Siz darbecilerin avukatısınız

"Kimmiş postal yalayıcısı onu göstereceğim. Sizi gidi darbe şakşakçıları sizi. Sizi gidi darbe tüccarları sizi. Siz darbecilerin avukatısınız" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, AKP'li Meclis Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya'nın, Kenan Evren'in avukatlığını yaptığını belirterek, "Kimmiş postal yalayıcısı onu göstereceğim. Sizi gidi darbe şakşakçıları sizi. Sizi gidi darbe tüccarları sizi. Siz darbecilerin avukatısınız" dedi.
TBMM Genel Kurulu'nda konuşan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "Size bir belge göstereceğim" diyerek elindeki belgeyi milletvekillerine gösterdi ve Ahmet İyimaya'nın Kenan Evren'in avukatlığını yaptığını açıkladı.
"Kimmiş postal yalayıcısı onu göstereceğim"

Elindeki belgeyi gösteren İnce, "Kimmiş postal yalayıcısı onu göstereceğim, acele etmeyin" diyerek şöyle dedi:
"Kenan evren ile açılışlara gittiniz, Çankaya Köşkü'nde birlikte yemek yediniz, maaşına zam yaptınız. Siz yalnızca darbe tüccarı olmakla kalmayıp darbecilerin avukatıymışsınız da haberimiz yokmuş. Yargıtay 4. Hukuk Dairesi Mahkemesi Ankara Asliye 15. Hukuk Hakimliği, okuyorum; Kenan Evren adına avukatı Ahmet İyimaya. Duyduk duymadık demeyin. Ey ahali, ey aziz halkım, ey sevgili milletvekilleri. Kenan Evren darbe yaptığında CHP'yi kapattı, arkadaşlarımız işkence gördü; birini orada görüyorum, Rasim Çakır, Mevlüt Coşkuner, Çetin Soysal."


"Sizi gidi darbe şakşakçıları sizi"

İnce, Necmettin Erbakan'ın, "sizi gidi" sözüyle eleştirilerini şöyle sürdürdü:
"Bizim arkadaşlarımız 12 Eylül sonrasında işkence görürken Ahmet İyimaya, Kenan Evren'in avukatıymış. Sizi gidi darbe şakşakçıları sizi, sizi gidi darbe tüccarları sizi, sizi gidi Ergenekoncular sizi."



AKP sıraları: Geçin bunları

AKP sıralarından gelen tepki seslerine, "Geçin bunları. Buna insan utanır" diye yanıt veren İnce, "Ben olsam. Avukat arkadaşlarımdan birisi Evren'in avukatlığını yapmış olsa ben Genel Başkan'a müracaat ederdim, bu milletvekili ile aynı partide olmam derdim" dedi.


"Şans Topu sizin icadınız, kumar sizin döneminizde 3 katına çıktı"

AKP döneminde kumarın 3 katına çıktığını savunan İnce, "Kumarı 3 katını çıkaran siz değil misiniz, şans topunu kim buldu, şans topu AKP iktidara gelene kadar var mıydı, yok muydu? At yarışı iki gündü şimdi 7 gün. Şans topunu siz icat ettiniz" dedi.
AKP sıralardan gelen tepkilere de İnce, "Yalancıyı kurt yesin mi?" diye karşılık verdi.

İyimaya: Avukatlığını yaptım

CHP'li İnce'nin konuşmasının ardından kürsüye Ahmet İyimaya geldi. Kenan Evren'in avukatlığını yaptığını, ancak para almadığını vurgulayan İyimaya, şöyle dedi:
"Bir sabah Turgut Akıntürk, bana telefon açtı. Ahmet Bey dedi, Kenan Paşa'ya dava açıldı. Davayı kabul eder misin dedi. Vicdanı sorgumdan geçirdim. Bir darbe yapmış insanın hukuktan yardım isteme talebine, ben davayı aldım. Ama avukatlık yaptım. Bir zarf içinde Çankaya'dan para geldi. 500 lira para. Darbenin ilk demeci avukatlık ücreti konusunda olan bir zatın parasını almıyorum ve iade ediyorum dedim."


"Siyaseti şahsiyet yamyamlığına dökmek istiyorlar"

Siyaseti şahsiyet yamyamlığına dökmek isteyenlerin olduğuna işaret eden İyimaya, "Siyaseti şahsiyet yamyamlığına dökmek isteyenler bilsinler ki Ahmet İyimaya böyle yamyamların hayal sofralarına pirzola olmayacak kadar şeffaf ve ahlaklı adil bir hayatı vardır" dedi.
İyimaya'nın sözlerine CHP'li İnce'de, "Siyaset yamyamlığından neyi kastediyor. Siyaset yamyamı olmadım" diye karşılık verdi.
Etiketler:

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget