Kış Olimpiyatları'nda organizasyonu beceremedik bari İslama davet edelim

AKP hükümetinin ehil olmayan yandaşlarına teslim ettiği 2011 Üniversite Oyunları'nda tek sorun teknik aksaklıklar

AKP hükümetinin ehil olmayan yandaşlarına teslim ettiği 2011 Üniversite Oyunları'nda tek sorun teknik aksaklıklar ve organizasyon bozuklukları değil. Üniversite Oyunları'nı halka buluşturmaktan neredeyse imtina eden yetkililer, tarikatların yarışma ve karşılaşmalar sırasında din propogandasına izin veriyor.

25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları bugüne kadar yaşanan bir dizi aksaklıkla gündeme geldi. Oyunların sona ermesine birkaç gün kala, Erzurum'da yaşanan bir başka skandal AKP işi oyunların neye benzeyeceğini bir kez daha ortaya koydu.

Erzurum'da oyunlar sırasında karşılaşmaların ve yarışmaların yapıldığı birçok mekana basın mensupları dahi binbir güçlükle alınırken, tarikat mensupları ellerinde yabancı sporcuları İslama çağıran İngilizce broşürlerle cirit atıyor.

Özellikle yabancı sporculara dağıtıldığı belirtilen broşürlerde "Who I am? Why do I exist?", "The Characteristics of Wholly Book: KURAN", "The World is Test" ve "Have You Ever Had Such a Friend or Known Such a Person" gibi başlıklar bulunuyor.

"Bir kişiyi imana katsak kâr" diyerek broşürleri dağıtan tarikat üyelerinin, oyunlarda hiçbir güvenlik görevlisi tarafından durdurulmadıkları belirtiliyor. Aşağıdaki fotoğraflar, geçen Pazar günü Palandöken'de Dedeman Oteli önünde düzenlenen snowboard yarışları sırasında çekildi.

Oyunları fotoğraflamak isteyen basın mensuplarının birçok yetkili makamdan izin almak durumunda kaldıkları oyunlar sırasında tarikat üyelerinin rahatça broşür dağıtabilmeleri, organizasyondan izin aldıkları ya da yetkililer tarafından görmezden gelindikleri kuşkusu yaratıyor.


Medya bunu gündeme getirmiyorErzurum'daki oyunların bu yüzünü hiçbir medya organının ve basın mensubunun gündeme taşımaması ise bir başka skandala işaret ediyor. Bazı basın mensuplarının, oyunları izleme izinlerinin kaldırılabileceği korkusuyla bu gelişmeleri haberleştirmedikleri belirtiliyor.

Öte yandan, karşılaşmalar TRT ekranlarından verilmezken, Kazakistan-Slovenya buz hokeyi karşılaşmasına yine bir cemaat üyesi yaklaşık 100 kişinin biletsiz olarak alınması gibi birçok çarpıcı olay yaşanıyor. Oyunlarda teknik aksaklıkların yanısıra gerek naklen yayın politikası gerek de oyunların halkla buluşturulması konusunda skandalların ardı arkası kesilmiyor.

kaynak
Etiketler:

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget