Denizli’ye, vatandaş 1 trilyonun hesabını sormuş, ben vermemişim. İnsaf. Hani varya meşhur bir laf var; ‘Atma Recep din kardeşiyiz’ aynen öyle.. Sana yakışıyor mu camide namaz kılıyorsun, kalkıyorsun bir de millete yalan söylüyorsun“ diye konuştu. Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: ”Ben o sorunun yanıtını herkesin huzurunda verdim. Benim bir sorum var. AKP’nin de hesapları incelendi. Birtakım giderler kabul edilmedi. Madem bu kadar konuşuyor onu da söyleyeyim. Bizden hiçbir zaman kişisel bakım giderleri parti bütçesinden ödenmez. Senin bu parfüm merakın nereden geliyor sayın Başbakan? Neden bunları AKP’ye fatura ediyorsun? Biz konuşmak istemiyoruz. Ama diyorlar ki zorla kirli yüzümüzü gösterin. Ben de çıkıp senin kirli yüzünü göstereceğim. Şimdi bunlar diğer yıllar incelenirse başımıza ne gelecek diye korkmaya başladılar.”

Cami onarımında yolsuzluk yapıldı
Kemal kılıçdaroğlu Başbakan’ın milleti kandırdığını iddia etti. Kılıçdaroğlu, “Dedim ya bilgi sahibi olmadan konuşmak doğru değil. Başbakan milleti kandırıyor. Kendisine çağrı da yaptım. Bakanlar kurulunun tamamı çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığıyla oturup konuşalım kim doğru kim yanlış. Ama gelemezler, bunlar da ne yürek var ne haklılık var. Ben başbakana bu kürsüden 2 kez sordun. Sen onarımı bitmemiş bir camide namaz kıldın. O caminin onarımında yolsuzluk yapıldı mı diye sordun. Ege bölgesinde 20’ye yakın caminin onarımında çok ciddi yolsuzluklar yapıldı. Sayın Başbakandan ses çıktı mı? Çıkmadı” dedi.

Avucunu yalarsın
Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:  “SSK’da görev yaptığım dönemle ilgili yapılan araştırmada hiçbir şey bulunmadı. Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu, Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu, Çalışma Bakanlığı Kurulu baktılar. 2 yıl uğraştılar bulamadılar. Peki Sayın Başbakan sen hangi tutarlılıkla benim kalkıp ihale dağıttığımı söylüyorsun. Benim adım  Tayip Erdoğan mı? SSK’nın emekli sigortasının ilk finans açığı 1970’te çıkmıştır. Zararın miktarı şudur: 2 794 736 TL. O tarihte Kılıçdaroğlu nerde üniversitede öğrenci.  Sen başbakansın, bilgisizlikle adam bir yere gidebilir mi? Ben 99’da emekli oldum. 2000 yılında finans açığını veriyorum. 2 milyar 411 milyon 206 bin TL 2009’da ne olmuş. 28 milyar 706 bin liraya çıkmış.”
Etiketler:

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget