Eşkıya ithamına sert cevap verdi

‘Eşkıya’ sözüne sert tepki Başbakan Erdoğan ile CHP lideri arasındaki ‘eşkıya’ polemiği büyüdü; Kılıçdaroğlu, Başbakan’a sert yanıt verdi: Eşkıyalık, vatandaş derdini anlattığında ‘Ananı da al git’ demektir.

‘Eşkıya’ sözüne sert tepki
Başbakan Erdoğan ile CHP lideri arasındaki ‘eşkıya’ polemiği büyüdü; Kılıçdaroğlu, Başbakan’a sert yanıt verdi: Eşkıyalık, vatandaş derdini anlattığında ‘Ananı da al git’ demektir. Eşkıyalık Meclis’teki vekile konuşma hakkı vermemektir. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Giresun’un Güce İlçesi’nde parti otobüsünün üzerinden vatandaşlara hitap etti. Konuşmasına, Güce’ye ilk kez bir genel başkanın geldiğini ifade ederek başlayan Kılıçdaroğlu, kendisinin vatandaşa her yere gideceği ve derdini dinleyeceği sözünü verdiğini hatırlattı. Önceki gün Ordu’da konuşma yaptığı sırada meydandaki AKP teşkilat binasında bulunan partililere de selam gönderdiğini anlatan Kılıçdaroğlu, “Onlara da selam söyledim. Çünkü ben bize oy vermeyen vatandaşlarıma da saygı duyuyorum. Ben dün AKP’nin değerli üyelerine miting meydanından selam gönderirken Sayın Başbakan çıkmış bize küfretmiş. Müslüman adama küfretmek yakışır mı? Ağzından kötü söz yakışır mı? Size şikayet ediyorum daha fazla konuşursa ağzına biber süreceğim” diye konuştu.
Sandıkta hesap soracağız
“İnsanı sevmek, güzel şeyler söylemek, umut vaat etmek varken Başbakan Tayyip Erdoğan’ın CHP’ye ’eşkıya’ dediğini” ifade eden Kılıçdaroğlu, “Çıkmış bize eşkıya demiş. Allah aşkına bizim eşkıyalıkla ne alakamız var? Elimizde silah, ağzımızda kem söz mü var?” dedi. CHP lideri Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Eşkıyalık bu değildir. Eşkıyalık vatandaşa konuşma hakkı vermemektir, vatandaş derdini anlattığında ’al ananı da git’ demektir. Eşkıyalık Meclis’teki milletvekiline konuşma hakkı vermemektir. Vekiller konuşmak istiyor konuşturmuyorsun, millete derdini anlattırmıyorsun. Milletvekili derdini anlatacak, kanunla ilgili derdini anlatacak, ’hayır, konuşma’... Ben konuşmayacaksam milletin derdini nasıl dile getiririm” dedi. 
Zaten BOP’un eş başkanı
Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın, ABD Başkanı Barack Obama ile Mısır’daki son gelişmeleri ele aldığı telefon görüşmesiyle ilgili olarak da “Görüşmeyi doğal karşılıyorum. Zaten BOP’un eş başbakanı. Umarım bu görüşmede Irak’taki Müslüman kadınlara ne yapıldığını da konuşmuşlardır” dedi. Gündeminde ABD ziyareti olup olmadığına dair soruya da Kılıçdaroğlu, bunun şu anda söz konusu olmadığını bildirdi.
Kapalı pide de enfesmiş!
Karadeniz turunu sürdüren CHP lideri Kılıçdaroğlu, kapalı pide yemeyi de ihmal etmedi.
Etiketler:

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget